Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Imaginea institutului " Matei Balș"

 

" Primul contact al unei persoane cu Institutul „Matei Balș" este cu zona de Triaj. Aceasta se află la aproape 20 de metri de intrarea principală și nu a fost afectată de incendiul izbucnit vineri. În acest loc se pot lăsa și pachetele pentru cei aflați în spital. Deși a avut parte de finanțare masivă (s.n.) și este un spital aflat în centrul Bucureștiului, imaginea gardului zonei de Triaj este una care ridică multe semne de întrebare(s.n.)." *)

Dupa 30 de ani si  o finantare masiva  cam asa arata " la exterior"  institutul " Matei Bals " din centrul Bucurestiului si asta au vazut toti managerii care l-au condus  oferind pacientilor si apartinatorilor ceva care seamana mai degraba cu imaginea unei toalete de la o scoala rurala . 
Singura concluzie este aceea ca recentul dezastru poate fi explicat doar  printr-un management caracterizat prin coruptie, incompetenta , dezinteres si cinism **). 
Ceea ce este vizibil la exterior poate fi regasit si in interior intr-o forma mult mai grava care tine de iresponsabilitate: 


" Avem calorifere electrice. In saloane prizele atarna " 

Asistenta medicala




Rețeta unei tragedii cu repetitie este una asigurata si garantata pentru ca in realitate nu exista nici vointa , nici interesul de  schimba starea de fapt :


" ....de multe ori pacienții își aduc aparate de încălzit de acasă pentru că în spitale e rece și bolnavii nu pot sta în frig. „Este un compormis pe care îl facem în România de mulți ani, cu speranța că nouă nu ni se întâmplă. Noi așa ne trăim viața în România”.

" Spitalele românești nu au echipe tehnice care să asigure supravegherea și mententanța instalațiilor din spitale, fie ele electrice sau de altă natură."

" Prostie mai mare nu am auzit. În permanență am spus că nu știu cum se poate mări numărul de paturi la Terapie Intensivă cu spațiile existente și cu instalațiile existente, pentru că patul de Terapie Intensivă nu înseamnă că am pus un pat întru-un salon și l-am numit „de Terapie Intensivă”. Înseamnă că acolo eu am o instalație de gaze medicale dimensionată pentru acel număr de paturi, că am o instalație electrică dimensionată pentru acel consum de energie electrică și că am toate circuitele necesare”

" „Într-un spital de Terapie Intensivă, pentru fiecare pacient trebuie să existe un spațiu suficient. Trebuie să fie minim 7 metri pătrați, iar în saloanele ATI trebuie să fie între 15 și 20 de metri pătrați. Ca să existe loc de jur împrejur și personalul medical să aibă acces. Trebuie minim 12 prize de pat, astfel încât să poți conecta orice aparat îți este necesar la un moment dat”.

" Au pus acești bolnavi în saloane în care au adus instalații de gaze medicale portabile, dar acestea necesită o siguranță mare la incendiu, pentru că orice scânteie și orice scăpare de oxigen înseamnă explozie. Cu siguranță nu au suficiente prize în aceste saloane, ci se pun prelungitoare și uite așa ajungem la această dramă”


" ...în spitalele modulare construite la București și la Piatra Neamț saloanele ATI au numai câte șase paturi.

„Au separatoare între ele, cu sistem de avertizare în caz de incendiu care se declanșează la cel mai mic semn că ar putea exista un incendiu, cu niște circuite de evacuare foarte bine gândite și cu niște instalații foarte bine gândite și verificate”

România poate folosi banii europeni pentru a construi spitale modulare, însă guvernele de până acum nu au folosit acești bani în acest sens.

„Ce a făcut guvernul trecut? A cumpărat niște prostii de camioane de terapie intensivă care nu pot fi folosite iarna și care nu sunt de fapt utile. Trebuiau construite spitale modulare lângă aceste spitale în care tratăm COVID-19, se construiesc rapid și nu costă mult, pot fi folosite pe termen lung”

" Pentru că spitalele românești nu sunt dotate corespunzător, incendii precum cel de la Institutul „Matei Balș” sau de la Piatra Neamț vor mai avea loc" .

Oana Gheorghiu

https://romania.europalibera.org/a/oana-gheorghiu-improvizatii-spitale/31075783.html




Note 

*) Doua opinii foarte interesante in acest context :

" Institutul Matei Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din România."

 (https://cursdeguvernare.ro/incendiu-la-spitalul-matei-bals-din-capitala-patru-persoane-au-murit-carbonizate-posibila-cauza-a-incendiului-un-scurtcircuit.html)


”Sistemul sanitar are păcate vechi, de 30 de ani. Mai ieri am avut infecții nosocomiale, azi vorbim despre incendii și pandemie. Nu se știe ce altă grozăvie va veni peste noi mâine (s.n.) ”
 
Vlad Voiculescu 
ministrul Sanatatii 




** ) Pentru intretinerea lunara a improvizatiilor institutul " Matei Bals " , cel mai modern spital de boli infectioase din Romania,  plateste o suma lunara astronomica ( probabil pentru a mai lua foc din cand in cand ) :


" Serviciile lunare de mentenanță a instalației electrice exterioare și interioare de la Institutul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” au fost contractate pe 5 februarie 2020 pentru suma de 25.898 de euro."


Sursa : https://revista22.ro/actualitate-interna/declaratii-contradictorii-omul-de-la-mentenanta-toata-iarna-a-fost-avarie-la-bals-e-frig-acolo

Niciun comentariu: