Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 23 februarie 2021

O judecatoare care gandeste ca un infractor


Motivarea judecătoarei Cristina Coarnă care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate






 Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv ”.

 

https://www.g4media.ro/motivarea-unei-judecatoare-care-a-inlocuit-arestul-preventiv-cu-arestul-la-domiciliu-in-cazul-unui-suspect-de-viol-asupra-unei-minore-sechestrate-faptele-inculpatului-desi-reprobabile-nu-s.html



Intrebarea la care trebuie sa raspunda CSM ,  Ministerul Justiei si Facultatea de Drept  este cum a fost posibil ca o persoana cu aceasta mentalitate si cu acest sistem de valori , dar care a absolvit  Facultatea de Drept si a trecut prin toate filtrele sistemului juridic , sa ajunga un judecator care prejudiciaza victima minora si  incurajeaza violatorul. 

In al doilea rand, recenta "suspendare temporara" nu este o solutie ci doar o "temporizare" pentru ca de fapt nu rezolva nimic. 

Dupa trecerea termenului fixat, judecatoarea se va intorce in sistem  ( cu aceeasi mentalitate si acelasi sistem de valori pentru ca acestea nu se reseteaza peste noapte  ) sau nu ?!

Acest caz este doar unul dintr-o lunga serie de sentinte judecatoresti uluitoare ale unei justitii dezlegata la ochi care , direct sau indirect , incurajeaza infractorii si loveste in victimele lor inclusiv minore. 

Dupa trei decenii de democratie una din marile probleme ale societatii romanesti nu este numai cresterea infractionalitatii, ci si mentalitatea celor desemnati sa imparta dreptatea care uneori sunt lipsiti total de simt moral ( " moral insanity ") si au o gandire si o mentalitate de infractor. 




Note

https://www.libertatea.ro/stiri/cum-a-motivat-tribunalul-braila-desfiintarea-hotararii-prin-care-a-fost-lasat-in-libertate-un-barbat-judecat-pentru-rapirea-si-violarea-unei-fetite-de-13-ani-3422020

https://www.g4media.ro/csm-discuta-luni-daca-o-suspenda-pe-judecatoarea-care-a-inlocuit-arestul-preventiv-cu-arestul-la-domiciliu-in-cazul-unui-suspect-de-viol-asupra-unei-minore-sechestrate-cu-o-motivare-aiuritoare.html

https://evz.ro/judecatoarea-din-braila-a-fost-suspendata.html

Niciun comentariu: