https://www.youtube.com/embed/7Zap9ulOAoE |
Mircea Dinescu ( https://adevarul.ro/stil-de-viata/foto-dinescu-din-nou-mosier-1306260.html ) ;
Cristi Borcea ( https://orangesport.ro/exclusiv-tun-de-zeci-de-milioane-de-euro-dat-de-cristi-borcea-dragomir-sunt-dati-dracului-au-masini-care-merg-singure-19368023 )
Mai mult decat atat, afacerile banoase cu terenuri au darul sa lege si sa dezlege dupa cum bate vantul aliante ad-hoc politice, financiare si sociale ( cu topoare sau fara) intre fosti revolutionari si fosti securisti in stilul inconfundabil al marelui conu` Iancu ale carui revolutiuni se sting inevitabil prin "Pupat toti piata endependenti" pentru ca pamantul ii suporta cu stoicism pe toti :
https://evz.ro/netoiu-si-dinescu-calaul-si-victima-de-ieri-vecinii-mosieri-de-azi-451440.html
https://adevarul.ro/stiri-locale/craiova/atac-cu-topoare-pe-mosia-lui-gigi-netoiu-mi-au-2144225.html
Un alt caz celebru de aliante bizare contra naturii si culturii este Dosarul Ferma Baneasa in care un celebru avocat a consiliat un intreg grup infractional organizat ( dupa opinia ICCJ numai in cazul acestui avocat nu si al colegei lui , aceasta consiliere " ...se circumscrie, esenţialmente, activităţilor pe care le desfăşoară orice avocat " 😅) pentru a obtine printr-o retrocedare frauduloasa terenurile fostei Ferme regale de la Baneasa :
"Este vorba de un intreg institut ( Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor- n.n) de la care grupul infracţional organizat asistat juridic de avocatul Robert Roşu a reuşit să smulgă – prin ilegalităţi, după cum a constatat ÎCCJ – terenurile fostei Ferme regale de la Băneasa."
" Grupul infracţional organizat – a stabilit Înalta Curte – a fost format din miliardarul israelian Beny Steinmetz, milionarul român Remus Truică, nepotul bastard al regelui Carol al doilea, Paul al României, auto-intitulat prinţul Paul, şi alţii. Așa-zisul prinț Paul se numea în realitate Paul Lambrino, dar și-a schimbat numele din cartea de identitate în Paul Philippe Al României."
https://www.g4media.ro/motivare-de-ce-a-fost-achitat-avocatul-robert-rosu-in-cale-extraordinara-de-atac-nu-si-celalalt-avocat-condamnat-in-dosarul-ferma-baneasa.html
Sa vedem acum de ce afacerea cu pamantul care ne hraneste pe toti a devenit un borcan cu miere, dar numai pentru unii.
" Napoleon a venit cu ideea cadastrării. A ocupat nişte teritorii şi trebuia să ştie şi ce taxe şi biruri trebuie să culeagă de acolo şi atunci trebuia să ştie ce are fiecare. Ăsta e interesul statului să ştie ce are fiecare cetăţean, să ştie cât să impoziteze şi pe cine. Se poate întâmpla ca în acte să ai declarat un hectar şi în realitate să ai două. Sunt multe situaţii de acest gen. Diferenţele în intravilan sunt cam de 20% între ce e în acte şi ceea ce este în realitate. Iată de unde se pot recupera bani, trebuie doar să percepi corect. Despre asta e vorba şi statul ar trebui să fie primul interesat. E vorba de garantarea proprietăţii”Valeriu ManolachePreşedintele "Asociaţiei Patronale de Cadastru, Geodezie şi Cartografie. "
„Autofinanţarea ANCPI-ului pleacă din lucrările sporadice şi din taxe. Când se termină de cadastrat un UAT, o comună, fiecare metru pătrat se duce în Cartea Funciară şi ei nu mai iau niciun ban. Acesta ar fi interesul nedeclarat al ANPCI. Cadastrul sporadic îl forţează pe cetăţean să meargă să ceară, să plătească, să vândă, să închiriere etc, şi atunci trebuie să îşi facă lucrarea. Dacă s-ar face cadastru sistematic, taxele sunt zero şi OCPI nu mai primeşte niciun ban. S-ar pune în dicuţie, probabil, şi de ce sunt atât de mulţi angajaţi. Cadastrul nu dispare oricum, se vinde, se cumpără, se alipesc sau se despart parcele”,
„Din cele 51 de localităţi insluse în Caesar 1 şi Caesar 2 nu s-a realizat nici măcar jumătate, ceea ce însemnă că ritmul este defectuos şi undeva este o problemă. LA nivelul întregii ţări înseamnă 1%, pentru că în România avem undeva la 40 de milioane de parcele. Agenţia ar dori să realizeze cadastru sistematic până în 2023. În lume avem trei feluri de realizare a cadastrului. Ieftin, rapid şi precis. Aşa ceva nu se poate şi nu s-a realizat în nicio ţară. Dacă vrem ieftin şi rapid, nu se poate precis. Dacă Agenţia nu va colabora cu noi nu văd cum o să realizeze acest proiect”Cornel PaunescuPresedintele Uniunii Geodezilor din Romania
„Ca să se termine cele 2.360 de UAT ar trebui să se încheie lucrările pentru 234 de UAT-uri pe an. Până acum ritmul este atât de lent încât sunt doar 132 de UAT, nici astea toate terminate. În acest ritm lucrările se vor termina în 2043. Agenţia a angajat în ultimul timp 600 de persoane doar ca să verifice lucrările. În sistemul privat, în toată ţara lucrează 1.800 de specialişti. Ei au angajat o treime din cât avem noi doar ca să verifice”.Valeriu ManolachePreşedintele Asociaţiei Patronale de Cadastru, Geodezie şi Cartografie.
„Din punctul nostru de vedere ar trebui schimbat cadrul legislativ, care este stufos, incoerent şi contradictoriui. Al doilea aspect ar fi lipsa unei conduceri unitare şi autoritare la nivel central, pentru că regulile de realizare a unei lucrări de cadastru sunt unice. În realitate, diferă de la judeţ la judeţ, de la inspector la inspector în cadrul aceluiaşi judeţ. În al treilea rând vorbim de partea de finanţare. Taxa de avizare percepută de ANCPI pentru o lucrare de cadastru sporadic este de 120 de lei. Deci Agenţia, doar ca să verifice dosarul, ia 120 de lei. Timpul ăsta de verificare nu poate depăşi o oră. Noi, pentru un hectar de lucrări, pentru cadastru sistematic, suntem plătiţi tot cu 120 de lei, cu tot cu TVA”.
H3_Lucrari_de_inregistrare_sistematica_a_imobilelor_31.12.2022 ( GRAFICUL 0 ) |
H1_Harta_Lucrari_de_inregistrare_sistematica_a_imobilelor_la_nivel_de_UAT_31.12.2022 ( GRAFICUL I ) |
http://www.ocpivl.ro/wp-content/uploads/2015/07/218-UAT-cu-lucrari-de-inregistrare-sistematica.pdf ( GRAFICUL II ) |
Dreptul de proprietate privată ARTICOLUL 44
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului *), sunt garantate(s.n.). Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.(2) Proprietatea privată este garantată(s.n.) şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
.
.
(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului (s.n.).
(8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă(s.n.).
(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii(s.n.) .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu