Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 29 mai 2023

Problema legitimitatii morale a actorilor politici si sociali

 



Foto Shutterstock



Recent postul Digi24 a difuzat un interviu cu fostul premier Victor Ponta in care acesta a promovat indirect formatiunea extremista AUR a lui George Simion legitimand-o pe post de opozitie : 



„Eu vorbesc cu George Simion și îl întreb mereu (s.n.) : George, fii atent, mâine te pune prim-ministru. Cine e ministru de Finanțe? Cine e la Educație? Cine e la Sănătate? Păi nu, noi luptăm! Bine, dar lupta e luptă, guvernarea e altceva”

Victor Ponta

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/victor-ponta-opozitia-e-aur-care-e-cu-hau-hau-eu-vorbesc-cu-george-simion-il-intreb-maine-te-pune-premier-cine-e-la-finante-2362789





Dincolo de amicitia evidenta dintre cei doi lideri politici care este problema lor, ramane intrebarea de ce un post cu mare audienta la public promoveaza pe post de consultant un lider politic compromis ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Ponta) care la randul lui face reclama unui extremist ( https://www.digi24.ro/video/simon-si-cativa-parlamentari-aur-au-dat-buzna-in-biroul-lui-marcel-ciolacu-2358911) expulzat si de Republica Moldova ( https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/george-simion-nu-a-fost-lasat-sa-intre-in-republica-moldova-pentru-ca-are-interdictie-pana-in-2023-1979949) si de Ucraina (https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26191733-general-ucrainean-george-simion-are-interdictie-ucraina-pana-2024-aur-raketii-serviciului-spionaj-ucrainean-declansat-ofensiva-impotriva-unionistilor-romani.htm ) pentru legaturi cu serviciile secrete rusesti , dar promovat la noi pe post de ...lider al opozitiei ! 
Dupa orice logica politica, sociala si morala aceasta initiativa din spatiul public de genul "ars combinatoria" ridica mari semne de intrebare  cetatenilor care gandesc cu mintea lor si au simtul moralitatii si responsabilitatii. Dar numai lor. 
E ceva putred in Danemarca , nu ?


Niciun comentariu: