Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 4 martie 2010

Editorialul cititorului


Utopie. Si e numai varful aisbergului...




ZIUA Arhiva Nr. 4528 de joi, 7 mai 2009



Daca cineva crede ca poate elimina sintagma "special" intr-o tara cu obiective "speciale" peste capul amarastenilor, condusa "special" de catre "speciali" cu salarii "speciale" si pensii "speciale" se insala amarnic, deocamdata cel putin. Boc atrage simpatie prin atitudinea lui microscopica in fata unei megastructuri, dar daca ar vrea sa ia halcile de carne din falcile acestor pradatori "specializati" nu o poate face prin apelul la constiinta. Plutonul de executie ar fi cu 100% mai eficient dar... traim intr-o democratie, nu?

Changeman

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu nu pot sa citesc niciun contidian romanesc de multa vreme fapt pentru care evit sa intru pe site-urile acestora .. o fac doar in situatii de exceptie cind un articol de pe blog are un link relevant care este direct legat de subiectul articolului . atitudinea mea se explica cam asa simplu :

1. jurnalistii romani nu mi se par independenti si obiectivi . in opinia mea cred ca se gasesc in niste puternice conflicte de interese . cel mai adesea interesul este definit de cel care ii ofera job-ul si venitul - iar acesta este adesea influentat de amicitiile politice pe care le intretine .

2. comentatorii frecventi pe site-uri reflecta atat de frapant nivelul scazut si parazitat de cultura si educatie a rominiei .

(un exemplu : acum mai bine de 1 an am intrat pe cotidianul "cotidian" acolo era un autor TRU care a fost tinta unor injurii / invective al caror colorit m-au paralizat . aceeasi poveste si cu celalalt autor pe nume rogozanu parca asa se numeste ..de atunci am renuntat )

Sergiu Simion spunea...

Pe langa lipsa de independenta si obiectivitate a presei romanesti eu mai adaug si atitudinea aproape viscerala a unor ziare si a unor comentatori gen C.T.Popescu. Dupa mine, atitudinea comentatorilor din subsol si de pe site-uri a fost indusa direct sau indirect de comportamentul "liderilor de opinie"( M.Dinescu este celebru prin limbajul lui "colorat" care il oripila pe E. Hurezeanu de exemplu ) de deasupra. Ambele categorii eu le asimilez unei atitudini care indiferent de inteligenta, pregatire sau informatia folosita nu depaseste "stadiul cultural" al liceului seral sau chiar al scolii profesionale deoarece lipseste cu desavarsire respectul pentru celalalt ( cititor , persoana de alta opinie, persoana publica ) si pentru spatiul public.
La fel de grav este "complotul tacit" prin care administratorii de forum-uri ale ziarelor si nu numai ,permit degradarea limbajului public la nivel abject desi regulamentul lor afisat afirma exact contrariul.
In sfarsit ( apropo de injuraturile pentru TRU si recent de ura viscerala a establismentului impotriva unui om de cultura ca Dan Puric ) inclin sa cred ca persoanele care infesteaza forum-urile ( cu exceptia unor psihopati ) o fac in mare parte in mod special si "in mod organizat" cum se spunea odata pentru ca din 7 servicii secrete si 30000 de lucratori angajati in ele , avem sigur si unii care ne apara de teroristii din afara taind frunze la cainii dinauntru respectiv pe forum-uri. Nu este un secret pentru nimeni ca toate opiniile politice ( si nu numai) din spatiul public romanesc sunt atent "monitorizate" pentru influentarea acestora. De cate ori este "atins" un (fost) tortionar sau securist si culmea aflat si intr-o functie publica apar din senin zeci de opinii ale unor "oameni de bine" care , cu bata de base-ball sau nu , "pledeaza" celalat punct de vedere si imaculata conceptiune a "vanatorului devenit victima".
N.B. Draga Emma, in afara acestei discutii, m-ar interesa parerea ta despre AON-Biblioteca Babel ( site-ul este mentionat la inceputul acestui blog in stanga sus si prezinta aceast proiect in rezumat). Am si varianta completa dar numai pentru cei interesati. Poate gasim o cale sa corespondam pe aceasta tema (sdsimion@gmail.com ) . In aceasta primavara incerc sa demarez proiectul amanat atata vreme.