Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 4 martie 2010

Targul colectionarilor de antichitati din Pasajul Universitatii

Targul colectionarilor de antichitati din Pasajul Universitatii


Aseara am fost la acest targ sa intalnesc , in masura in care mai este posibil, parfumul epocilor trecute . Cum nu am fost niciodata in Occident si cu atat mai mult in Paris , nu am termen de comparatie. Dar cred ca mica oaza de pitoresc si de culoare invioreaza pentru o secunda macar un oras care in 2010 , dupa efectul de turnesol al topirii zapezii , este mult mai galagios, mai murdar si mai vulgar decat in 1970 cand am ajuns prima data in capitala tarii. Atunci in zona centrala si in cartierele selecte , in troleibuz se auzea numai fâşâitul rotilor deoarece calatorii vorbeau aproape in soapta. Acum...

N.B. Nu pot trece cu vederea dezamagirea din final care a stricat aproape totul. Exact in fata scarii de metrou , o tanara placuta canta la vioara „ Balada” lui Cirprian Porumbescu. In fata ei avea un fel de cutie cu cateva bancnote de 10 bani, probabil rasplata pentru munca ei de o zi. In timp ce era concentrata, de ea se apropie agale un individ sfidator care mergea agale cu gluga pe cap si mainile in buzunare. Cand a ajuns in dreptul ei , s-a aplecat agale si cu o mana i-a luat calm TOATE bancnotele din cutie, si a plecat ,mai departe la fel de calm si impasibil. Fata s-a intrerupt brusc din cantat, a reusit sa articuleze un slab : „ Mai, ce faci mai ?!” si a vrut sa-l ia de brat. Individul nici nu s-a sinchisit desi dupa trei pasi facuti trecea exact prin fata a 2 „politisti comunitari” care isi etalau cu mandrie burtile si unul catusele asezate langa centura care sublinia jumatatea corpului si nivelul inteligentei lor sociale. Din lipsa de reactie a celor doi care priveau impasibili scena, fata a inteles probabil ce sanse are sa-si recupereze banii , s-a intors fulgerator , a luat cutia goala si a disparut pe scarile metroului cu parul in vant si , cred, cu ochii in lacrimi.

2 comentarii:

Lili C. spunea...

Din păcate, se întîmplă tot mai des lucruri de acest fel!
Murdărie, vulgaritate, dezamăgire se potrivesc întregii Românii, nu doar capitalei.

Sergiu Simion spunea...

Stiu, si de multi ani...
P.S. Nu am uitat nici un moment proiectul AON. Cu prima ocazie cand pot respira in spatiul social o secunda in afara "supravietuirii" , nu uit ce am promis.