Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Elogiul fraudei ( nationale) sau postulatele mentalitatii de tip securist


Exact in momentul in care  Uniunea Europeana retrage fondurile acordate Romaniei datorita sifonarii banilor publici  si incapacitatii  cronice a statului roman de a gestiona aceasta situatie , doi membri ai Academiei Romane ( Mircea Malita si Razvan Theodorescu )  aduc un fel de oda eterna fraudei , coruptiei , si promotorilor lor, exact in stilul  fostului ministru de interne Ioan Rus care scuza plagiatul unui prim-ministru prin faptul ca de la Platon si Aristotel incoace "s-a plagiat incontinuu" . Tezele postulate asupra naturii umane  "viciate" si asupra natiei "corupte", au fost salutate de catre domnii Emil Hurezeanu , Dan Dungaciu si Augustin Buzura , si par sa fie concepute exact  de catre mentalitatea unora  care au pus in practica exterminarile fizice din lagarele naziste sau exterminarile psihice din "Experimentul Pitesti" de la noi .Domnul Mircea Malita si sustinatorii .
Foto : Corina Zorzor

«Homo Fraudens» este un soi de laudă a fraudei...Mircea Maliţa arată că, în codul nostru genetic, se stă nevoia de a-l înşela pe celălalt. De la vânătorul neolitic care, pentru a ucide animalul de care avea nevoie, îi realiza imaginea printr-un fel de magie cinegetică, până la Ulise, reprezintă cu toţii marele înşelător. Corupţia este un element care face parte din firea noastră naţională (s.n.) si mi-e teamă că homo fraudens si homo praedator, sub frumosul nostru cer, nu va dispărea niciodată (s.n.)" 
Razvan Theodorescu

"Cartea « Homo Fraudens » arată că, alături de Homo sapiens, specia cu nume nobil a omenirii, există şi două specii derivate, botezate Homo fraudens, al fraudei şi nu al înţelepciunii, şi Homo praedator, prădător ca fiarele.
Răzvan Theodorescu a ţinut un discurs despre numeroasele personalităţi din istorie care au apelat la fraudă în acţiunile lor. El a apreciat ca remarcabilă analiza eseistului Mircea Maliţa despre «homo praedator», tipologie umană descrisă de autor în lucrarea lansată astăzi.
Tot academicianul Răzvan Theodorescu a punctat că, în limba română, cuvântul “mită” apare încă de la originile civilizaţiei noastre premoderne, în cronicile brâncoveneşti de la acea vreme(s.n.)."
http://beta.adevarul.ro/cultura/carti/razvan-theodorescu-mircea-malita-arata-ca-codulnostru-genetic-sta-nevoia-a-l-insela-celalalt-1_50af72337c42d5a663a28786/index.html

Niciun comentariu: