Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 20 noiembrie 2012

Transparenta sociala asimetricaComentariul de mai jos a aparut la un articol despre regionalizare ( Mihai Pavelescu - Regionalizarea: Audiere publica reprezentata de ambasadorul Olandei .Expertii sunt invitati sa-si trimita opiniile ) aparut pe cursdeguvernare.roComisia de Experti citata de dvs are un caracter sa-i spunem asimetric. Daca ne uitam pe CV-urile acestor persoane prezentate de catre Academia de Advocacy care este organizatoarea audierii publice (http://advocacy.ro/node/695/experti), observam o transparenta aproape totala in cazul expertilor occidentali . In cazul ambasadorului Olandei de exemplu, aflam detalii despre ce fel de studii universitare a facut, ruta profesionala, cariera, etc. In cazul expertilor romani lucrurile stau oarecum diferit. Despre doamna Simona Fiţ( "cercetator,  trainer consultant în transparenţa decizională şi analist,consultant al Academiei de Advocacy, din anul 2003 ") nu putem afla ce tip de studii universitare a facut , iar despre domnul Dorel Sandor nu putem afla de la  Academia de Advocay care il citeaza ca expert absolut nimic cu exceptia faptului ca este consultant independent . Prin reducere la absurd si daca ne raportam la modul in care sunt prezentati expertii occidentali, e ca si cum o organizatie care" promovează asistența tehnica și tehnicile profesionale pentru orice grup interesat al societății civile cu respect reciproc, transparență și responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democrație participativă la care a aderat" ( http://advocacy.ro/misiune ) isi atinge scopul, dar cu ajutorul unor agenti incognito despre care nu este necesar sa cunoastem detalii deoarece acestea sunt apanajul expertilor,  spre deosebire de un ambasador occidental care trebuie sa se prezinte in fata nostra cu arme si bagaje (eventual si cu cartea de identitate )  ca sa fie luat in seama si creditat oficial.
Aceasta transparenta asimetrica explica probabil de ce in societatea noastra functioneaza un fel de lege a conservarii si compensarii informatiei. Cititorul obisnuit si neinitiat in subtilitatile analizelor politice si sociale si ale promotorilor acestora, se afla intr-o vesnica dilema de tip Buridan . El trebuie sa aleaga mereu intre  parcimonia informatiilor  furnizate oficial si deficitul de informatie existent intr-un caz concret in care nu poate gasi pe Internet nici macar un CV  de exemplu, si supracompensarea prin exces de informatie redundata pe care o poate gasi in alte zone ale spatiului virtual (http://badeadan.blogspot.ro/2009/05/agentu-victoria-vii-sandor-omul-din.html ).  Din fericire, dupa mai mult de 20 de ani ,  dreptul la libera optiune si la formarea propriei opinii au devenit totusi certitudini .

Niciun comentariu: