Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 16 octombrie 2013

Dreptul privat, proprietatea privata , statul captiv si cetatenii pasivi

Cu ceva timp in urma am aflat in mod oficial ca in societatea romaneasca exista nu numai notiunea de "drept " , ci si notiunea de... "drept privat" ( ?! -sic ! )  :

Art. 23. - (1) Colegiul Psihologilor din România, denumit în continuare Colegiu, este o organizaţie profesională, cu personalitate juridică, de drept privat ( s.n.) , apolitică, autonomă şi independentă, de interes public, cu patrimoniu şi buget proprii. ( http://www.copsi.ro/COLEGIU/LEGISLATIE/legea213.htm )  

Ok!  Daca avem un "drept privat", in mod logic cu atat mai mult putem sa avem si o "proprietate privata" pentru ca, stim cu totii, vrem nu vrem , suntem "in capitalism" ( ce fel de "capitalism", nu mai  intereseaza aici ). Dar daca tot pornim de la aceste " prezumtii tacite"  ( odata erau la moda prin unele facultati ) sa vedem atunci unde putem gasi si " proprietatea privata ". De aici incolo incep surprizele. Pentru cei care au facut facultatea in Bucuresti inainte de 1990 , superba cladire de mai jos este arhicunoscuta :




Vechiul sediu al Bibliotecii Centrale de Stat



Fostul Palat al Bursei si fosta Biblioteca Nationala
Sursa : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Fostul_Palat_al_Bursei%2C_azi_Biblioteca_Na%C8%9Bional%C4%83_a_Rom%C3%A2niei_%285%29.jpg
Problema este ca aceasta superba cladire,  respectiv fostul " Palatul al Bursei"  de altadata si fosta " Biblioteca Nationala " , cladire prin definitie a statului si natiunii , in mod bizar  ...nu mai este de fapt nici a statului nici a natiunii ! 
De ce ?  Pentru ca respectivul imobil a devenit  "proprietate privata " a unei  institutii care nu se stie daca mai este "de stat".  Dovada o aveti mai jos : 







Orice sugestii si/sau completari  la aceasta postare sunt binevenite. 

Niciun comentariu: