Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Romania, cea mai mare viteza de Internet din lume

O stire recenta confera Romaniei un loc absolut nesperat in ierarhia mondiala a tarilor conectate la Internet , loc pentru care trebuie sa fim mandri.

Suntem pe primul loc in lume la viteza de conectare la Internet  ( nu mai luam in calcul faptul ca hackerii romani sunt prinsi doar cu ajutorul F.B.I.-ului ... ). altfel spus suntem primii in lume la viteza comunicarii cu ceilalti si in ceea ce priveste accesul la informatia (publica) globala.

Intrebarea fara raspuns este cum se impaca acest fapt absolut remarcabil cu situatia in care Romania se afla de exemplu , pe primul loc in UE la rata de infectare a computerelor cu programe daunatoare ( http://www.gandul.info/it-c/raport-microsoft-romania-numarul-unu-in-ue-la-rata-de-infectare-a-computerelor-cu-programe-daunatoare-11582794 ) dar pe ultimul loc in UE la cumparaturi pe Internet.  Pe de alta parte , Romania este  pe primele locuri in UE la cu totul alte variabile decat cele care tin de " societatea informationala " (http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2013/10/11/romania-e-pe-primele-locuri-in-ue-la-boli-grave/ ).
O posibila explicatie  ar fi  militarizarea discreta a societatii romanesti *) si coruptia generalizata care genereaza controlul social exacerbat si birocratia din institutiile de stat , rezultatul final fiind blocajul informational din societatea romaneasca . Acest blocaj poate fi spart numai prin accesul cat mai direct la informatia primara , dar aceasta poate fi obtinuta mai degraba prin canale neoficiale pentru ca cele oficiale sunt de fapt  blocate **).


*) Cand o tara de dimenisunea Romaniei are 6-7 servicii secrete cu un numar de angajati care in proportii echivalente si raportat la marimea tarii depasesc numarul de angajati din U.S.A de exemplu , vorbim mai degraba de o "societate in civil" decat de o "societate civila".

**) Cu aproximativ un deceniu in urma, odata cu aparitia telefoanelor mobile , presa noastra a semnalat un paradox tipic romanesc. In Bucuresti , printre primii care si-au luat telefoane mobile in Romania, au fost ...aurolacii care traiau prin canale ! 



Sursa : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2471475/Whats-YOUR-country-famous-Map-reveals-UK-leads-world-fascist-movements-U-S-Nobel-laureates-lawnmower-deaths.html  

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pentru-ce-e-faimoasa-romania-harta-cu-ce-sunt-pe-primul-loc-toate-tarile-lumii-galerie-1063647.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2471475/Whats-YOUR-country-famous-Map-reveals-UK-leads-world-fascist-movements-U-S-Nobel-laureates-lawnmower-deaths.html


Niciun comentariu: