Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 14 august 2016

Vectorii fostei Securitati



„Trăim în aceste zile o recrudescență sinistră a național-comunismului (s.n.). Moartea Reginei Ana, declararea unei zile de doliu național, alocarea de resurse publice pentru ceremonia funerară au trezit pe scena publică un monstru pe care, la un sfert de veac de la Revoluție, speram că l-am învins pentru totdeauna: ura viscerală de clasă (s.n.), disprețul față de propria Istorie prost înțeleasă sau total necunoscută (s.n.) .”

Silviu Sergiu – In apararea Reginei Ana
http://www.evz.ro/in-apararea-reginei-ana.html

Ceea ce trece sub tacere autorul care apara ac
um memoria Reginei Ana este faptul ca national-comunismul care a explodat zilele acestea in presa si pe Internet a fost alimentat ani de zile exact de catre cei care ar fi trebuit sa lupte impotriva lui. 
In primul rand , chiar de catre un coleg de ziar al autorului : 

„În vara lui 1992, cînd se aştepta de la Versoix răspunsul Regelui la propunerea lui Radu Câmpeanu de a candida la preşedinţia României, l-am trimis pe George Stanca, din partea Evenimentului zilei, să transmită de la fața locului decizia care se lăsa așteptată.
La întoarcere George Stanca mi-a povestit, amuzat, dar şi plăcut impresionat, că în timp ce ei, jurnaliştii, aşteptau flămînzi pe la porţile reşedinţei(s.n.), a apărut, la un moment dat, Regina Ana, care i-a chemat înăuntru fluierînd în două deşte (?! - s.n.).
Cum sînt un duşman înrăit al pompei găunoase, Regina Ana fluierînd în două deşte a fost pentru mine un alt fapt ținînd de naturalețea întruchipată și simpatică a Reginei Ana.
Ca jurnalist, aşadar, omul care a fost Regina Ana a însemnat pentru mine naturalețea salutară.
Ca istoric însă, Regina Ana nu înseamnă pentru mine nimic.
A o compara cu Regina Maria, cum fac, din cîte văd, unele capete lovite de febră, mi se pare un fals grosolan.”

Ion CristoiuCE A LĂSAT ANA DE ROMÂNIA POPORULUI ROMÂN? Eu, cetăţeanul Ion Cristoiu, susţin că N-A FĂCUT NIMIC PENTRU ROMÂNI. Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de Doliu Naţional
http://www.evz.ro/ce-a-lasat-ana-de-romania-poporului-roman-eu-cetateanul-ion-cristoiu-sustin-ca-n-a-facut-nimic-pentru-romani-guvernul-a-declarat-13-august-2016-zi-de-doliu-national.html


In al doilea rand, national-comunismul in varianta lui extrema de tip securist a fost promovat de un celebru scriitor ( Dan Alexe ) atat de celebru incat a ajuns sa promoveze „Dacopatia si alte rataciri romanesti ” …pe post de reclama facuta Romaniei la Parlamentul European *) .
Acest scriitor are o opinie absolut personala asupra monarhiei si familiei regale, dar pe care o promoveaza pe post de etalon social in cel mai agresiv mod posibil : 



„Sunt ireverent și nepăsător vizavi de persoana fostului suveran al României și e foarte bine că am putut vexa pe unii monarhiști sinceri care nu își imaginează goliciunea personajului și felul în care el nu a fost niciodată la înălțimea rolului lui.”

„ Bun, maghiara să zicem că înțelegem, dar germana?!… Adică un Hohenzollern nu știe germana?
Nu, nu știe, regele Mihai e un român fără mare cultură, nu știe germana, vorbește doar română și franceză (prin forța lucrurilor, mai ales trăind în Elveția francofonă) și care, cum aveam să descopăr imediat, nici măcar nu și-a învățat fetele românește.
Prima mare dezamăgire, atunci înainte de Revoluția din 1989, a fost să descopăr că acest om nu vorbise românește cu copiii lui. Despre ce patriotism și dorință de sprijinire a țării lăsate în urmă vorbim? Nu-ți înveți copiii românește?
A doua masivă dezamăgire a fost când l-am văzut în direct la TV pe canalul național franțuzesc A2, în decembrie 1989, intervievat live, tot din Lausanne, despre evenimentele de la Timișoara. România este subiectul numărul 1 mondial, iar jurnalistul francez încerca să-l facă pe Mihai să spună ceva interesant: — “Maiestate, se petrec lucruri mărețe în țara dumneavoastră? Care vă e pronosticul?”
A molfăit ceva aproape inaudibil: — “N-am nici o speranță, nu se va schimba nimic.”
Am realizat atunci că în deceniile de după război lui nu-i păsese niciodată de România, nu luase niciodată poziție împotriva regimului de acasă, de parcă nu era țara lui, ba chiar, cum am zis, nu-și învățase fetele românește.
Apoi, l-am mai intervievat, pentru Europa Liberă, și când a venit la Bruxelles în 1993 la înmormântarea regelui Baudouin al Belgiei, al cărui văr era el, cum sunt mai toate familiile regale din Europa legate între ele. Din nou, m-a frapat neplăcut morocănoșenia lui, lipsa lui de emoție, vocabularul sărac, lipsa de cultură și cunoștințe elementare vizavi de Belgia, Europa, trecutul colonial al țărilor europene, dispozitivul politic mondial.”

„Un om incult, rău vorbitor, cu maniere robotice, născut în locul nepotrivit, care nu și-a învățat fetele românește, care n-a avut niciodată un discurs coerent despre locul României în UE, despre România și Moldova, despre islam și imigrație, despre Rusia, despre nimic, despre nimic, despre nimic…’
„Așa că nu caut să mă scuz față de de cei pe care i-am rănit postând glume groase pe Facebook despre buletinul medical al acestui îmbuibat incult și morocănos și fără umor și fără empatie și fără discurs social, care n-a știut să fie la înălțimea rolului său istoric.”

Dan Alexe - O precizare despre regele Mihai pentru monarhiștii sinceri…
https://cabalinkabul.wordpress.com/.../o-precizare.../
http://www.aktual24.ro/celebru-scriitor-roman-dupa-ce-l.../

*) http://www.freedomsmile.org/proiecte

Sursahttp://www.evz.ro/in-apararea-reginei-ana.html

 

Niciun comentariu: