Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 3 august 2016

Pseudo - societatea civila , pseudo - activisti si pseudo - sondaje de opinie


Anul 2016 a devenit  anul căderii măştilor si al schimbării la faţă a societăţii româneşti.
Dupa lovitura de gratie primita in plin de catre clasa politica prin invalidarea crunta a unor cariere fulminante construite prin impostura, a venit si randul societatii civile unde justitia demonstreaza in mod indubitabil cum activismul si carierele civice se impletesc de minune cu interesele politice si de afaceri . 






Liviu Mihaiu
Foto : EVZ



"Procurorii mai susţin că, iniţial, Liviu Mihaiu nu a fost mulţumit de acest aranjament din punct de vedere financiar, respectiv de pierderea funcţiilor pe care le avea atunci, cea mai importantă fiind cea de director editorial la Radio Guerrilla, care presupunea un salariu mai mare decât cel de guvernator al Deltei Dunării. 
Ulterior, după ce a discutat cu Vîntu, Liviu Mihaiu a acceptat , iar, la solicitarea lui Vîntu, ieşirea din acţionariat s-a realizat într-un termen foarte scurt."

Astfel, la data de 28 iulie 2008, a avut loc o convorbire între Vîntu şi Ion Eftime cu privire la vizita pe care Bogdan Olteanu urma să o facă la complexul Lebăda. Din conţinutul convorbirii rezultă că scopul acestei vizite era exclusiv discutarea numirii lui Liviu Mihaiu, în condiţiile în care Bogdan Olteanu avea în aceeaşi zi programată o deplasare cu avionul. 
La data de 21 august 2008, a avut loc o convorbire între Vîntu şi Ion Eftime cu privire la serviciile de consultanţă care urmau să fie prestate de către INSOMAR în favoarea lui Bogdan Olteanu. 
În ziua de 2 septembrie 2008, a avut loc o convorbire între Vîntu şi Sorin Enache cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu. 
"Având în vedere că la acel moment nu exista nicio comunicare oficială cu privire la schimbarea guvernatorului Deltei Dunării, precum şi faptul că singurul demnitar căruia Sorin Ovidiu Vîntu îi ceruse să intervină pentru numirea lui Liviu Mihaiu era inculpatul Bogdan Olteanu, rezultă ca acesta realizase demersurile promise şi îi comunicase rezultatul suspectului. În ziua de 4 septembrie 2008, a avut loc o convorbire între Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Mihaiu cu privire la modalitatea de vânzare a acţiunilor deţinute în cadrul grupului de presă. Din conţinutul acesteia rezultă relaţia de subordonare a lui Liviu Mihaiu faţă de Sorin Ovidiu Vîntu şi interesul acestuia de a avea o persoană apropiată în funcţia de guvernator". 
Sursa 
http://www.evz.ro/dezvaluiri-in-dosarul-fostului-viceguvernator-bnr-bogdan-olteanu-sorin-ovidiu-vantu-i-a-spus-lui-liviu-mihaiu-ca-va-aranja-numirea-sa-in-functia-de-guvernator-al-deltei-dunarii.html ;  
http://adevarul.ro/locale/iasi/cine-gelu-teodorescu-condamnatul-din-umbra-dosarul-mita-psd-fost-sef-insomar-prieten-vintu-urcat-forta-scaunul-eminescu-1_551d8432448e03c0fd27e4c4/index.html 



„Așa cum am spus: am fost intrebat dacă aș accepta funcţia, am zis că da, dar numai in anumite condiţii . Pe care le-am și enunţat dintr-un inceput: neamestecul politic sau de afaceri in mandatul meu. Ceea ce s-a și intâmplat. Nu m-a sunat nimeni pt vreo eventuală intervenţie. Nimeni. Era firesc să vreau să mă implic in politica de mediu a ceea ce cred că este cel mai important patrimoniu UNESCO al României, cu expertiza pe care o aveam. Ceea ce am și făcut, dacă vă uitaţi la ce-am făcut. Nu știam și nici nu mi-a spus nimeni de vreo eventuală inţelegere cu Olteanu sau cu oricine altcineva. Cu-atât mai mult de vreo „inţelegere financiară” pt postul meu...După plecarea mea din post am auzit zvonul că s-ar fi dat bani la partid. De sume și nume implicate am auzit de la DNA, ca și voi, in zilele noastre. Asta e tot ce știu” 
Liviu Mihaiu   
Sursa :  EVZ

N.B. In anii `90 au existat unii ziaristi si activisti civici care apareau in aceeasi seara chiar si pe 3 posturi de televiziune "independente" , concurente,  sau chiar in opozitie. Cu toate ca si-au pierdut orice credit , unii seamana cu celebra astroloaga Urania . Desi majoritatea reactiilor primite de la cetateni sunt de respingere, rezista si acum pe aceleasi baricade si nimeni nu poate explica de ce nimic nu-i poate clinti.

Niciun comentariu: