Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

miercuri, 25 aprilie 2018

Megatendintele societatii romanesti. Dezumanizare si decivilizare prin expunerea grupurilor sociale vulnerabile

    Societatea romaneasca se indreapta vertiginos catre dezumanizare , decivilizare , primitivism social si tinde sa devina o lume intoarsa pe dos , un penitenciar social in care drepturile si interesele condamnatilor  penal devin prioritare *) , iar  categoriile sociale cele mai vulnerabile ( copiii, femeile, batranii ) devin primele victime . 
Copiii

" Statistica ne arată că în fiecare zi este trimis în judecată câte un inculpat care omoară un copil: fie cu intenţie, fie din culpă (de regulă acestea sunt urmare a accidentelor de circulaţie); un altul care agresează sexual un minor: fie viol comis asupra unui copil (ceea ce presupune lipsa consimţământului acestuia), fie act sexual cu un minor (adică minorul îşi exprimă consimţământul, dar are sub 15 ani); încă unul care fură bunuri de la un minor sau îl tâlhăreşte.Avem aproximativ 200 de dosare cu minori care sunt loviţi sau răniţi fizic în fiecare an. Câte unul este omorât în fiecare lună în bătaie.Minorii sunt folosiţi din ce în ce mai mult în producere de fotografii sau filme pornografice – aceasta atrage trimiterea în judecată a peste 75 de persoane anual, de 6 ori mai mult decât în urmă cu cinci ani. Există dosare în faţa instanţelor pentru traficarea a peste 250 de minori anual."

Sursa : https://cristidanilet.wordpress.com/2016/03/27/statistici-2011-2015-ep-2-minorii-victime/ *)

Femeile 

" În anul 2017 au fost raportate Poliției un număr de 20.531 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), furnizate la solicitarea Centrului Filia. Majoritatea agresorilor sunt adulți de sex masculin (92%) iar majoritatea victimelor sunt adulți de sex feminin (76%), dar și minori.
Agresori: 18.835 bărbați  (92%), 1.588 femei (7,7%), 85 băieți și 23 fete.
Victime: 15.584 femei (76%), 4.029 bărbați (20,5%), 538 fete și 466 băieți."

Sursa : https://violentaimpotrivafemeilor.ro/violenta-in-familie-in-2017-conform-datelor-oficiale-ale-politiei/


Bătrânii

" România face parte, alături de Bulgaria, din tandemul ţărilor în care starea de sănătate (exprimată ca lipsa unor limitări fizice şi sau senzoriale) se degradează cel mai dramatic de-a lungul vieţii. Precizăm că valorile incluse în raportul privind starea de sănătate a populaţiei Uniunii pe 2017 include cele mai recente date disponibile de după 2014, după cum au fost strânse şi prelucrate de fiecare instituţie statistică la nivel naţional." 
" Dacă per total UE, ponderea persoanelor care au beneficiat de îngrijire la domiciliu pentru diverse probleme personale a fost de 10,6%, noi şi cu estonienii ne-am plasat, penibil, sub pragul de 5%, în timp ce valoarea de 20% a fost atinsă în Olanda, Franţa şi Malta, pentru a ajunge la un vârf de 25% în Belgia."  
Sursa : http://cursdeguvernare.ro/degradarea-sanatatii-de-lungul-vietii-romania-si-statele-ue-mai-putin-de-5-persoanele-de-varsta-treia-primesc-ajutor-la-domiciliu.htmlNiciun comentariu: