Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 17 mai 2018

Guvernarea PSD din 2018 si Directivele NKVD din 1947

Asociatia Group4 Media Freedom & Democracy aduce in atentia publica o maniera particulara a de a selecta si numi in posturi de mare raspundere  inaltii functionari care reprezinta  interesele Romaniei pe plan extern : 




Un apropiat al echipei Olguţa – Claudiu Manda, care a picat examenul de intrare în Ministerul de Externe, numit avocatul României la Curtea de Justiţie a UE

Premierul Viorica Dăncilă l-a schimbat miercuri din funcţie pe agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Răzvan – Horaţiu Radu, înlocuindu-l cu Costin-Radu Canţăr, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Canţăr, în trecut inspector la Consiliul Concurenţei, a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe, potrivit site-ului instituţiei. El va avea sarcina de a reprezenta România în procesele cu Comisia Europeană. 
În absenţa unui CV public ( s.n.) al lui Costin-Radu Canţăr, e neclar ce îl recomandă pe acesta pentru funcţia de reprezentant al României în faţa Curţii de Justiţie a UE, unde va avea de pledat în cauze extrem de complexe. Fostul agent guvernamental, Răzvan Horaţiu Radu, a câştigat mai multe procese cu mize majore. Astfel, în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro.
 Sursa : https://www.g4media.ro/un-apropiat-al-echipei-olguta-claudiu-manda-care-a-picat-examenul-de-intrare-in-ministerul-de-externe-numit-avocatul-romaniei-la-curtea-de-justitie-a-ue.html


Foto: Costin-Radu Canţăr (pagina personală de Facebook)


Nimic nou sub soare . In contextul european actual aceasta maniera de a numi inaltii functionari publici  ( nu este prima data cand astfel de stiri apar la noi ) este arbitrara si stranie , dar ea poate avea antecedente foarte vechi . 
O comparatie cu modul respectiv directivele secrete dupa care erau selectati , numiti si avansati de catre NKVD in 1947 conducatorii si functionarii din tarile din Est aflate in orbita sovietica este extrem de interesanta : 



18. Trebuie organizat ca numai acei conducători să fie avansaţi care execută impecabil problemele cu care au fost însărcinaţi şi care nu le analizează depăşind cadrul activităţii lor.  
32. Trebuie extinsă birocraţia statului în cel mai înalt grad în toate domeniile. Este admisă critica activităţii organelor administrative, însa nu se admite nicidecum scăderea numerică a personalului şi nici funcţionarea normală a aparatului birocratic.  
42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare.  
44. Se va căuta ca acei care lucrează în diferite funcţii indiferent cât de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi .  
45. Trebuie ca la facultăţi să ajungă cu prioritate sau în mod exclusiv, cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesaţi să se perfecţioneze la nivel înalt, ci doar să obţină o diplomă.  
DIRECTIVELE NKVD din  1947  pentru ţările din orbita sovietică  
Sursa : Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov , Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492


Niciun comentariu: