Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 12 mai 2018

Liviu Dragnea , intelectualii publici , societatea civilă și cetăţenii . Romania, ceaţă la mal.


Romania. Ceaţă la mal.
Muzica sferelor ( ar fi zis Platon) sau misterul si melancolia ( ar fi zis Giorgio de Chirico) unei tari.




Dacă voi fi chemat şi întrebat n-o să mă joc cu vorbele, nu o să spun jumătăţi de adevăruri. Am sperat mult că o să fiu luat în serios prin ceea ce spun de-a lungul vremii. Am spus că nu mi-e teamă, dacă mor, mor în picioare, nu am de ce să mint şi când e vorba de un interes major al acestei ţări nu mă dau înapoi. Se pare că n-am fost luat în serios. Am tot avertizat, am tot cerut public de foarte mult timp să intrăm în normalitate. Se pare că nu. Şi eu nu sunt împotriva nimănui, dar trebuie să fie lucruri ştiute, pentru ca toată lumea să înţeleagă că nu se mai poate continua aşa, sunt lucruri grave. Nu putem trăi aşa. Nu e normal să se trăiască aşa. Nu mai poate continua în felul ăsta. Sunt lucruri întâmplate care nu trebuie să se mai întâmple şi, din păcate se mai întâmplă şi acum. Credeţi că preşedintele Iohannis e protejat? Nici vorbă!

Liviu Dragnea – 30 ianuarie 2018



Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege privind Strategia de Dezvoltare a României până în anul 2040. Strategia va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma.






 „În momentul de față, problemele României nu mai sunt problemele României, sunt problemele lui Dragnea. E o realitate pe care nu o putem contesta. Toți discută aceste lucruri. M-am uitat pe forumuri toți disc asta. Toți spun: Pleacă, domnule, lasă-ne în pace. Du-te naibii cu problemele tale. Ne sufoci țara, lasă-ne în pace!”
„Istoria țării noastre se învârte de câțiva ani în faptul că nu poate fi agățat, că lucrează prin interpuși”.

Gabriel Liiceanu – 25.09.2017


„ Dragnea este fiul unui milițian, al unui șef de post, iar Dragnea face caz nevoie mare că ar fi avut stămoși haiduci. Fără a ști ce se ascunde în spatele legendei și că haiducii erau, în realitate, cu totul altfel decât personajele din filmele lui Dinu Cocea.
Orbán a jucat în tinerețe fotbal, Dragnea a cântat în studenție într-o formație.Mai toți cei care cunosc bine psihologia lui Orbán insistă asupra repercusiunilor seriose ale practicării fotbalului, sport de echipă în formarea viitorului politician. Constant, viitorul și actualul prim-ministru al Ungariei a comparat politica cu un joc ofensiv. Dragnea este doar un cameleon de proastă calitate, fără doctrină ori convingeri ferme, lipsit de capacitatea acordului fin. Un muzicant fără ureche muzicală. Un lăutar de Alexandria. Unicul lui scop este să manipuleze astfel faptele încât să își sporească bogățiile și să scape de repercusiunile nedorite din justiție.”

Mircea Morariu – 15 aprilie 2018


”Ce mai e nou in Absurdistan? Socialismul ‹creștin› al mafiotului Dragnea: ‹Pentru cei care vor să împiedice referendumul, noi le spunem că nu vom renunța și vrem ca românul să aibă dreptul să-și expună un punct de vedere. Noi suntem socialiști, nu suntem conservatori, dar aici e vorba de o tema creștină foarte importantă›. Dragnea nu e nici socialist, nici conservator, este un pehlivan promiscuu, un pungaș sinistru, un borfaș toxic și un pezevenghi pestilențial. Pe scurt, o ordură putridă. Iar manechinul-pațachină, rapacele Tăriceanu, este sluga sa crapuloasă, licheaua de serviciu, ieri, azi, mereu...”

Vladimir Tismaneanu  - 20 aprilie 2018


 „ Nu vreau să fiu răutăcios, dar dl Dragnea e un băiat de mîna a treia, un provincial zglobiu, care s-a trezit brusc într-o poziţie de decizie. Nimic din calităţile lui intelectuale, morale, pragmatice nu-l recomandă pentru a conduce ţara asta. Ca să conduci o ţară, trebuie, totuşi, să ai nişte înzestrări şi să ai un proiect. Nu să te bagi în faţă, ca să surîzi, şmecher, pe sub mustaţă, în stilul: „Hai, că vă fac din vorbe!“ E ameţitor că un asemenea aranjor de duzină a ajuns în vîrful naţiunii. Asta e nenorocirea. Soluţia? Să plece!”

„ Există şi ideea că intelectualii trebuie să educe masele, să iasă mereu, pașoptist, pe scenă. Îmi pare rău, nu ăsta e neapărat rolul artistului, al scriitorului, al filozofului, al intelectualului în general. Intelectualul ca „agitator“, ca lider ideologic, ca „propagandist“ de meserie, gata să ducă masele spre un „viitor de aur“, e supraviețuirea unui „imperativ“ marxist. În fond, nici George Enescu, nici Brâncuşi, nici Rembrandt, nici Balzac – mai nimeni din această categorie – nu și-au propus și nu s-au simțit obligați sau îndrituiți să vină cu „soluții“ concrete. Și-au văzut de treabă. În unele cazuri e chiar preferabil ca intelectualii să nu abuzeze de militantism. Știm bine că au fost situații în care „angajarea“ unor intelectuali nu a fost tocmai înțeleaptă… Prefer să ascult sfatul lui Raymond Aron; ca intelectual, statutul tău firesc e acela de „spectator angajat“. Cînd se întîmplă o neregulă, cînd apare o problemă, îți faci vocea auzită, te exprimi, acuzi sau aperi. ”

„ Or, prestaţia mea de presă e a unui diagnostician, nu a unui terapeut universal. Încerc să semnalez boala, neregula, derapajul. Trag alarma, arăt cu degetul rana (eventual, neluată în seamă, dacă nu chiar ascunsă). Pot avea, e drept, şi unele sugestii în domeniile la care mă pricep cît de cît. Pot să şi greşesc. Dar nu am responsabilitatea, competenţa universală ori cea specifică, necesare pentru a dezlega orice ecuaţie administrativ-politică. ”

Andrei Plesu – 10 mai 2018


„ Aproape zilnic mi-am spus că nu se poate. ….Că planurile lui dubioase de a se înstăpâni samavolnic, abuziv asupra viitorului României nici mai mult, nici mai puțin decât până în anul 2040 vor rămâne vorbe-n vânt rostite în mascarada de Congres extraordinar al PSD.
Că insul acesta cu instrucție puțină, fost repetent al Politehicii bucureștene, va fi oprit din delirul grandoman și că, în fine, membrii cu scaun la cap ai PSD îi vor spune că ajunge. Că s-a jucat destul de-a vizionarul, de- a Stalin, de-a Nicolae Ceaușescu. ”

Mircea Morariu – 12 mai 2018



Daca asta spun si fac intelectualii publici , ce fac ONG-urile societatii civile cand tara arde ? Ce stiu mai bine. Unele s-au gandit  la viitor si au elaborat inaintea lui Liviu Dragnea o strategie pana in 2020,  care prin "funky institutions, funky money, funky town, funky galaxy", etc. sa  reformeze Romania in asa fel incat cetatenii „sa primeasca prajituri in institutiile publice”, etc. : 


„CUM AR ARĂTA

- Serviciile publice ar veni către cetăţeni în locurile circulate de ei, la metrou, în online

- Dacă tot ar trebui să mergem într-o instituţie publică, ar fi pentru scurt timp, am primi o prăjitură, am avea nevoie doar de buletin

- Ar exista automate de timbre fiscale

- Nu ar exista cozi, înghesuială sau munţi de hârtie 

- Informaţiile ar fi sistematizate, în hub-uri sau site-uri

- La intrarea în instituţii ne-ar ghida linii colorate către ghişeul nostru

- In scoli am fi invatati despre cum „your first time counts” ( adica prima oara cand ne facem buletinul , , prima data cand votam )

- Am putea vedea ce fac cei pe care îi plătim”


Altele s-au gandit la prezent si testeaza cetatenii " financiar si recurent " pentru democratie si proiecte vagi  :


„ Înainte de a porni acest demers pe termen lung, cu tot ceea ce presupune el, avem nevoie să calculăm dimensiunea unui astfel de fond (număr de donatori, sumele donate) și desigur, să ne asigurăm că există un interes real de a trece de la intenția de a dona la fapte. În baza sumei strânse în cadrul acestui test, putem face niște previziuni legate de numărul de proiecte pe care le putem susține, prioritizarea temelor, etc.
Suma minimă pe care ne propunem să o strangem este de 20.000 lei lunar, dar potențialul și speranțele noastre sunt mult mai mari și ne bazăm pe reacțiile de entuziasm pe care această idee le-a generat. Această sumă minimă ne-ar permite să suținem la un nivel minim aproximativ trei proiecte în paralel. În cazul puțin probabil în care nu vom reuși să adunăm această sumă minimă, suma adunată va fi redirecționată integral către unul sau mai multe ONG-uri pe care le vom vota împreună cu voi.”


Sau , si mai interesant, nu in strada si in frig ca simplii cetateni, ci departe de lumea dezlantuita , prin Muntii Piatra Craiului, intr-un decor natural si salbatic ,  cate 30 de tineri intre „18 si 40 de ani ”  invata despre democratie,  „samba activista” si spiritul de aventura:
  

„ Șapte zile de învăţare experiențială și acțiune în munții Piatra Craiului. *CRIM – Creativitatea - Responsabilitate - Implicare - Militantism Tabăra de activism se adresează tinerilor și tinerelor care vor să înţeleagă activismul civic şi să fie pregătiţi/te să se implice în rezolvarea treburilor Cetății. Protestele din ultimii ani ne-au arătat că este nevoie de conştientizare, responsabilizare, coordonare şi, în general, de implicare în viața societăţii. În acest context, mai mult ca oricând, Miliția Spirituală îşi propune să îi aducă împreună pe cei care înţeleg că trebuie să se angajeze în acţiune, dar nu au încă instrumentele și cunoștințele necesare ca să o facă în mod eficient. În tabăra CRIM ne vom dezvolta, prin jocuri și experimente, anumite abilităţi de grup şi individuale, vom învăța să acceptăm provocările, să luăm iniţiativă, să asumăm riscuri, să ne dezvoltăm atenţia distributivă, autodisciplina, toleranţa, gândirea practică și ascultarea activă, să dăm frâu liber creativității noastre, să ne descoperim limitele și să le depășim, să creăm sinergii, să lăsăm să înflorească spiritul de aventură. Timp de șapte zile, departe de lumea dezlănțuită, într-un decor natural și sălbatic, vom organiza ateliere de: tehnici de consens, noţiuni legate de drepturile omului, idei și planuri de acţiune civică, tehnici de rezistenţă pasivă, comunicare și jurnalism cetățenesc, samba activistă. Și, desigur, activități de teambuilding: gătim împreună, punem țara la cale, ne orientăm în pădure, facem ștafetă pe echipe și jocuri cât cuprinde. Toți vor participa la toate activitățile: organizare, gestionarea resurselor, gătit, jocuri… tot.

Obiectiv: Pregătirea a 30 de tineri în domenii precum: tehnici de facilitare și consens, noţiuni legate de drepturile omului, idei și planuri de acţiune civică, tehnici de rezistenţă pasivă, comunicare și jurnalism cetățenesc, samba activistă.
Grup țintă: Tinerii din România cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Riscuri: Vremea potrivnică care ar putea împiedica buna desfășurare a atelierelor.”



Concluzia este simpla. Romania se afla intr-un blocaj al istoriei si a intrat in stare de parabioza mai exact  a devenit un sat fara caini in care au intrat lupii. Politicienii  vor doar sa-si scape averile si sa scape de puscarie cu ele cu tot. Dupa ei,  potopul.
Societatea civila cu sutele de mii de ONG-uri are alte prioritati, sta prin munti,etc.  si nu reactioneaza nici macar atunci cand guvernul vrea sa legifereze furtul , sa transforme puscaria in pension si statul de drept intr-un stat al penalilor. In sfarsit , intelectualii publici participa , dar nu se baga.
Ce mai ramane pentru cetateni ? Dupa trei decenii de democratie sau ce-o mai fi pe la noi,  sunt de capul lor si pe cont propriu . Au libertatea democratica sa stea in strada pana in 2040 (degeaba ) cum au stat in ultimii doi ani , sau  sa ramana in fotoliu si in fata ecranului „pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV” ( Gabriel Liiceanu ). Tertium non-datur.

Niciun comentariu: