Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 21 mai 2018

Atacul Guvernului Romaniei la fondul de pensii private



               Guvernarea de tip securist sau controlul social prin manipulare si dezinformare


In mod oficial Romania este membra NATO din 2004 si membra aUniunii Europene din 2007. In acelasi timp , ideologia propusa tot in mod oficial societatii romanesti de catre directorii de constiinta si formatorii de opinie acreditati la nivel academic nu prea are legatura nici cu principiile NATO , nici cu ideologia Uniunii Europene, nici cu statul de drept , nici cu democratia.


" De pildă, în momentul în care consimţi să înstrăinezi o parte din avuţia ţării (s.n.) printr-o lege precum aceea a restituirilor in integrum(s.n.) , în momentul acela ai construit o realitatea juridică ruptă de interesele generale(s.n.). Pentru că avuţia este a societăţii în întregul ei. Ea a fost la început avuţia întregului popor(s.n.).
Prin legile reformei s-a procedat la o foarte vicleană privatizare a acestei averi care, din avere a poporului român, a trecut, ne spune un economist precum Constantin Cojocaru, în proprietatea privată a statului. În felul acesta s-a putut trece la cea de-a doua privatizare, prin care statul a dispus de avuția națională in integrum(s.n.) și a putut s-o treacă, prin privatizări și fără nici un control postprivatizare (neprevăzut în contracte), în mâna unor așa-numiți acționari strategici. Practic, a fost desproprietărită o societate în întregul ei(s.n.) şi rezultatul se cunoaște: cele circa 1500 de companii republicane, multe fiind competitive pe piața externă, au dispărut cu o viteză suspect de rapidă."
21 mai 2018 
Prof.dr. Ilie Badescu 
sociolog și geopolitician român, doctor în sociologie, profesor universitar și fost șef al catedrei de sociologie al Universității din București, directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române. Autorul „Tratatui de geopolitică”(2004),coautor „Geopolitica integrării europene”(2002) , „Sociologia și geopolitica frontierei” (1995) si a aparut  pe celebra "lista a lui Dughin" dupa ce a propus traducerea "Geopoliticii" acestuia in limba romana ( "În postfaţă  eu am criticat elementele discutabile şi criticabile din sistemul geopolitic al lui Dughin. ").
http://evz.ro/ilie-badescu-rusia-stalin.html




Rezultatul acestei mentalitati de sistem este o stare de parabioza a societatii declansata de fractura uriasa intre starea de drept ( afisata in mod oficial ) si starea de fapt ( rezultata in urma actiunilor structurilor oficiale ) respectiv o debusolare totala a cetatenilor care nu mai stiu ce sa creada si ce sa mai aleaga intre declaratiile formale si actiunile reale ale guvernantilor. 
Cel mai recent exemplu este modul brutal in care guvernul vrea sa bage mana in buzunarul cetatenilor si sa atace cu ajutorul legii fondul lor de pensii private. 
In acest caz , cetatenilor le este suspendat dreptul de a-si asigura un trai decent prin pensii private deoarece statul vrea sa le aduca aminte ca ei de fapt nu sunt liberi sa decida , ci condamnati sa fie dependenti. 
In buna traditie a diversiunii, dezinformarii si manipularii prezente de trei decenii in societatea romaneasca,  reprezentantii puterii politice neaga cu tărie evidenţa  :



”În momentul în care orice instituţie privată, publică, îşi dă cu părerea despre ceva ce nu există, este doar parte dintr-un corp de oameni care critică aşa pentru că trebuie să critice. Despre ce reformă a sistemului de pensii vorbim când nu a apărut nimic oficial, nu am început o discuţie clară? Despre ce pilon II de pensii putem vorbi în condiţiile în care nimeni în mod oficial nu a prezentat un proiect?”
”Eu sunt mai dur şi doamna prim-ministru este mai elegantă. Vă spun că este o prostie şi o minciună. Asta ca să nu complicăm răspunsul”
Liviu Dragnea 
Presedinte PSD  
http://adevarul.ro/economie/bani/guvernul-oficial-atacul-pilonul-ii-1_5b018e9adf52022f75357b7d/index.html



Noi suntem susţinători ai Pilonului 2 de pensii şi nu s-a pus niciun moment problema eliminării lui”. 
Calin Popescu Tariceanu  
Presedintele Senatului 
http://adevarul.ro/economie/bani/guvernul-oficial-atacul-pilonul-ii-1_5b018e9adf52022f75357b7d/index.html


"Nu există nicio discuţie, nicio evaluare în acest sens. Este exclus să modificăm ceva la Pilonul II. Dacă nu există niciun demers în acest sens, exclud posibilitatea ca în acest an să fie vreo modificare". 
Viorel Stefan  
Vice prim-ministru 
http://adevarul.ro/economie/bani/guvernul-oficial-atacul-pilonul-ii-1_5b018e9adf52022f75357b7d/index.html


" „Este o propunere a Comisiei de Prognoza, nu s-a transpus într-o OUG. (..) Nu suntem de acord cu ea. Proiectul trebuie să ajungă la Ministerul Muncii. (...) Nu se va întâmpla” 
Lia Olguta Vasilescu 
Ministrul Muncii 
http://adevarul.ro/news/politica/olguta-vasilescu-respinge-proiectul-modificare-pilonului-ii-suspendarea-contributiilor-e-propunere-data-comisia-prognoza-1_5b01b60edf52022f75368712/index.html


Actiunile negate vehement de puterea politica  sunt amendate in mod logic de catre opozitia politica :   : 


„Avem două confirmări: Pilonul II de pensii dispare şi se fură banii pentru a fi folosiţi la finanţarea altor cheltuieli. Poate că nu e o coincidenţă faptul că, de la 1 iulie se propune mărirea pensiilor, probabil că pentru asta vor fi folosiţi aceşti bani. Faptul că nu se mai pun banii în acest pilon de pensii înseamnă desfiinţarea lui 
                                                                    Florin Cîţu                                                                                              senator   
http://adevarul.ro/news/politica/olguta-vasilescu-respinge-proiectul-modificare-pilonului-ii-suspendarea-contributiilor-e-propunere-data-comisia-prognoza-1_5b01b60edf52022f75368712/index.html



In sfarsit , cetatenii au posibilitatea sa compare singuri declaratiile puterii cu adevaratele ei intentii chiar inainte de  a fi puse in practica . Documentele oficiale ale Guvernului Romaniei , respectiv Programul legislativ pentru 2018 , ne arata in mod concret cat de mare este prapastia intre declaratiile politicianiste si actele de guvernare si ce distanta ne separa de democratiile cu traditie  : 




https://www.scribd.com/document/379691503/Program-Legislativ-2018-Aprilie-2018#



https://www.scribd.com/document/379691503/Program-Legislativ-2018-Aprilie-2018#



Strategiile de manipulare si mecanismele de amorsare  implicate in acest caz sunt descris pe scurt de catre un fost oficial al Guvernului Romaniei : 




Sursa : Facebook



Acest "Proiect" se inscrie intr-o spirala de trei decenii a atacurilor concentrice asupra cetatenilor si drepturilor lor. Acestea vin in avalansa  si in acelasi timp pe toate palierele vietii "politico-economico-sociale...,etc." , intr-un asemenea ritm incat cetatenii se afla permanent in situatii de imposibilitate deoarece nu se pot apara in acelasi timp si pe toate planurile. 
Ceea ce este straniu in tot acest armaghedon politic si social de mare amploare , este faptul ca cetatenii sunt singuri in fata furtunii deoarece societatea civila si structurile ei au cu totul alte prioritati si obiective.

Niciun comentariu: