Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 4 mai 2018

Schimbarea la față şi căderea măştilor

Dupa numai 3 decenii de tranzitie de la comunism catre statul de drept si democratia de tip european,  discursul unor reprezentanti ai " societatii civile " se schimba in mod fundamental prin revenirea la matca si  face in mod deschis  apologia "baietilor" *)  . El  vireaza in mod amenintator catre un cinism politic si social caracteristic mai degraba mentalitatii de tip securist decat mentalitatii de tip democratic si european  : 


"Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie (s.n.), pentru că nu poţi să judeci (s.n.).

" Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre (s.n.) . Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid"." 


"Mai pregătiţi erau băieţii ăştia (s.n.) , care ştiau cum funcţionează sistemul sau ce produc fabricile". 

"Nu poţi să judeci, pentru că mulţi spun: ce aţi făcut, mă, atunci, i-aţi lăsat pe ăştia de au luat puterea. Păi cine să ia puterea în România? La momentul acela, erau zece dizidenţi. O babă curajoasă (s.n.) la Cluj, Doina Cornea, pe care am cunoscut-o după 1989, un poet nebun cum eram eu, arestat la domiciliu. Nu era ca în Polonia, cu mase de muncitori care erau conduşi de intelectuali. La noi nu aveai curaj să înjuri, că te înhăţau. Ce este adevărat este că eşalonul doi al PCR a luat puterea, erau pregătiţi băieţii (s.n.). Cine să ia puterea?"
Mircea Dinescu



 






„Nu. Noi (s.n.) nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă( s.n.) pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci (s.n.), de la toată lumea (s.n.), cu bacșișul…"
" Refuz să recunosc (s.n.) treburi ca DNA, ANI, money… Dosarele de corupție sunt ridicole (s.n.). Ne facem de râs (s.n.) "

„Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul (s.n.)”


Ion Ţiriac






Niciun comentariu: