Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 23 iunie 2018

Liviu Dragnea, presedintele PSD : " Statul paralel va fi zdrobit. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţu ".



" Acestea sunt chestiuni de natura politica. Cine ar putea sa ma judece pe mine in legatura cu Revolutia romana? Sa fim seriosi! Tot poporul a simtit ca am facut sacrificii de-a lungul intregii mele vieti si ca in zilele Revolutiei m-am implicat in tot acest proces de transformare a tarii. A exprima dubii cu privire la rolul meu in Revolutie este o chestiune pe care nimeni in Romania nu ar putea sa o ia in serios!"

" Eu sa fiu in inchisoare?! Cine este… cine se gandeste la asta?"

" Cei care ridica o astfel de problema nu sunt oameni normali (s.n.). Daca cineva ar incerca asa ceva, ar provoca un protest general in intreaga tara."

Ion Iliescu, 2009






Romania se afla pe cea importanta si mai periculoasa falie geopolitica din Europa in care are loc batalia pe viata si pe moarte dintre statul de drept si democratia de tip occidental cu subversiunea de tip rusesc . Ceea ce se intampla acum in societatea romaneasca combina cu cele mai abstracte scenarii si regii cu cele mai primitive provocari specifice razboiului hibrid , ceea ce ne arata ca ne aflam exact in ochiul ciclonului.
In esenta , o singura persoana condamnata deja penal , dar aparata de un partid care a facut scut in jurul coruptilor  , invocand  un fantomatic " stat paralel" exact cum Ion Iliescu invoca altadata" teroristii care trag din toate pozitiile" , contesta acum  intreaga ordine politica, sociala , juridica si morala din statul roman si nu numai ( nu numai ca a amenintat inclusiv procurorii - caz deocamdata unic in Uniunea Europeana -  recent a atacat si NATO , si Uniunea Europeana pe care le-a acuzat ca a finantat  " statul paralel",etc.  ) .
Cu un calm imperturbabil a la Putin si o siguranta gen Ion Iliescu care comanda intregii societati pe ce parte a ocheanului intors sa priveasca lumea, Liviu Dragnea devine din condamnat , procuror si declanseaza un razboi total impotriva tuturor care-i stau impotriva tranformandu-i pe toti in inculpati , pentru ca , mai presus de orice indoiala , el este nevinovatul acuzat pe nedrept . 
Intr-adevar, un asemenea discurs unic rostit intr-o tara membra a NATO si Uniunii Europene si care va prelua presedintia Uniunii Europene , va ramane in analele istoriei, politicii, sociologiei,etc. si razboiului hibrid care inflameaza Europa. 
Marea intrebare este cum vor reactiona statul , societatea si cetatenii la aceasta provocare fatisa care pune sub semnul intrebarii  normele si valorile statului de drept. 
Pana acum , clasa politica a aratat deja cu varf si indesat de ce este in stare , la fel si cetatenii onesti care stau in strada de aproape doi ani de zile , iar daca luam in calcul faptul ca au iesit si in 1989, si in iunie 1990, la revolta #Colectiv, etc., etc.,  putem considera ca cetatenii onesti si-au facut pe deplin datoria, dar acest lucru nu este suficient pentru ca numai cetatenii ,  oricat de multi ar iesi in strada , nu pot rezolva singuri problemele atat de grave ale sistemului politic si ale societatii romanesti.
Este o situatie mai periculoasa decat la Mineriada din iunie 1990 , pentru ca atunci a fost atacat doar un oras, acum este atacata intreaga tara si intreaga societate care sunt obligate sa joace " ruleta ruseasca". 
Ce va urma , nimeni nu stie.



 


 




Nota

*) Link-ul nu mai este activ.  Textul integral al acestui interviu uluitor preluat din ziarul " Romania Libera"  la momentul publicarii este disponibil aici :  https://sergiusimion.blogspot.com/2009/12/portretul-unui-fost-presedinte.html

Niciun comentariu: