Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 4 ianuarie 2019

Proiect de resetare a sistemului politic si social din Romania

O propunere pentru cetateni, societatea civila si opozitia politica

Dupa caderea sistemului comunist si irosirea a 30 de ani din viata noastra suntem pe punctul de a reveni de unde am plecat si de a fi rejectati din Europa . 
Acum devine din ce in ce mai clar pentru toti ca singura miscare sociala care putea invinge sistemul post-comunist a fost Piata Universitatii din 1990 si de aceea , cu orice risc, a fost innabusita in sange in fata camerelor de luat vederi si in vazul intregii lumi . Fara urmari .
Sistemul ( inca) nu a fost invins, deci imnul ei de atunci ramane valabil :







Daca vrem sa scapam de penali in functii publice , daca vrem "oameni noi" in politica si daca vrem sa ramanem in Europa , atunci trebuie sa avem si garantia ca scapam de cei vechi pentru ca asa cum spune un vechi proverb romanesc , " daca vom scapa de dracul (nu vrem sa)  ne intalnim cu tata-su"  .
In acest caz, pentru a fi credibili noii candidati ar trebui sa ne ofere minimum 3 garantii :



1. Un CV complet de tip european pentru ca orice cetatean care ii voteaza sa cunoasca si sa verifice pe cine voteaza.


2. O declaratie in nume propriu prin care fiecare candidat certifica ( da / nu ) faptul ca :


2.1. Nu are  legatura cu actualele servicii de informatii sau cu fosta Securitate.

2.2. Nu va migra dintr-un partid in altul.

2.3. Nu isi va  incalca promisiunile electorale facute cetatenilor.

2.4. Nu a avut o cariera in ONG-urile societatii civile.*)


3. O demisie in alb pentru cazul in care induce in eroare cetatenii prin 1 si/sau 2.



CV-ul ar trebui publicat pe LinkedIn unde pot fi demascati usor plagiatorii si impostorii.
Declaratia ar trebui publicata pe Facebook unde candidatul in cauza poate fi sub tirul public.


Orice partid politic care se respecta ar trebui sa impuna aceste conditii membrilor sai daca nu vrea sa fie bagat in aceeasi oala cu penalii .
Cu aceste conditii indeplinite , poate ca toti ii vom vota nu numai cu mintea , ci si cu inima .

Aveti cuvantul.




Nota 

*) Politicienii care si-au construit o cariera in ONG-uri , dar au migrat ulterior in spatiul politic ( exemple celebre  - Miron Mitrea, Victor Ciorbea, Rodica Stanoiu , Alin Teodorescu, Renate Weber, etc. )  incalca regula separarii dintre  societatea civila si clasa politica , lasa impresia ca si-au schimbat convingerile si ca au folosit societatea civila drept o trambulina pentru accesul la functii politice , ceea ce inseamna tot o forma de traseism. 
Articole interesante pe aceasta tema   :

Ciprian Ciucu - Ce nu stiu si ce stiu 
http://www.contributors.ro/fara-categorie/ce-nu-stiu-si-ce-stiu/
http://www.contributors.ro/fara-categorie/ce-nu-stiu-si-ce-stiu/#comment-271918

Ciprian Ciucu - Este doar normal sa incerci sa-ti asumi mai mult 
http://www.contributors.ro/editorial/21507/
http://www.contributors.ro/editorial/21507/#comment-300738

( http://www.contributors.ro/editorial/parlamentul-dragnea-ra%c8%9biunea-in-vacan%c8%9ba/#comment-366374 )




Comentarii Contributors.ro 


George spune:
Ideea e buna, dar ar presupune o nouă revoluție!
Vă propun ceva mai simplu!
Aplicarea corectă a alin. 2/Art. 16 din Constituția României (egalitatea în fața legii) în cadrul Legii 182/2002 (protecția informațiilor clasificate). Adică înlăturarea Art. 7 din legea menționată, loc în care ”aleșii” sunt ”mai egali” decât militarii și au acces la informații clasificate fără a li se face o minimă verificare! Dacă li s-ar aplica aceeași normă ca și militarilor sau lucrătorilor din cadrul MAE, a doua zi jumătate dintre ”aleși” ar trebui să plece acasă și nu ar avea acces la funcții publice!
Până când această problemă nu va fi rezolvată nu vom avea altceva decât acum pe post de ”reprezentanți sociali”!

  • Sergiu Simion spune:
    ” Ideea e buna, dar ar presupune o nouă revoluție!
    Exact aceasta este ideea, dar daca e buna, nu este clar de ce va este frica :)) si de ce propuneti ceva ” mai simplu ” :
    ” Adică înlăturarea Art. 7 din legea menționată (Legii 182/2002 (protecția informațiilor clasificate)) , loc în care ”aleșii” sunt ”mai egali” decât militarii și au acces la informații clasificate fără a li se face o minimă verificare! Dacă li s-ar aplica aceeași normă ca și militarilor sau lucrătorilor din cadrul MAE, a doua zi jumătate dintre ”aleși” ar trebui să plece acasă și nu ar avea acces la funcții publice!
    Până când această problemă nu va fi rezolvată nu vom avea altceva decât acum pe post de ”reprezentanți sociali”! ”
    Mai intai uitati ( in mod neintentionat, desigur ) ca in democratie si in statul de drept condiuc civilii, nu militarii ( asa ceva se intampla doar in dictaturile militare ).
    Ceea ce propuneti aici este o confuzie intre militari si civili, mai exact primatul militarilor asupra civililor ( alta teza totalitara ), ori cu exceptia poate a situatiei de razboi( dar nici chiar in caz de razboi statul nu dispare ) , un stat condus de miltari este un cosmar.
    In orice stat democratic , presedintele, guvernul,etc. trebuie sa aiba acees la informatii clasificate ( exista prevederi legale in acest sens ) . Intrebarea la care evitati raspunsul este cum dracu` au ajuns niste penali in Parlament , dar asta este o cu totul alta problema.
    In sfarsit, tezele dvs sub pseudonim sunt sustinute in nume propriu de un adept declarat al lor care vrea sa scoata din “alesii poporului” si nu numai , decidenti informati si chiar spioni.
    ” Credem că optimizarea formării culturii de intelligence a decidenţilor politici prin implicarea nemijlocită a Comunităţii Naţionale de Informaţii vizează următoarele aspecte:
    - reformarea politicilor privind managementul resurselor umane ale partidelor;
    - formarea elitelor politice să includă în mod obligatoriu pregătirea în domeniul securităţii naţionale;
    - implicarea mediului academic (s.n.) în procesul de formare a elitelor politice în domeniul securităţii naţionale;
    - accesul la informaţii clasificate – condiţie pentru înscrierea pe listele electorale (s.n.);- programe de formare continuă in domeniul securităţii naţionale a decidenţilor politici(s.n.).”

Niciun comentariu: