Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 25 ianuarie 2019

Mentalitatea criminala care sta la originea statului penal(ilor). Modelul Franz Ţandară


" Oamenii curaţi la suflet n'a scăpat. I'am terminat pe toţi "

Franz Ţandară


Intr-o societate bolnava care timp de 74 de ani nu si-a pedepsit tortionarii si coruptii de rang inalt care au beneficiat in mod constant de impunitate penala si omnipotenta financiara, oamenii ajung in mod inevitabil sa voteze penalii. 
Statul penal(ilor) este creatia finala a unui regim care a inceput prin a legaliza crima politica,  iar rezultatul pe termen lung a fost sadismul social , dezumanizarea si decivilizarea unei intregi societati care a tolerat si tolereaza inca o mentalitate criminala.
Interviul uluitor cu un tortionar care in conditiile democratiei si statului de  drept a recunoscut cu o sinceritate dezarmanta  faptul ca a torturat si ucis la norma si in " lupta de clasa ", nu numai opozantii politici ai regimului comunist , ci si oamenii curati la suflet este simptomatic pentru stare de parabioza in care a ajuns societatea romaneasca.   
Intrebarea este daca si cum se mai poate inversa  cursul istoriei care a transformat tara intr-un penitenciar social in care cetatenii bulversati sunt obligati sa aleaga intre partidele conduse de penali si /sau fosti securisti si noile partidele infiintate de interpusii lor.Niciun comentariu: