Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 2 mai 2020

Dupa 30 de ani suntem tot acolo de unde am plecat


Societatea deschisa ramane inca un vis prea indepartat.
In conditiile pandemiei bizare care a lovit tara si planeta , cele mai multe elogii si cel mai fierbinte omagiu nu le primesc medicii si personalul medical care lupta cu pandemia , ci un domeniu etern in care ministrul civil *) se inclina in fata subordonatilor sai militari **)  : 




Marcel Vela
Ministrul de Interne


" Săptămâna ce tocmai s-a încheiat mi-a oferit onoarea de a mă înclina cu mulțumiri în fața colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care au depășit granițele atribuțiilor de serviciu, și au ieșit din tiparul profesional făcând acte demne de tot respectul și admirația noastră. "

„Eu sunt un umil ministru trecător prin această funcție, instituția Ministerului Afacerilor Interne trebuie să rămână o instituție de elită indiferent de cum se numește ministrul, secretarii de stat, inspectorii generali, inspectorii sefi, directorii etc. Cu multă speranță în viitor și în dumneavoastră, urez astăzi La Mulți Ani de Ziua Naţională a Tineretului tuturor tinerilor. Viitorul este al vostru!” 
Marcel Vela 
Ministrul de Interne

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/marcel-vela-sunt-un-umil-ministru-trecator-prin-functie-mai-trebuie-sa-ramana-o-institutie-de-elita-1300859



Note 


*) " Încrederea în stat depinde de capacitatea leadership-ului de a transmite anumite semnale. Dacă privim la marile democrații, observăm că ele operează pe principiul comunicării directe, în timp real, comunicare care revine președintelui statului sau șefului de guvern. În democrațiile consolidate nu există triumvirate de tipul Vela-Despescu-Arafat (s.n.). Acolo lucrurile sunt abordate direct de către personalități care au legitimitate democratică. Nici Macron, nici Merkel sau Trump nu se ascund în spatele unor oameni care sunt un fel de imagine falsă a statului. Indiferent de natura juridică a stării de urgență, legitimitatea democratică nu dispare. Cei care au fost aleși trebuie sa răspundă compatrioților lor și trebuie să găsească acel echilibru fragil dintre protecția cetățenilor și declinul economic.
Nu trebuie în numele siguranței sanitare să periclitam nici echilibrul social, nici echilibrele economice. Cea mai dificilă va fi perioada de reajustare la o viață normala, iar cooperarea dintre stat și cetățeni este esențială. " 


Ioan Stanomir 
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

**) " Spre deosebire de Ministerul Apararii, cel al Afacerilor Interne nu a fost reformat (s.n.)odata cu intrarea noastra in NATO"
Iulian Fota
Fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala




Niciun comentariu: