" Gamera contra Barugon " (1966) este un film SF japonez de tip kaiju respectiv despre batalia a doi monștri .
Despre o asemenea "batalie intre monștri " respectiv intre doua megastructuri cum sunt Camera de Comerț și Industrie a României ( CCIR ) si Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România ( CNIPMMR) care isi disputa sectorul privat si gestiunea acestuia citim recent in presa noastra :
" Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a luat act asupra organizării de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a evenimentului sub titulatura frauduloasă de Topul Național al Firmelor din România, arată un comunicat transmis vineri de CCIR. Camera de Comerț realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura organizație din România abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări (s.n.) . În plus, titulatura Topul Național este marcă înregistrată (s.n.) a CCIR, se spune în document."
CCIR are acum un sediu mamut in vechiul Palat al Bursei care i-a fost retrocedat conform unei traditii existente inainte de comunism :
Palatul Bursei (https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Bursei ) , sediul Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) ( Pe placa aurie care se vede in imagine scrie " proprietate privata a CCIR" ) |
Disputa intre cele doua megastructuri concurente care administreaza sectorul firmelor private porneste aparent de la dreptul de a stabili ierahii in domeniu.
In realitate , se pare ca este vorba de cu totul altceva , respectiv despre dreptul de a administra unele fonduri private, problema de care s-a lovit si un fost prim ministru ca Adrian Nastase intr-un celebru proces care i-a intrerupt ascensiunea fulminanta ( https://www.mediafax.ro/main-story/analiza-procesele-lui-nastase-trofeul-calitatii-primul-dintre-cele-trei-finalizat-9765881 ).
Problema este ca aceste megastructuri sociale care administreaza si dreneaza sub umbrela legii entitatile subordonate , fondurile private si / sau banii membrilor , s-au extins ca o molima devenind un fel de stat in stat .
In realitate vorbim de structuri ermetice, impersonale , dar care au personalitate juridica si actioneaza eventual sub un " drept privat ".
Indiferent ca este vorba de asociatii patronale, uniuni sindicale , asociatii profesionale, civice, fundatii, etc, in toate cazurile exista o fractura intre conducere si entitatile subordonate , schimbarea conducerii fiind insignifianta atata vreme cat mecanismele interne raman neschimbate.
Cu ceva ani in urma, domeniul juridic era inflamat de existenta a doua barouri paralele care functionau in paralel si se contestau reciproc ( https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1264783-infiintat-barouri-paralele-toata-tara.htm) .
Aceeasi situatie s-a repetat si in domeniul presei (https://www.cotidianul.ro/asociatiile-ziaristilor-dorm-agonizeaza-sau-se-prapadesc/ ) , cea mai recenta fiind cea din domeniul psihologic tarat si acesta intr-un scandal trivial ( https://cetateanul.net/fara-categorie/colegiul-psihologilor-abuz-monitorul-oficial/).
Indiferent cum se va termina aceasta ultima si pitoreasca galceava, este evident ca nu vor castiga entitatile subordonate, ci doar una conducerile celor doua megastructuri.
Cel mai recent exemplu in acest sens este o ilustrare perfecta si cinica a vechiului principiu " turcu plateste" ( sau acarul Paun ).
Citim in presa noastra ca statul român nu a recuperat niciun leu din prejudiciul uriaș de peste 356 de milioane de euro din dosarele ANRP deoarece , dupa Ministerul Finanțelor :
"Autoritatea de restituire a proprietăților nu a furnizat informațiile ". ( sic !)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu