Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 16 noiembrie 2020

Romanii, pandemia si psihologia


Intr-un articol anterior publicat in ziarul Adevarul (adevarul.ro/locale/cluj-napoca/romania-vrajbei-noastre-construiti-psihologic-uram-scandalul-antenelor-fost-gresit-ne-am-luat-tara-inapoi-1_56def6865ab6550cb8a265b2/index.html ) jurnalistul Remus Florescu ne-a delectat cu “Zmeii si Greucenii " profesorului Daniel David care crede ca toate conflictele dintre romani au explicatii psihologice :


 „Toate răfuielile dintre români, împărţiţi aproape tot timpul în două tabere care aruncă cu venin una în cealaltă, au explicaţii psihologice.”

„Românii au tendinţa de a se împarţi în diverse grupuri  , precum tinerii şi bătrânii, românii din diaspora şi cei din ţară, privaţii şi bugetari.” . 




Psihologul Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyia. FOTO: Arhiva UBB
adev.ro/qjvenf



Acum ne delecteaza cu un altul ( https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/de-nu-mai-pasa-romanilor-sanctiunile-impuse-guvern-pandemie-psihologul-daniel-david-pedeapsa-si-a-pierdut-rolul-1_5fb1158c5163ec4271e32c5d/index.html) din care aflam ca “ pedeapsa si-a pierdut rolul” deoarece a fost aplicata excesiv in pandemie ( faptul ca masacrarea legilor justitiei a dus la cele mai mici pedepse pentru crime si violuri si la eliberarea unor cohorte intregi de corupti si infractori care nu se sfiesc sa ameninte public inclusiv Politia , nu mai conteaza in economia pedepselor ... ) si , atentie , probabil de aceea psihologii vor acum si la conducere ( “ Guvernul ar trebui să includă în nucleul central de decizie organizaţiile majore ale psihologilor.” ). 
Foarte interesant . Daca ne raportam la uriasul scandal si commedia dell`arte din breasla psihologilor care nici dupa 30 de ani nu si-au rezolvat problemele si au ajuns sa se paruiasca prin tribunale  :







exact asta mai lipsea ...


Ca sa dam Cezarului ce este al Cezarului , psihologii nu sunt nici  primii si nici ultimii care vor sa ajunga  in varful gramezii . Dincolo de cazul chirurgului Oprescu ajuns primar , este un adevarat trend. In societatea civila tonul l-au dat ONG-urile folosite drept trambulina de liderii si activistii care pe baza notorietatii obtinute in marile batalii civice anterioare vor sa prinda un loc si la masa guvernului. 

Recent au reusit in schimb din partea Centrului Roman de Politici Europene , Cristian Ghinea  respectiv Ciprian Ciucu care intre 2011 (www.contributors.ro/advocacy-public-affairs/sa-nu-le-dam-ong-urilor-liber-la-obiective-politice/ ) si 2016 ( www.contributors.ro/21507/) si-a resetat complet sistemul de convingeri sustinut in declaratiile publice .

In realitate vorbim despre depasirea limitelor de competenta ( numai Republica lui Platon era condusa de filozofi ...) pentru ca nicio tara din lume nu este condusa de psihologi . 
Singurul caz cunoscut este acela in care o tara a fost condusa de un psihiatru si totul s-a sfarsit prost si pentru tara ( Serbia ) si pentru psihiatru (www.theguardian.com/law/2019/mar/20/radovan-karadzic-faces-final-verdict-in-bosnia-war-crimes-case ) , deci poate cel mai bine pentru cei ametiti de cantecul de sirena al puterii ar fi sa stea fiecare in banca lui  si eventual sa-si reaminteasca un celebru aforism ( “ Daca-i copil sa se joace, daca-i cal sa traga, daca-i popa sa ceteasca!”), dar este democratie,  fiecare este liber sa se comporte dupa chipul si asemanarea sa, deci mergem inainte.

Niciun comentariu: