Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 18 noiembrie 2020

Dupa 30 de ani , " partidul e-n toate si-n cele ce sunt ... "


Dupa 30 de ani de ani de tranzitie catre democratie si statul de drept ,  asanarea societatii romanesti echivaleaza cu a curata grajdurile lui Augias , lucru absolut imposibil atunci cand decizia politica prevaleaza asupra deciziei profesionale.
Consecintele sunt absolut infioratoare :



Noul " Colectiv" .
Spitalul din Piatra Neamt dupa incendiu




Cauzele tin de natura sistemului din Romania si a megamasinii birocratice care a distrus independenta profesionala si dat mana libera imposturii si coruptiei :


" Conform legislației din România, aproximativ 85% din spitale se află în subordinea autorităților locale, ai căror reprezentanți dețin majoritatea în Consiliile de Administrație și, prin urmare, nominalizează managerii, cel mai adesea dintre personaje apropiate partidului ce conduce județul.

Spitalul ( din Piatra Neamt -n.n. ) unde s-a produs incendiul este din această categorie și a avut opt manageri în ultimele opt luni, doi numiți de ministrul Sănătății, în perioada stării de urgență, iar ceilalți, de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, fost deputat.

El ( Ionel Arsene -n.n.) este politicianul care le-a cerut cu insistență parlamentarilor PSD să elimine din legea referitoare la starea de alertă prevederea prin care Ministerul Sănătății avea dreptul de a înlocui managerii.


https://ro.wikipedia.org/wiki/Ionel_Arsene



Miza o reprezintă posturile – sinecură, dar și contractele ce pot fi dirijate spre firme apropiate partidului care deține controlul politic.

La SJU Neamț, angajările sunt “realizate în funcție de nevoile și obligațiile șefului de secție și nu numai”, dezvăluia în ianuarie Cătălin Chiței, fostul administrator public al județului Neamț.

Prea locală scria înainte de izbucnirea pandemie că există “o adevărată luptă pentru controlul comisiilor de examinare, șefilor de secții, dar și despre controlul fondurilor, deloc de neglijat, pe care unii ar încerca să le direcționeze cu dedicație "

Sursa : https://cursdeguvernare.ro/spitalul-piatra-neamt-doar-una-dintre-bombele-cu-ceas-din-sanatate.html


Nimic nou sub soare , in urma cu trei decenii propaganda  comunista spunea exact acelasi lucru : 


„Partidul e-n toate

E-n cele ce sunt

Și-n cele ce mâine vor râde la soare

E-n pruncul din leagăn

Și-n omul cărunt,

E-n viața ce veșnic nu moare.” 

(George Lesnea)



Daca tragediile vin cu repetitie si vietile oamenilor nu mai conteaza , insemna ca aceasta nefericita tara a trecut de la comunism nu la democratie si la statul de drept cum afirma ritos politicienii , ci a intrat direct intr-o epoca a decivilizarii si dezumanizarii . Vae victis !

Niciun comentariu: