Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 5 decembrie 2022

Idiotii utili ai Europei. Emmanuel Macron



Emmanuel Macron
AP Photo Michel Euler




Emmanuel Macron ilustreaza cu varf si indesat conceptul de " idiot util " (termen derogatoriu pentru o persoană percepută ca făcând propagandă pentru o cauză fără a înțelege pe deplin obiectivele ei in acest caz interesele , obiectivele, propaganda si manipularea specifice Rusiei lui Putin ) .
Dupa monstruoasa invazie a Ucrainei , Emmanuel Macron a gasit de cuviinta sa spuna in luna mai ca " Rusia nu ar trebui sa fie umilita"( asta in timp ce prin crimele de razboi ale Rusiei vizibile pentru tot mapamondul ucrainienii erau decimati cu tara lor cu tot ) .
La inceputul lunii decembrie acelasi Emmanuel Macron repeta aceeasi greseala,  deci nu mai putem vorbim de ceva  accidental . Trece sub tacere faptul ca Rusia a fost declarata sponsor al terorismului (https://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room/20221118IPR55707/parlamentul-european-declara-rusia-drept-stat-care-sponsorizeaza-terorismul) si moare tot de grija Rusiei care ar trebui sa primeasca tot ea garantii de securitate ca nu va fi atacata (de catre cine ?!) dupa ce si-a atacat sau amenintat vecinii din jur si de fapt Europa si intreaga lume.
Présidentul Macron are probabil convingerea stupida ca joaca in liga mare a politicii mondiale si ca are o influenta decisiva la nivel european , dar nu reuseste decat sa se umileasca si sa devina ridicol gudurandu-se si cersind atentie din partea unui dictator sinistru ca Putin (deja cazut in fund dupa ultimele relatari ) care sfideaza intreaga ordine mondiala existenta si toate reglementarile internationale.
Fie ca face deschis sau nu jocul lui Putin, fie ca doreste cu orice pret vizibilitate Emmanuel Macron este o demonstratie vie a politicianismului gaunos care dezamageste cetatenii si explica ascensiunea extremismelor la nivel european.

https://cursdeguvernare.ro/emmanuel-macron-scandalizeaza-aliatii-baltici-si-ucraina-cu-sugestia-ca-rusiei-sa-i-se-acorde-garantii-de-securitate.html#comment-351821

Niciun comentariu: