Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 22 decembrie 2022

Istoria ascunsa a Romaniei


" Bilețelul, pe care era scris ”Corneliu Coposu, fost secretar particular și politic al lui Iuliu Maniu” a ajuns în mâinile lui.....Silviu Brucan, care citind cele scrise a albit instantaneu(după cum a povestit regretatul Ion Caramitru) și a răcnit la ofițer: ” Oricine, dar ăsta nu!!!”


Apelul Seniorului către români - 22.12.1989

„Români!

Dumnezeu este cu noi!

Să păstrăm o clipă de tăcere pioasă în memoria celor care și-au vărsat sângele pentru libertatea care începe astăzi și pentru noi.
 
Îmbrățișăm cu toată căldura sufletului nostru pe străluciții noștri tineri, studenți, elevi, muncitori, care au înfruntat cu pieptul deschis gloanțele nelegiuite ale dictaturii și au înfrânt prin eroismul lor cel mai tiranic și mai despotic regim de teroare din istoria milenară a României. Aducem omagiul nostru muncitorilor noștri dragi, care au păstrat în suflete dragostea lor de libertate și care au dovedit că sufletul românesc nu poate fi îngenuncheat.

Salutăm cu dragoste armata noastră vitează care s-a alăturat poporului din care se trage. Țara a trecut prin clipe zguduitoare până când poporul nostru umilit și amenințat în însăși integritatea sa ideologică și-a dobândit, prin crâncenă luptă, libertatea. Aducem, în acest moment istoric, închinarea noastră marilor patrioți ai istoriei noastre, uciși de sângeroasa dictatură: Iuliu Maniu, Constantin Brătianu, Ion Mihalache, George Brătianu, Titel Petrescu, celor peste treizeci de mii de martiri căzuți sub gloanțele ucigașe ale dictaturii sau morți în temnițe, lagăre și ocne.

Aducem omagiul nostru națiunilor care ne-au încurajat și sprijinit în lupta noastră. Izbânda noastră ne ferește de judecata severă a viitorului.

Cel care vă vorbește a înfruntat pușcăriile comuniste vreme de 17 ani, a fost târât în hrubele securtății de 184 de ori, în ultimii ani de dictatură și a suportat 27 de percheziții domiciliare numai pentru vina de a fi fost secretar general adjunct al Partidului Românesc condus de Iuliu Maniu, scos în afara legii în 1947.

Facem un apel fierbinte la ordine și calm.

Întregul nostru popor trebuie să dea dovadă de patriotism și înțelepciune.

Trăiască România!”

București, 22 Decembrie 1989

Sursa : Fundatia " Corneliu Coposu "



Documentul original 
Fundatia " Corneliu Coposu "


Sursa :https://www.facebook.com/ionandrei.gherasim/posts/8430201297052802





Mesajul Seniorului nu a ajuns la cetateni. In schimb, si in buna traditie a Directivelor NKVD pentru tarile din Est, Silviu Brucan a fost promovat ca ideolog FSN ( Frontul Salvarii Nationale ) . A infiintat ulterior " Grupul pentru Dialog Social " (GDS) si a devenit ulterior " profesor de democratie " pe la PRO TV ridicat in slavi de Lucian Mandruta. 




https://evz.ro/uploads/2019-01/04-grupul-pentru-dialog-social-gds-fondatori-silviu-brucan-si-alin-teodorescu.jpg






Lucian Mandruta in dialog ditirambic cu "dom` profesor de democratie"  Silviu Brucan


Niciun comentariu: