Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 17 decembrie 2022

AID , CNDR , Colegiul National de Aparare , Marea Loja Nationala (Masonica) din Romania, tragedia de la Caracal si profu`online


In urma cu trei ani (19.09.2019 ) cetatenii Romaniei aflau cu stupoare ca seful operatorului de transport si de sistem din Romania cu un rol cheie pe piata de energie electrica din Romania ( https://www.transelectrica.ro/ro/web/tel/home ) era condus in realitate de un individ cu o diploma falsa de inginer ( conform DEX , escroc : " Persoană care înșală pe alții și își însușește, prin mijloace frauduloase bunuri străine") :

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/seful-transelectrica-revocat-din-toate-functiile-ce-scria-pe-diploma-falsa-de-inginer.html


Marea problema este ca acest individ nu era singur pe lume , ci se afla fix in varful unui musuroi si acesta destul de maricel . Conform website-ului oficial al Translectrica , avea deasupra un Consiliu de supraveghere, in coasta un Directorat , iar in fata ochilor si la lumina zilei un Cod de etica al companiei de care sigur auzise, daca nu chiar il si aprobase. Zadarnic .
Traditia sacrosanta la aceste companii mamut foste sau nu de stat ,  cere ca musuroiul sa nu fie urcat pornind de la baza spre varf si respectand aceleasi reguli pentru toti, ci ca seful sa fie parasutat direct in varf ca musca la arat pentru ca  nimeni sa nu-l intrebe de sanatate . Si nu l-a intrebat, pana cand le-a venit acesta idee organelor in drept. Dar si aceasta idee a fost doar incalzirea pentru viitoarele exercitii la scara nationala . 
Urmatoarea miscare in aceasta directie a insemnat un pas inainte.
In urma cu doi ani (10.10.2020 ) cetatenii Romaniei mai afla o nefacuta prin care lupul este pus paznic la oi. 
Sa vedem rezultatul in aceasta lume intoarsa pe dos .
Daca cei de la Transelectrica nu aveau nici obligatia in fisa postului si nici dreptul sa-si legitimeze seful , postul de sef la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor unde a fost parasutat un alt individ ( fost Sef la Oficiul National pentru Informatii Secrete timp 11 ani  unde nici acolo nu l-a intrebat nimeni de sanatate ) presupunea ca prima conditie obligatorie legitimarea lui in aceste functii  de catre institutiile si organele abilitate,  cu toate documentele privitoare la identitate, studii si competente .
Din nefericire pentru societate si pentru cetatenii ei, statul , institutiile si organele abilitate , voit sau nu,  s-au lasat pacalite foarte multi ani, iar rezultatul este o comedie bufă :

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/laurentiu-baranga-ar-fi-ajuns-sef-la-informatii-secrete-si-spalarea-banilor-fara-sa-ia-bac-ul-cum-a-fost-posibil.html


Sa mai facem inca un pas in aceasta directie. Citim in presa recenta ceva despre Ministerul Dezvoltarii, SNSPA ,etc. si devenim atenti :


BREAKING Cumpanasu, trimis in judecata de DNA. I-a pacalit pe cei de la Ministerul Dezvoltarii pentru a incasa peste 300.000 de lei din fonduri europene

https://www.aktual24.ro/breaking-cumpanasu-trimis-in-judecata-de-dna-i-a-pacalit-pe-cei-de-la-ministerul-dezvoltarii-pentru-a-incasa-peste-300-000-de-lei-din-fonduri-europene/


UPDATE Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată într-un dosar de corupție/ DNA Constanța îl acuză că a mințit în privința studiilor superioare când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA/ Ce spune Cumpănașu




Interesant !  Oare cine este acest Alexandru Cumpanasu care pacaleste Ministerul Dezvoltarii si minte in privinta studiilor superioare ?  Aici , vorba poetului , " se sparie gandul" si devenim foarte atenti : 



Alexandru Cumpanasu
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea



" Cumpănașu s-a remarcat și printr-o serie de interviuri realizate la diverse televiziuni cu șefi din poliție, servicii secrete, educație ori ambasadorul Rusiei. El a strâns sub conducerea lui, în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), zeci de instituții, asociații, sindicate, universități ori patronate.
Printre subordonații de la acel moment ai lui Cumpănașu din CNMR s-au numărat un fost prim-ministru interimar și fost ministru al Educației (Sorin Cîmpeanu), un fost șef al SRI (Costin Georgescu), fostul negociator – șef cu UE (Vasile Pușcaș), un fost șef al Armatei Române (generalul Constantin Degeratu). Printre cei care l-au susținut pe Cumpănașu, aducându-și organizațiile sub umbrela Coaliţiei Naţională pentru Modernizarea României, s-au numărat Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și rectorul UBB Cluj, precum și rectorii celor mai mari universități din țară, reuniți în două instituții distincte: Consiliul Național al Rectorilor și Consorțiul Universitaria. De altfel, Marilen Pirtea, șeful Universității de Vest din Timișoara și lider PNL, a semnat cu Cumpănașu un protocol de colaborare în 2015."



" Mai mult, Cumpănașu a fost vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare, o instituție care instruiește mii de decidenți din administrația publică centrală și locală din România. Fundația l-a suspendat din funcție în septembrie 2019.
Cumpănașu este și mason, membru al Marii Loje Naționale din România, potrivit declarației sale de interese din 2019." 

https://www.g4media.ro/cum-a-ajuns-cumpanasu-alimentat-cu-zeci-de-milioane-de-sistemul-de-educatie-si-suspect-intr-un-dosar-dna-sa-pozeze-in-omul-anti-sistem-pe-reteaua-chinezeasca-tiktok-plus-tipete-si-aluzii-cu-tenta.html


" Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost trimis în judecată, marți, pentru fapte de corupție, conform portalului instanțelor. Este vorba de dosarul în care Alexandru Cumpănașu este acuzat de procurorii DNA Constanța că a mințit în privința studiilor superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA, conform surselor din instanță consultate de G4Media."

https://www.g4media.ro/update-alexandru-cumpanasu-trimis-in-judecata-intr-un-dosar-de-coruptie-dna-constanta-il-acuza-ca-a-mintit-in-privinta-studiilor-superioare-cand-a-aplicat-pentru-un-post-de-expert-intr-un-proiect-eu.html


Si nu a fost suficient. I-a fost deschisa usa peste tot si a reusit  sa obtina inclusiv protectie de la Ministerul de Interne, garda de corp si masina de protocol ( mai lipsea celebrul girofar  ) :




Mai mult decat atat ,insolitul personaj  nu s-a multumit numai cu vizitele de curtoazie pe la diverse structuri si institutii, ci le-a oferit acestor instante posibilitatea sa le devina partener , dar  atunci cand era vorba de banii europeni . Si ele au acceptat in mod democratic  : 


G4Media a arătat cum Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector – toate aceste instituții au fost parteneri în proiecte de zeci de milioane de lei cu Asociația pentru Implementarea Democrației, ONG-ul fondat și condus de Alexandru Cumpănașu. Același personaj acuza Statul român de mafiotizare și amenința cu ”destructurarea” acestuia."

https://www.g4media.ro/update-alexandru-cumpanasu-trimis-in-judecata-intr-un-dosar-de-coruptie-dna-constanta-il-acuza-ca-a-mintit-in-privinta-studiilor-superioare-cand-a-aplicat-pentru-un-post-de-expert-intr-un-proiect-eu.html


Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu să facă afaceri de zeci de milioane de lei cu statul pe care acum îl acuză de ”mafiotizare”: lista proiectelor din fonduri UE în care a fost partener cu instituțiile de stat



Daca citim doar cateva titluri de proiecte  intuim  dimensiunea cosmica a barbologiei pe care au fost tocati banii europeni :

.....

4. Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare ( a cui ?- s.n.)  (Sursa)


5. Reforma administrativ-teritorială, mai multă eficiență (s.n.) în administrația locală din România (Sursa)


6. Eficientizarea (s.n.) procesului de monitorizare electronică ( s.n.) a datelor privind activităţile şi infrastructurii (s.n.)  din domeniul cercetării şi dezvoltării (s.n.), prin implementarea de tehnologii moderne TIC(s.n.), cu scopul de a deservi necesarul informaţional(s.n.) al beneficiarilor (Sursa)

......

11. Servicii electronice eficiente(s.n.) și simplificare administrativă (s.n.)prin platforme informatice inovative (s.n.), în valoare de cuantum de 4,393,356.54 lei (inclusiv TVA). (Sursa),etc., etc. 


In acest context merita amintit  proiectul gigantic  si atat de vag implementat de catre  Ministerul Dezvoltarii in parteneriat cu S.N.S.P.A. Titlul lui captivant  suna asa :


„Consolidarea (s.n.) cadrului (s.n.)pentru creșterea(s.n.)  calității (s.n.)  serviciilor publice (s.n.) și sprijinirea(s.n.)  dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9)



Nu mai conteaza ce se intelege de aici si care au fost rezultatele , dar proiectul este interesant deoarece printre cei 180 (!) de experti cu diploma ( https://snspa.ro/wp-content/uploads/2018/07/ANUNT_SELECTIE_EXPERTI_PROIECT_SIPOCA_9__10_noiembrie_20171.pdf  )  il regasim si pe Alexandru Cumpanasu ( din ce spun organele judiciare, fara diploma ) : 

https://web.archive.org/web/20200930145346/http://snspa.ro/precizari-legate-de-activitatea-lui-alexandru-cumpanasu-la-snspa/


Dar unde este suta, merge si mia .  Dupa ce a devenit sef de ONG-uri si a crosetat in plasa lor zeci de institutii si instante , Alexandru Cumpanasu a devenit expert , iar din expert s-a metamorfozat in "profesor online"   ca sa ii invete si pe altii ,  in acest caz copii si adolescenti , dar nu numai atat ( "Mentorat și coaching pt elevi, studenți și părinți ! " )  ce stie domnia sa  (cf: https://www.tiktok.com/@profu.online) . Sa vedem acum ce fel de "mentorat" si ce fel de "coaching" : 



Cumpanasu, discutii cu minore pe TikTok : " Tu ai un par frumos, esti o fata destul de dezvoltata". Vorbeste si despre "dotarile sale " - Video




" Omul asta s-a folosit de moartea Luizei si a Alexandrei pentru a candida la Presedintie! Omul asta a mintit pe toata lumea cu studiile sale, incat ajunsese sa predea la SNSPA, desi nu avea nici Bacalaureatul.
Nu intelege nimeni pentru ce face mizeriile acestea pe TikTok! Manipulari in fata copiilor, urlat la camera si dansuri impreuna cu minore! Dar tot ce este important e sa nu intrati in jocul lui, fiindca deja incepe sa fie o chestiune de ingrijorare!
Dan Stanescu ”

https://www.aktual24.ro/cumpanasu-discutii-cu-minore-pe-tiktok-tu-ai-un-par-frumos-esti-o-fata-destul-de-dezvoltata-vorbeste-si-despre-dotarile-sale-video/


Multi chemati, putini alesi .Sa ne tragem sufletul si sa tragem linie. Cum poate reusi un singur individ sa agate la reverul lui si al ONG-urilor sale zeci de zeci de instituții, asociații, sindicate, universități ori patronate , fosti ministri, fosti negociatori cu UE, șefi din poliție, servicii secrete, educație , ambasadorul Rusiei,etc. sa obtina garda de corp si sa devina candidat la Presedintia Romaniei si prof. online care ofera " mentorat și coaching pt elevi, studenți și părinți"  salivand dupa adolescente  ?
Mai mult decat atat, avand o activitate atat de prodigioasa gaseste timp sa-si adjudece o adevarata colectie de anchete si de dosare penale :


https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ancheta-la-jandarmerie-in-cazul-cumpanasu-se-verifica-perioada-in-care-a-beneficiat-de-protectie-si-masina-de-lux-1430038

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/plangere-penala-pentru-corupere-de-minori-pe-numele-lui-cumpanasu-formulata-astazi-de-mama-unei-fete-1430167

https://www.digi24.ro/stiri/politia-a-deschis-dosar-penal-pentru-incitare-la-ura-in-cazul-clipurilor-publicate-de-cumpanasu-pe-tiktok-1429386


Nu avem un raspuns in logica sociala obisnuita sau in logica civila, dar poate il gasim in alte zone.
Din fericire aici ne ajuta Internetul . Cu ajutotul lui putem afla ca prin 2010 Ministerul de Interne a livrat o suma consistenta unei fundatii care sa implementeaze democratia , respectiv " Asociatia pentru Implementarea Democratiei" condusa de Alexandru Cumpanasu care voia sa edifice un " Centru National de Integritate " ( suna frumos, nu ?!) .
Pe de alta parte , Asociatia pentru Implementarea Democratiei a fost încă de la început membră în Comitetul strategic pentru sprijinirea activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie , din cadrul Ministerului de Interne.
In traducere libera , in Romania postcomunista democratia ( eventual si integritatea ) este sau a fost implementata de catre societatea civila prin ONG-uril ei in acest caz cu ajutorul Ministerului de Interne care a fost doar "un intermediar al banilor europeni" :


https://web.archive.org/web/20150113004706/http://www.evz.ro:80/cum-sa-faci-primul-milion-cu-mai-884455.html).


Problema este ca acest personaj nu este singurul actor social cu o traiectorie insolita . Inca de acum un deceniu erau semnalate partiturile si piruetele gratioase si sulfuroase dupa care evoluau " baietii destepti " ai societatii civile in civil :


" Ca in fiecare domeniu al activitatii publice, avem “baietii destepti” si in societata civila, nume pe care il poarta pentru ca bineinteles ei nu poarta uniforme si nu sunt parte din administratia statului. Asta teoretic, pentru ca nu stim daca au sau nu uniforme in dulap si daca nu le-au purtat si pe vremurile raposatului. Stim fara indoiala ca acesti reprezentanti ai nostri trebuie sa slujeasca nobilele teluri in slujba catateanului impotriva “capcaunilor” sistemului. Problema incepe cand acesti nobili corifei ai drepturilor omului si ai civismului public devin “capusele” sistemului si nu aparatorii cetateanului."

http://cursdeguvernare.ro/societatea-civila-si-crizele-globalizarii-romania.html


In alta ordine de idei , megatendintele recente din justitia romana arata cum sunt exclusi din magistratura judecatorii care au pronuntat sentinte majore in cazuri celebre :


https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25493839-decizie-definitiva-dupa-4-ani-procese-judecatoarea-camelia-bogdan-care-condamnat-dan-voiculescu-exclusa-din-magistratura.htm;

https://www.g4media.ro/judecatoarea-daniela-panioglu-exclusa-de-3-ori-din-magistratura-in-aceeasi-zi-razbunare-care-face-dovada-unui-fenomen-de-coruptie-in-interiorul-sistemului-judiciar-judecatoarele.html ;

https://epochtimes-romania.com/news/judecatoare-exclusa-din-magistratura-dupa-o-condamnare-rasunatoare-rupe-tacerea-un-grup-de-criminalitate-organizata-din-interiorul-justitiei-calca-in-picioare-legea-si-pe-oricine---338136


Nu mai are importanta ce va urma in acest caz ( am putea sa pariem de pe acum ca expertul Alexandru Cumpanasu va fi condamnat cel mult cu suspendare ) , dar in final ramane o intrebare nelinistitoare.
Ce fel de democratie europeana, ce fel de societate si ce fel de viitor are o tara in care acest tip de specimene evolueaza ca pestele in apa ?


Niciun comentariu: