Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 14 martie 2023

Franz Ţandără , Experimentul Pitesti , CNSAS, informatorii si securistii



"Era o plăcere de a tortura; era o distracţie.”

"Oamenii curaţi la suflet n-au scăpat. I-am terminat pe toţi."
Franz Ţandără

Un articol aparut recent pe Contributors.ro ( Gabriel Andreescu - „Cazul Victor Neumann”. De ce ofițerii de securitate care au făcut poliție politică rămân mereu în umbra informatorilor? ) ataca frontal problema impunitatii ofiterilor de Securitate in raport cu vanatoarea sistematica de informatori ai Securitatii, desi se stie ca dincolo de cei care au devenit informatori din convingere sau din interes , multi dintre informatori au fost obtinut prin teroare , amenintari si santaj.
Opinia unui olandez care a tradus din scriitorii romani este elocventa in acest caz :

" ... eu nu sînt de acord cu spusele doamnei Herta Müller că toţi care au avut angajament cu Securitatea sînt la fel de răi ca şi securiştii. Nu este aşa. Sînt foarte mulţi care au avut angajamente cu Securitatea pentru că au fost şantajaţi, nu au avut de ales. Dacă refuzau, poate că îşi pierdeau slujba sau erau transferaţi sau copiii lor nu mai puteau merge la facultate. Să nu uităm că, în România posttotalitară, securiştii nu au fost băgaţi la închisoare, au intrat în politică, în afaceri, sînt bine mersi, aceia erau oameni răi şi totuşi, uneori sînt blamaţi mai mult cei care au semnat un angajament, prin care dădeau nişte note de formă. Într-adevăr, au existat oameni care au refuzat să colaboreze sub orice formă. Toată admiraţia mea. Dar asta nu înseamnă că e o reţetă pentru oricine. Eu nu pot să condamn pe nimeni, nu sînt eu în măsură să spun ce să facă cei care au copii, părinţi în România."

Jan Willem BOS



Marea diferenta era aceea ca in cazul ofiterilor de Securitate  "brutalitatea si incalcarea depturilor omului erau politica de stat"  ( https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/media/documents/article/RAPORT%20FINAL_%20CADCR.pdf). Altfel spus, tortura facea parte din fisa postului in lupta impotriva "dusmanilor poporului" fiind subscrisa notiunii de "datorie si patriotism" (!)
In mod logic, ei au beneficiat si beneficiza inca de protectia sistemului avand impunitate penala si omnipotenta financiara, singurii vanati si expusi oprobiului public fiind informatorii care pe post de paratrasnet si interfata cu societatea puteau fi oricand deconspirati si sacrificati fara sa afecteze natura sistemului.
Din aceasta perspectiva mentalitatea de tip securist cu ecouri  pana in zilele noastre a fost definitorie pentru teroarea de stat, respectiv pentru institutia criminala a Securitatii si reprezentatii ei care beneficiaza si acum de o protectie oculta. 
Sinistrul tortionar Franz Tandara a relatat cu lux de amanunte si fara consecinte juridice ceea ce sistemul comunist a ascuns mai mult de jumatate de secol , respectiv modul in care a torturat si a ucis nevinovati , respectiv elita societatii romanesti :


  



Raportul final al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania , document oficial al statului roman, a sintetizat in 2006 strategia de sistem prin care intreaga societate a fost trecuta prin masina de tocat vieti si destine a regimului comunist : 


" Imediat după înfiinţarea Securităţii, la 30 august 1948, organele represive şi-au intensificat acţiunile de supraveghere a tuturor cultelor, prin intermediul Serviciului III din cadrul Direcţiei I. S-a urmărit infiltrarea Bisericilor cu informatori, iar mănăstirile au devenit„obiective” aflate cu prioritate în atenţia Securităţii, fiind considerate potenţiale locuri de găzduire a elementelor legionare sau din rezistenţa armată. În intervalul 1948-1953 numeroşi preoţi, călugări şi teologi ortodocşi cu manifestări ostile regimului, cu trecut legionar sau doar inventat (s.n.)au fost anchetaţi, arestaţi şi condamnaţi la ani grei de închisoare.Aceeaşi acuză de legionarism s-a vehiculat cu precădere şi cu prilejul celuilalt val de arestări care s-a produs după 1958. Potrivit unor istorici, tabelele cu preoţii aflaţi în detenţie între 1959-1962 indică o preponderenţă a clericilor apolitici (s.n.) ; însă între cei implicaţi politic dominau legionarii. Dar este foarte probabil că în mai multe cazuri această etichetă a fost folosită pentru a justifica arestarea, judecarea şi condamnarea unor persoane incomode pentru regim sau din răzbunare(s.n.)”.Chiar şi mişcării spirituale Rugul Aprins i s-a aplicat eticheta infamantă (s.n.)de organizaţie legionară („asociaţie mistico-legionară”), iar iniţiatorii ei, precum şi unii frecventatori au sfârşit în închisorile regimului."p.461
"În anul 1957 Securitatea organizează al doilea proces al „reeducării” (procesul Vică Negulescu) cu scopul de a arunca vina ororilor petrecute în închisorile româneşti asupra mişcării legionare care ar fi organizat întreaga acţiune spre a sabota „opera de reeducare a deţinuţilor”(s.n.). Înscenarea eşuează datorită curajului şi inteligenţei celor acuzaţi pe nedrept, ei arătând, în cursul procesului, că totul a fost organizat din ordinul Securităţii (s.n.). Întregul lot de 8 acuzaţi a fost condamnat la pedepse între 15-22 ani muncă silnică". p.163
"Varianta oficială asupra acţiunii de ,,reeducare” stabilea drept vinovaţi pentru iniţierea şi desfăşurarea actelor de teroare din penitenciare, foştii studenţi legionari ( s.n.), deşi este evident că într-un stat totalitar, nu se putea acţiona fără aprobarea conducerii centrale(s.n.), iar reţeaua închisorilor nu putea fi controlată de adversarii comunismului, de legionari" (s.n.). p.274
Sursa RAPORT FINAL :  https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/media/documents/article/RAPORT%20FINAL_%20CADCR.pdf


Dupa 13 ani , sefa Directii de Investigatii din CNSAS a reluat pe Facebook tezele Securitatii despre legionarii care au " initiat si desfasurat  " reeducarea" " intr-o inchisoare condusa de securisti :  




Sursa : https://web.archive.org/web/20191108214355/https://www.facebook.com/germina.nagat.9/posts/147632879972551



Ca sa nu mai existe dubii iar ambiguitatea si cinismul sa fie duse la extrem, dupa ce a sustinut tezele si implicit metodele  Securitatii de altadata in 2013 , aceeasi sefa condamna demagogic securistii in 2021 : 




Ambiguitatea si cinismul extrem sunt caracteristice celor care rescriu istoria recenta inversand raporturile dintre agresori si victime :

" În condiţiile de azi, în care cei care au participat la revoluţia din 1989 sînt calificaţi deseori ca “impostori”, “eroii autentici” sînt obligatoriu din rîndurile miliţiei şi securităţii."

Marius Mihoc




Dupa trei decenii care au trecut deja , situatia absurda si cinica in care securistii au primit certificate de revolutionar sau au devenit in democratie magistrati cu toate drepturile inclusiv cu pensii speciale , dupa ce au incalcat drepturile omului in comunism inclusiv ale copiilor ( https://www.mediafax.ro/editorialistii/istoria-fara-perdea-cinci-divizii-de-copii-turnatori-la-securitate-au-cucerit-la-trei-decenii-dupa-1989-viitorul-romaniei-19737629 ;  
https://www.g4media.ro/documente-cum-functiona-reteaua-informatorilor-copii-construita-de-fosta-securitate-raport-informativ-din-1989-despre-cum-erau-monitorizate-scolile-dintr-un-judet-din-ardeal.html) este cel mai bun diagnostic pentru o revolutie ratata ,  o societate decivilizata si dezumanizata , un stat esuat si o tara fara viitor din care oamenii pleaca unde vad cu ochii si in cele patru zari.  
Vorba unui cunoscator al domeniului : " Har Domnului ca suntem in NATO !" ( si UE -n.n.). 


Niciun comentariu: