No chance, no solution , no future. Romania, ceata la mal. |
In urma cu 7 ( https://sergiusimion.blogspot.com/2016/12/70-de-ani-de-inginerie-sociala.html) , 11 ( https://sergiusimion.blogspot.com/2012/08/no-chance-no-solution-no-future_21.html) si 14 ani ( https://sergiusimion.blogspot.com/2009/11/no-chance-no-solution-no-future.html) am postat aceasta imagine drept simbol pentru situatia tarii, simbol care a ramas valabil si in 2023 cu mentiunea ca cum tara a regresat la aproape toti indicatorii ramand din inertie in NATO si UE .
" Poftim, militarii din UK ies la pensie la 60 de ani, prin exceptie la 55 de ani ,dar cu pensie partiala. In SUA ies dupa 20 de ani cu pensie reprezentand 40% din salariu. La noi se iese la 45 de ani cu pensie de 80-100% din salariu. IN-DE-CENT.
(…) Problema este ca pensiile de aur reprezinta 100% sau 80% din (aproximativ) ultimul salariu, in vreme ce pensia de iobag reprezinta 45% din salariul mediu castigat de-a lungul intregii cariere”.Bogdan Glavanprofesor universitar
https://guvernare.net/2020/06/20/liberalii-roman-gorghiu-si-stoica-initiatorii-pensiilor-speciale-in-romania/ |
Dacă luăm ad literam ce ne-am asumat în PNRR depopulăm justiția, armata, serviciile, sistemul de ordine publică.
„Foarte interesant (s.n.) la români este că, la acelaşi profil psihologic de adâncime(s.n.), în funcţie de context, profilul de suprafaţă(s.n.) este diferit (?!-s.n.) . Adică cineva care gândeşte pe formula «las’ că merge şi aşa», într-un alt context poate deveni responsabil şi muncitor. Te aştepţi ( s.n.) ca, dacă cineva e leneş şi neinteresat de rigoare în ţară, să fie «şmecher» peste tot (s.n.)."
https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/studiu-s-a-schimbat-poporul-roman–ultimul-secol-spiritul-turma-complexul-inferioritate-1_5344d8450d133766a89f16fe/index.html„Toate răfuielile dintre români, împărţiţi aproape tot timpul în două tabere care aruncă cu venin una în cealaltă, au explicaţii psihologice.”
„Românii au tendinţa de a se împarţi în diverse grupuri, precum tinerii şi bătrânii, românii din diaspora şi cei din ţară, privaţii şi bugetari.”„…în acest moment, combinaţia de colectivism, neîncredere, competitivitate şi cinism din profilul nostru psihocultural este formula unei societăţi a vrajbei"(interesant, vorbim in acest caz de un fel de "mecanica sociala" ".„Când vorbim despre valori în matricea noastră psiho-culturală există acest atribut al colectivismului. Societatea noastră este formată din multe colective, iar automat când gândeşti în termen de colectiv se creează grupuri care se poziţionează în opoziţie unele cu altele. Apare ceea ce se cheamă efectul de loialitate faţă de propriul grup şi de suspiciune faţă de alte grupuri, faţă de alţii (s.n.). Colectivismul ne face să gândim în termeni de «noi» şi «ceilalţi»”„.... elementul care ne defineşte din acest punct de vedere este cinismul social: adică vedem natura umană şi natura lumii ca fiind fundamental rele, îi vedem pe ceilalţi ca răi şi negativi”.„Cinismul există atunci când îi vezi pe ceilalţi fundamental răi. ... Trebuie să accepţi că sunt nişte oameni la fel ca tine, chiar dacă nu eşti de acord cu ceea ce fac ei, cu modul în care gândesc. Trebuie să accepţi că aceşti oameni fac parte şi ei din societate şi nu-i poţi elimina”.”Noi ne-am integrat fără să ne forțeze nimeni și în NATO, și în UE, într-un spațiu vestic. Asta e foarte bine, numai că România nu a fost pregătită pentru integrarea în spațiul vestic din punct de vedere psihocultural (s.n.)”Noi suntem acum obligați să preluăm aceste instituții vestice, construite pe valori nu diferite, ci opuse(s.n.) valorilor noastre. Aceasta este una dintre marile probleme cu care ne confruntăm în acest moment.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu