Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 13 decembrie 2016

70 de ani de inginerie sociala, prestidigitatie , manipulare si control social




"Avem un sac ( Romania ) legat si plin cu soareci ( romanii ) si trebuie sa-i pastram in el. Inainte ( anii `50 -n.n.) puteai sa-i bati si sa-i omori daca voiau sa scape. Acum , daca  lasi sacul jos , soarecii prin puteri se prind de el il rod si ies.  Cum nu mai este voie sa-i bati si sa-i mai omori , ii pui pe unii ( conducatorii )  sa-l tina si sa-l scuture mereu, iar daca obosesc fac cu randul si se schimba intre ei prin rotatie." 
Parabola "sacului cu soareci" care circula prin C.C. al P.C.R. in anii `80

Reteta a functionat perfect inclusiv in acest an in care comportamentul romanilor  la vot este de neinteles pentru straini din moment ce romanii se declara impotriva coruptiei ... dar voteaza masiv exact partidul coruptilor.




Liviu Dragnea - Sloganul campaniei
 Foto : Octavian Ganea 




Liviu Dragnea - Rezultatul campaniei
Foto : Revista22


Victoria PSD din 11 decembrie 2016 la alegerile organizate, pentru prima dată după 1989, de un guvern ne-politic si cu o fermă voință de curățire a procedurilor are loc , printr-o stranie coincidenta , la aniversarea a 70 de de ani de la alegerile din 19 noiembrie 1946 care au ratificat comunizarea României pentru următorii 53 de ani  ( http://www.contributors.ro/reactie-rapida/19-noiembrie-1946-11-decembrie-2016-dupa-70-de-ani-e-posibil-sa-asistam-la-desfacerea-lucraturii-incepute-atunci/).
Dincolo de reactiile emotionale , singura certitudine in aceasta adevarata catastrofa  pentru intreaga societate este prezenta scazuta a vot a romanilor.
Dezinteresul pentru alegeri ( mai exact un fel de  "Praful sa se aleaga de toti si de toate !")  este in acelasi timp  un dezinteres pentru viata sociala si chiar pentru soarta proprie ele reprezentand materializarea convingerii  ca "toti sunt la fel"si ca orice alegere ar face alegatorii nu pot influenta mersul lucrurilor. Daca ne gandim la lipsa de consistenta a partidelor politice prin fluctuatia periodica a identitatii si doctrinei lor , la traseismul intre partide si la infiltrarea lor , inseamna ca alegatorii voteaza in cerc si in bucla o aceeasi Marie cu alta palarie , deci nu sunt prea departe de realitate.
Pe de alta parte , acest dezinteres pentru alegeri si aceasta apatie sociala nu sunt doar un rezultat al actiunii clasei politice  si al manipularii din mass-media , ci si al ineficientei societatii civile , al instantelor si liderilor ei.
Din toate aceste considerente , incercarea  intelectualilor publici si a jurnalistilor de a arunca pisica doar in spatele alegatorului,  vaicarelile despre "caramida umana" si calitatea ei (http://www.contributors.ro/cultura/vin-alegerile-ceva-despre-%E2%80%9Ecaramida-umana%E2%80%9D-din-care-e-facuta-romania/) , elucubratiile marca  Silviu Brucan despre  "prosti" (http://www.contributors.ro/politica-doctrine/ba-alegatorule/) sau "idioti" (http://www.contributors.ro/politica-doctrine/militianule-ramane-cum-ne-am-inteles/ ; http://www.contributors.ro/politica-doctrine/idiotilor/ ) nu sunt decat o diversiune ordinara.
Simpla comparatie intre starea societatii romanesti din decembrie 1989 sau din iunie 1990 cu starea de acum,  arata o diferenta uriasa intre implicarea civica in cele mai periculoase momente ale timpului istoric trait de o societate si de  catrecetatenii ei , si dezertarea civica impresionanta exact in conditiile democratiei si libertatii iar cel mai bun exemplu sunt tinerii care indrazneau sa riste atunci intalnirea cu gloantele armatei sau batele minerilor , dar refuza  in conditiile libertatii exact votul care ar fi  trebuit sa le  schimbe  viitorul. Singura explicatie rationala este aceea ca l-au considerat inutil pentru ca nu au incredere in cei care ar fi trebuit sa il primeasca .
In acest caz, tragedia societatii romanesti este una imensa. Aflata deja in stare de parabioza , se autosaboteaza acum cu furie , dar acest sadomasochim social nu este decat este o expresie a revoltei cetatenilor impotriva unui stat si unei societati captive intr-o lume intoarsa pe dos in care , sub ochii tuturor instantelor legale , sociale si civice, penalii au ajuns sa conduca oamenii onesti ,  anormalul a devenit normal si invers .
Deocamdata , mai rau decat acum 4 ani si probabil pentru inca un sfert de secol de aici inainte , Romania si cetatenii ei vor ramane in continuare incremeniti  in spatiul dintre lumi si in acelasi stadiu : "No chance. No solution. No future"*).




Romania. Ceaţă la mal.

Muzica sferelor ( ar fi zis Platon) sau misterul si melancolia ( ar fi zis Giorgio de Chirico) unei tari.




Note *) No chance. No solution. No future


Sursahttp://www.contributors.ro/reactie-rapida/psd-ante-portastriumful-fesenismului-populist/#comment-301477

Niciun comentariu: