Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

miercuri, 28 decembrie 2016

Absurdul parlamentar romanesc . O relatare din interior

Cu ceva timp in urma , in urma unui comentariu in care analizam  raporturile dintre traseismul politic de la noi si traseismul civic ( De la filozofia eticii politice la politica eticii filozofice )   pe care l-am publicat pe Contributors.ro (http://www.contributors.ro/editorial/votul-pentru-normalitate-sau-propasirea-delincventei-politice/#comment-300453 )  am avut o polemica cu un fost lider civic care a candidat pentru postul de consilier la Primariei Capitalei si care a scris un articol special dedicat acestor raporturi in care pleda pentru dreptul liderilor civici ( poate chiar o datorie in opinia sa ) de a trece din domeniul civic in domeniul politic : 


Ciprian CiucuEste doar normal sa incerci sa-ti asumi mai mult 

http://www.contributors.ro/editorial/21507/ 
Raspunsul meu atunci a fost urmatorul :

http://www.contributors.ro/editorial/21507/#comment-300738


Problema raporturilor dintre societatea civila si politicieni revine cumva in actualitate deoarece intamplarea face ca recent  un alt lider civic  devenit ulterior ministru si in final deputat USR , sa relateze cu obiectivitate din Parlament ce vede , ce traieste si ce face acum ca politician.  
Relatarea in sine este una de tip horror si comedie neagra in acelasi timp pentru ca prezinta o masinarie care din start  este o capodopera a ineficientei prestabilite . In acest mediu kafkian care este un model la scara redusa al haosului nostru politic, administrativ si social,  deputatii sunt de fapt marionete care lucreaza prin definitie  in situatii de imposibilitate ontologica, logica si sociala si in contul absurdului semnand  "ca primarii " , dar fara sa stie clar nici ce si nici de ce , iar dilema lor este tot una de tip Caragiale , dar nu ca cetatean (  "Eu cu cine votez ?" )  ci ca deputat ( "Eu ce votez ?!" sau mai exact "Eu ce am votat ?! ").
In acest caz abilitatile demonstrate anterior de fostul ministru si de fostul lider civic nu se stie cat ii mai sunt de utile in actuala postura de deputat in care i se cere doar sa voteze in mod mecanic .
In mod similar nu este clar daca Parlamentul a castigat un politician , dar in mod cert ca societatea civila a mai pierdut un lider,  iar daca aceasta tendinta  a liderilor civici de a migra din societatea civila in politica va continua este putin probabil ca va influenta in conditiile actuale Parlamentul .
Prin aceste dezertari spectaculoase prestigiul societatii civile, asa firav cum este , va mai primi inca o lovitura de imagine .
Fotografia postată de Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea(  Facebook ) 
Deputat USR
fost ministru al Fondurilor Europene


                                                                     Sursa : FacebookNiciun comentariu: