Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 22 decembrie 2016

Societatea in care sub ceva se ascunde altceva


Bucuresti ,decembrie 1989 *)
Foto : David C. Turnley
PREMIUL PULITZER




Romania este o tara in care nimic nu este vreodata foarte clar.**)

John Simpson
jurnalist BBC



John Simpson


Societatea romaneasca are un statut paradoxal pentru ca in egala masura nu si-a definit clar nici raporturile cu trecutul, nici problemele prezentului si nici directiile viitorului. Din acest motiv exista aici un teren fertil si un adevarat paradis pentru teoriile conspiratiei. Un asemenea exemplu il avem intr-un articol straniu aparut in timpul comunismului si in plina cenzura (  Scînteia Tineretului, 18 decembrie 1989 ) si exact inainte de Revolutia din decembrie 1989 .





           Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile  la mare


  • Evitaţi expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – când pe-o parte, când pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut şi uniform. 
  • Nu vă avântaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a va asculta sunt minime. 
  • Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sunt mai active între orele 5,30 si 7,30. Se recomandă cu precădere persoanelor mai debile. 
  • Dacă sunteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect. 
  • Şi încă ceva – dacă aceste  sfaturi v-au pus pe gânduri şi aveţi deja anumite ezitări, gândindu-vă sa renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă că nu iubiţi în suficientă măsură marea.
(S.P.)
        Scînteia Tineretului, 18 decembrie 1989




       Scînteia Tineretului, 18 decembrie 1989


Acest articol a fost secondat de un articol la fel de straniu publicat de Eugen Radu Chirovici***) in ziarul "Romania Libera" din 1990-1991 , articol in care a remarcat si subliniat uluitoarea ambiguitate a evenimentelor catastrofice din societatea romaneasca asupra carora statul si perceptia cetatenilor nu reusesc sa ajunga la un acord ( a fost Revolutie, n-a fost Revolutie / a fost lovitura de stat, n-a fost lovitura de stat, au fost teroristi, n-au fost teroristi , mineriada din 1990 a fost spontana, n-a fost spontana ,etc.).




Note 


*) Marius Cosmeanu - Revoluţia după 24 de ani. Istoria unei fotografii istorice
http://www.romanialibera.ro/aldine/history/revolutia-dupa-24-de-ani--istoria-unei-fotografii-istorice-321213


**) John Simpson este jurnalistul britanic care in 2009 s-a intors dupa 20 de ani de la Revolutie si  i-a luat un interviu-horror lui Ion Iliescu , interviu publicat in ziarul Romania Libera de atunci : 


Iliescu: Daca as fi inchis pentru Revolutie, ar protesta toata tara 
http://www.romanialibera.ro/interviu/a172884-iliescu-daca-as-fi-inchis-pentru-revolutie-ar-protesta-toata-tara.html ) 

Interviul nu mai poate fi (re)gasit la adresa initiala ( error 404 ), dar l-am salvat in momentul aparitiei si poate fi citit integral aici.


***) Eugen Radu Chirovici are o ruta sociala la fel de stranie ca si opiniile sale (https://ro.wikipedia.org/wiki/Eugen_Ovidiu_Chirovici ) fiind primul exponent al unei serii de cariere sociale , profesionale si politice fulminante si gonflabile .  Scriitor, jurnalist, economist, mason , membru de partid , redactor sef la "Curierul national", colaborari la BBC și Radio Europa Liberă, Radio România Actualități, TVR, MONEY CHANNEL TV, director executiv și manager de proiect la postul B1 TV, liderul Marii Loji Nationale Masonice din Romania (2003-2010),  are o evolutie pe masura acestora repere ( membru al partidului conservator PUR , seful Agentiei Nationale pentru IMM-uri , consilierul prim-ministrului Adrian Nastase pe probleme economice, etc. ).
Opiniile sale  despre viata si lume sunt eclectice , nu aplica logica artistotelica si logica morala traditionala iar in viziunea sa exista "obiecte imposibile" exact ca in jungla lui Meinong (http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri-2/exclusiv/quot-afirmatia-potrivit-c-reia-masoneria-conduce-romania-nu-are-acoperire-in-realitatequot--169090.html ).
In acelasi timp pretinde ca masoneria poate avea o influenta asupra Romaniei prin "prestatia morala si sociala a celor care o compun " , desi recunoaste ca dintre membrii ei fac parte fosti securisti si oameni din serviciile secrete (http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri-2/exclusiv/quot-afirmatia-potrivit-c-reia-masoneria-conduce-romania-nu-are-acoperire-in-realitatequot--169090.html ).

Niciun comentariu: