Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 28 decembrie 2016

Romania strivita intre statul criminal , statul penal si moral insanity



Societatea romaneasca, cetatenii si opinia publica traiesc acum un moment suprarealist prin recentul comunicat emis de catre Parchetul Militar . Acest document uluitor pune sub acuzare practic intreg statul roman din anul 1990 , respectiv principalii sai reprezentanti acuzati de infractiuni contra umanitatii :

-  ILIESCU ION, la data săvârșirii faptelor, președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României; 
ROMAN PETRE, la data săvârșirii faptelor, prim-ministru al Guvernului  interimar al României; 
VOICULESCU GELU VOICAN, la data săvârșirii faptelor, viceprim-ministru al guvernului interimar al României; 
- NICOLAE DUMITRU, la data săvârșirii faptelor, prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale; 
MĂGUREANU VIRGIL, la data săvârșirii faptelor, director al Serviciului Român de Informații; 
- general (rez.) FLORESCU MUGUREL CRISTIAN, la data săvârșirii faptelor, adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.
- amiral (rez.) DUMITRESCU EMIL, la data săvârșirii faptelor, membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne; 
- IONESCU CAZEMIR BENEDICT, la data săvârșirii faptelor, vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională;

SÂRBU ADRIAN, la data săvârșirii faptelor, șef de cabinet și consilier al primului ministru;

COZMA MIRON, la data săvârșirii faptelor, președinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”;

DRELLA MATEI, la data săvârșirii faptelor, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni;

BURLEC PLĂIEȘ CORNEL, la data săvârșirii faptelor, ministru adjunct la Ministerul Minelor;

- general (rez.)DOBRINOIU VASILE, la data săvârșirii faptelor, comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne;

- general (rez.) PETER PETRE, la data săvârșirii faptelor, comandant al Unității Militare 0575 Măgurele, aparținând Ministerului de Interne. 
http://revista22.ro/70259119/iliescu-roman-magureanu-voiculescu-cozma-sarbu-acuzati-de-infractiuni-contra-umanitatii.html


In sfarsit ! Dar totusi ( intrebari retorice, evident ) ce au aparat atunci timp de 26 de ani , justitia, dreptul , magistratii , juristii, avocatii, etc. daca nu au aparat dreptul la viata si integritate al cetatenilor ?! Si nu este nimeni vinovat pentru acest lucru ?!
Revenind la subiect, atitudinea, comportamentul si reactiile celor vizati sunt stupefiante deoarece niciunul dintre ei nu manifesta regrete sau remuscari si absolut toti sunt convinsi ca au actionat corect si ca sunt nevinovati ( un asemenea comportament englezii il definesc prin “moral insanity”) .
Mai departe , daca actiunea penala va fi dusa pana la capat , atunci inseamna ca statul roman din 1990 a fost un stat condus de persoane vinovate de infractiuni contra umanitatii , deci un stat criminal care si-a terorizat si ucis proprii cetateni , dar aflam acest lucru in mod oficial abia dupa 26 de ani.
Altfel spus, cetatenii romani au trait intr-o societate si intr-o lume complet intoarsa pe dos in care normalitatea a fost prizoniera anormalitatii exact ca un ospiciu in care nebunii au luat conducerea si au inchis acolo oamenii intregi la minte.
Toata aceasta perioada in care tara a fost condusa de acesti inculpati si crimele savarsite impotriva cetatenilor romani , dar care nu au fost pana acum pedepsite, au alterat profund statul si institutiile sale, societatea romaneasca in ansamblu si in mod special sistemul de valori care practic a fost resetat si inversat. In acest caz vorbim de un experiment social in care nepedepsirea crimelor “a suspendat aplicarea normelor morale , a stimulat suspiciunea dar si multiplicarea comportamentelor egoiste din spatiul social” ( Jonathan Haidt – Mintea moralista. De ce ne dezbina politica si religia – Editura Humanitas, Bucuresti, 2016).
Societatea romaneasca este in prezent o societate alienata si dezbinata in care fractura dintre clasa politica si cetateni , dintre elite si cetateni,etc. a atins cote apocaliptice si in care politicienii ajung la putere poate in mod democratic , dar in mod cert prin frauda morala ( este inacceptabil moral ca un primar sa candideze din puscarie si sa fie ales, dar la noi viata bate filmul si realitatea depaseste imaginatia ) .
Pe cale de consecinta cetatenii onesti nu se mai simt reprezentati de nimic. Pentru ei a disparut sensul notiunii de comunitate sociala pentru ca simt ca nu mai au nimic in comun intr-o societate care functioneaza dupa reguli orientate impotriva lor si impotriva logicii normale si logicii morale.
Societatea romaneasca seamana acum cu o piramida rasturnata la care pegra de la baza a urcat in varf iar ceea ce se intampla acolo sus este halucinant.
Daca intr-o societate normala , democratica si europeana este imposibil sa existe condamnati penal cu decoratii prezidentiale , la noi nu este numai posibil ci si real
( http://www.gandul.info/stiri/lista-celor-11-condamnati-penal-care-raman-cu-cele-mai-inalte-distinctii-din-romania-presedintele-nu-poate-fi-obligat-sa-retraga-o-decoratie-10978067 ) .
Romanii au ajuns sa traiasca intr-un teatru al absurdului si paradoxurilor in care irealitatea devine realitate si realitatea devine ireala exact ca in “jungla lui Meinong” in care pot exista obiecte imposibile. Este o lume intoarsa pe dos si o societate aflata in stare de parabioza caracterizata prin nestructurare, nedeterminare si incertitudine si in care sub ceva se poate ascunde altceva





                                                            Starea de parabioza a societatii romanesti
Generarea starii de parabioza , rasturnarea sistemului de valori si confuzia morala din societatea romaneasca




Rezultatul final este aparitia unui stat penal respectiv acela in care politicieni cu dosare penale iau decizii asupra cetatenilor onesti si lupta pe toate caile pentru a legifera dreptul infractorilor de a fi alesi si de avea acces la cele mai inalte functii din statul roman, desi dupa cea mai elementara logica sociala un stat condus de infractori poate fi orice , numai stat de drept nu !
Formal si de ochii lumii, Romania a reintrat in Europa si in randul democratiilor europene, dar in interior societatea romaneasca a fost supusa unui program tacit de decivilizare si dezumanizare care a inceput cu Mineriada din 1990 ( un fel de Experiment Pitesti la nivelul Capitalei !) dar a continuat in forme soft si dupa principiul picaturii chinezesti la nivel national, la fel cum cetatenii ei au fost supusi prin mass-media unui program tacit de imbecilizare prin resetarea si rasturnarea sistemului de valori identitare culturale si morale .
Este un proces la care societatea civila cu liderii si intelectualii ei cu tot a asistat in mod pasiv timp de 26 ani ( atunci cand unii nu au contribuit si ei de-a dreptul ) si asta inseamna o forma de consimtire tacita . Cea mai buna dovada este faptul ca valorile , cultura si traditiile romanesti au inceput sa fie aparate pana la nivelul Uniunii Europene
( http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/scrisoarea-unui-irlandez-comisar-european-romania-tara-ultimei-civilizatii-rurale-autentice-europei-ue-asista-cea-mai-marenedreptate-sociala-1_550d351c448e03c0fdc39a83/index.html), dar de catre strainii care le inteleg cu adevarat valoarea si care invata limba romana fara sa-i oblige nimeni , in locul unor politicieni care o stalcesc sau in locul unor intelectuali publici care o dispretuiesc : “Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (http://www.stiripesurse.ro/ce-spunea-h-r-patapievici-in-1996-despre-romania-o-inima-ca-un-c…-un-popor-cu-substanta-tirita_639748.html ).
Dincolo de comportamentul clasic al politicienilor care sunt in stare sa dea foc cetatii doar pentru a obtine scaunele din interiorul ei, intrebarea legitima este in ce directie merge in realitate aceasta corabie numita Romania , in ce directie merg pasagerii ei turmentati sau nu care tot timpul pariaza pe o directie cand voteaza , dar se trezesc mereu in alta dupa ce au votat , si cine se afla de fapt la carma ei atunci cand intreg echipajul se afla intr-o paruiala generala in care toti se legitimeaza , se aresteaza si se buzunaresc reciproc, dar cu acordul Constitutiei si al legilor in vigoare.

Niciun comentariu: