Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 2 decembrie 2016

Sociologia, psihologia , securitatea , universitatea si “epifenomele”

Comentariul de mai jos este o replica la un articol aparut pe Contributors.ro  ( Marian Zulean - Puterea politică și securitatea națională: la început a fost cuvântul… )

S-au starnit dezbateri aprinse deoarece articolul  deschide cutia Pandorei, dar cartoful este atat de fiebinte incat si dvs il aruncati altora.
1. Nu este vorba de nici o confuzie conceptuala , termenii au fost foarte bine ganditi si “traducerea” termenilor a fost facuta adaptand principiul lui Stalin : “nu conteaza cine voteaza ( in acest caz, traduce ) , conteaza cine numara voturile ( in acest caz cine beneficiaza de avantajele acestei “traduceri” sau confuzie conceptuala cum o numiti dvs).
2.Simpla schimbare a titlului nu a trecut neobservata , dar exact cum am afirmat anterior societatea civila ,personalitatile culturale, intelectualii publici , scriitorii , ziaristii, filozofii , psihologii si sociologii natiei, etc. ani au adoptat politica strutului deoarece, intr-o exprimare eleganta ,au avut cu totul alte prioritati . Daca aplicam principiul „Cui prodest ?” putem sa intelegem si de ce au avut acest comportament.
Mai mult decat atat „epifenomene” cum sunt „crearea (canibalizarea) unui domeniu de studii doctorale, infiintara unei academii de consacrare, “dedulcirea” la fonduri europene pentru proiecte ce nu au nici in clin nici in maneca cu stiintele militare” si nu trebuie sa aiba nici cu societatea civila ( amestecul domeniului militar cu cel civil este interzis in Occident , la noi s-au infratit cu voiosie ) si nici cu …Universitatea !
Sa aruncam o privire asupra a ceea ce invata studentii romani in universitatile anului 2016:
http://sas.unibuc.ro/studii_de_securitatehttp://hiphi.ubbcluj.ro/licenta/securitate.htmlhttp://admitere.unibuc.ro/facultatea-de-sociologie-in-colaborare-cu-serviciul-roman-de-informatii-in-cadrul-programului-de-masterat-studii-de-securitate-analiza-informatiilor/http://www.unibuc.ro/facultati/administratie-afaceri/ ( inclusiv politicile publice, studiile de securitate și sociologia militară )http://documents.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html


Deci, ce cauta la Universitatea Bucuresti, Cluj, etc. studiile si masteratele de Securitate ( nu mai vorbim de „cultura de intelligence” ) ??!! Liniste mormantala … Nimeni nu stie si pe nimeni nu intereseaza, nici un universitar nu a luat atitudine in toti acesti ani , iar o explicatia posibila poate fi aceea ca cei in cauza sunt mai degraba parte a problemei decat a solutiei .

Mai mult decat atat, acum 4 ani Universitatea Bucuresti , prin Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei ( sic !) organiza un workshop tematic halucinant pentru …permisul de port-arma ( !) :

“Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti organizează sâmbătă, 17 martie 2012, workshop-ul tematic – Evaluarea psihologică pentru permisul de port-armă: prevederi legale, cerinţe metodologice şi promovarea de bune practici!În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte referitoare la prevederile legale, cerinţele metodologice şi promovarea de bune practici în ceea ce priveşte emiterea avizelor psihologice pentru permisul de port-armă, în contextul crimelor recente care au avut loc în Piaţa Dorobanţi din Municipiul București (s.n.). Workshop-ul se adresează exclusiv psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea Psihologie aplicată în domeniul securităţii naționale, care iși desfășoară activitatea în Cabinete Individuale de Psihologie/similare, autorizate de către Colegiul Psihologilor din România. Înscrierea participanţilor se realizează on-line: Fisă înscriere Workshop. Ocuparea locurilor se realizează în ordinea înscrierilor. Actualizarea validarii fişei dumneavoastră de înscriere poate fi vizualizată pe site, începând cu data de 15 martie 2012, orele 14.00 – 15.00. Termen limită de înscriere: este 16 martie 2012, orele 20.00• Workshopul va fi susținut de către Prof. asociat dr. Ion Duvac , coordonator al Masterului de Psihologie Aplicată în Domeniul Securitații Naționale, organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din Bucureşti (s.n.).Evenimentul va avea loc în incita Facultăţii de Psihologie şi Ştiințele Educatiei, Soseaua Panduri 90, între orele 10.00 – 14.00. Prezentarea participanţilor şi preluarea ecusoanelor se vor realiza între orele 09.00 – 09.45, 17 martie 2012 ”Sursahttp://ionduvac.ro/2012/03/13/fisa-d…op-17-03-2012/

Deci suntem in NATO si UE , dar am ajuns ca la Universitate sa predam despre arme si „intelligence” ?! Pai in ce directie mergem de fapt ? Inseamna ca ne putem astepta ca in viitor studentii sa-si primeasca profesorii in pozitie de drepti, nu ? . De fapt, am citit cu ceva timp in urma ca un student a afirmat pe un forum ca la seminarul de sociologie daca voia sa ia cuvantul profesorul ii cerea sa ridice in picioare ! Atunci am crezut ca face o gluma fiind la o bere , dar intre timp sociologia ( civila ) a inceput sa se ocupe vartos cu studiile si masteratele de securitate, iar psihologia ( civila) cu permisul de port-arma , deci inainte sa vina sacul la moara a venit moara la sac.
Dincolo de „crearea (canibalizarea) unui domeniu de studii doctorale, infiintara unei academii de consacrare, “dedulcirea” la fonduri europene pentru proiecte ce nu au nici in clin nici in maneca cu stiintele militare” , lucruri vizibile si cu ochiul liber, avem o problema si mai grava cu mediul universitar care a deschis ( singur ?) portile calului troian , dar ca sa citam un filozof iubit de filozofii romani „despre lucrurile despre care nu putem vorbi trebuie sa tacem”.

Niciun comentariu: