Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 30 noiembrie 2016

Lucian Boia si Radu Tinu sau Universitatea si Securitatea


Personalitatile culturale si intelectualii publici de la noi constata acum cu oroare ( dar tardiv) afirmarea deschisa a unor opinii de tip securist *) .  Explicatia acestei situatii alarmante se afla in lipsa de eficienta a societatii civile in cei 26 de ani care au trecut deja .
Pe scurt, pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Sa ne reamintim impreuna unul dintre cele mai importante momente de atunci :


(1989 ) Propunere filozofica vibranta (apud Vladimir Tismaneanu )  de reconciliere nationala :

“…iar dacă veți da curs acestei chemări, veți înceta să fiți lichele și veți primi recunoștința noastră. Vă vom iubi.”
 Gabriel Liiceanu 
Apel catre lichele
30 decembrie 1989
( http://www.evz.ro/canaliile-nerusinarea-si-restauratia-apelul-catre-lichele-dupa-un-sfert-de-veac.html)
 

Rezultatul ?

2009 .   Herta Müller , laureata a premiului Nobel , a fost acuzata chiar de catre ofiterul de Securitate  care a urmarit-o inainte de 1989,  ca are "o psihoza" :

http://www.zf.ro/zf-24/the-guardian-ofiterul-de-securitate-care-o-urmarea-pe-herta-muller-afirma-despre-aceasta-ca-avea-o-psihoza-5135766/http://www.theguardian.com/books/2009/nov/26/herta-muller-psychosis-romanian-agent-spied

A urmat  o lipsa totala de reactie a societatii civile ,a personalitatilor culturale marcante , a directorilor de constiinta , a liderilor de opinie, etc.


2016 . „ Ce dulce ar fi glontul patrie pt. individul asta ( Lucian Boia- n.n.) …???????!!!!!!!?”

Radu Tinu
Facebook
15 noiembrie 2016

Urmarea ? In sfarsit o reactie viguroasa pe o platforma publica. 

Dincolo de ce au facut sau nu au facut in tot acest rastimp politicienii, s-a ajuns aici si pentru ca societatea civila , personalitatile culturale, intelectualii publici , scriitorii , ziaristii, filozofii , psihologii si sociologii natiei, etc. au avut cu totul alte prioritati decat sa elibereze societatea de umbrele trecutului din moment ce nu si-au facut curatenie nici macar in propria ograda .
Cel mai bun exemplu sunt chiar academiile si universitatile noastre care din motive lesne de inteles erau si ele controlate de Securitate ,  dar printr-un fel de omerta nici pana  astazi nimeni nu a aflat si cum ( un singur profesor universitar a recunoscut in anii `90,  cu mandrie si in fata studentilor sai , ca a fost ofiter de Securitate ) .
Consecintele acestei atitudini se vad peste ani atunci cand universitatile noastre au inceput sa aiba preocupari extrem de stranii , dar cu toate acestea nici societatea civila , nici personalitatile culturale marcante nu s-au revoltat. 
Sa aruncam o privire asupra a ceea ce invata studentii romani in universitatile anului 2016:

http://sas.unibuc.ro/studii_de_securitate http://hiphi.ubbcluj.ro/licenta/securitate.html http://admitere.unibuc.ro/facultatea-de-sociologie-in-colaborare-cu-serviciul-roman-de-informatii-in-cadrul-programului-de-masterat-studii-de-securitate-analiza-informatiilor/ 
http://www.unibuc.ro/facultati/administratie-afaceri/  ( inclusiv politicile publice, studiile de securitate și sociologia militară )


Deci, ce cauta la Universitatea Bucuresti, Cluj, etc. studiile si masteratele de Securitate ?! Liniste … Nimeni nu stie si pe nimeni nu intereseaza. Mai mult decat atat, acum 4 ani Universitatea Bucuresti , prin Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei ( sic !) organiza un workshop tematic halucinant pentru …permisul de port-arma ( !) :



     Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti organizează sâmbătă, 17 martie 2012, workshop-ul tematic – Evaluarea psihologică pentru permisul de port-armă: prevederi legale, cerinţe metodologice şi promovarea de bune practici! 
În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte referitoare la prevederile legale, cerinţele metodologice şi promovarea de bune practici în ceea ce priveşte emiterea avizelor psihologice pentru permisul de port-armă, în contextul crimelor recente care au avut loc în Piaţa Dorobanţi din Municipiul București (s.n.). Workshop-ul se adresează exclusiv psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea Psihologie aplicată în domeniul securităţii naționale, care iși desfășoară activitatea în Cabinete Individuale de Psihologie/similare, autorizate de către Colegiul Psihologilor din România. Înscrierea participanţilor se realizează on-line: Fisă înscriere Workshop. Ocuparea locurilor se realizează în ordinea înscrierilor. Actualizarea validarii fişei dumneavoastră de înscriere poate fi vizualizată pe site, începând cu data de 15 martie 2012, orele 14.00 – 15.00. Termen limită de înscriere: este 16 martie 2012, orele 20.00 
·             Workshopul va fi susținut de către Prof. asociat dr. Ion Duvac , coordonator al Masterului de Psihologie Aplicată în Domeniul Securitații Naționale, organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din Bucureşti (s.n.).
Evenimentul va avea loc în incita Facultăţii de Psihologie şi Ştiințele Educatiei, Soseaua Panduri 90, între orele 10.00 – 14.00. Prezentarea participanţilor şi preluarea ecusoanelor se vor realiza între orele 09.00 – 09.45, 17 martie 2012  

Sursa : http://ionduvac.ro/2012/03/13/fisa-d...op-17-03-2012/


Autorul articolului este indignat de faptul ca Radu Tinu vaneaza dusmani pe Facebook , dar ar trebuie sa fie la fel de indignat si pentru faptul ca „vanatoarea de dusmani” se preda intr-o forma elevata ( „cultura de intelligence” ) exact  la …Universitatea Bucuresti (sic!) :

 COMUNITATEA NAŢIONALĂ DE INFORMAŢII ŞI CULTURADE INTELLIGENCE A DECIDENŢILOR POLITICI –ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE
 Dr. psiholog Ion Duvac
 Profesor asociat al Universităţii Bucureşti, titular al cursului „Intelligence şi securitate naţională ”  din cadrul Masterului „Studii de securitate” organizat de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, coordonator al Masterului „Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale” organizat de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei în cadrul căruia este titular al cursurilor Managementul serviciilor psihologice din domeniul  securităţii naţionale
şi Psihologia intelligence-ului.

„ Credem că optimizarea formării culturii de intelligence a decidenţilor politici prin implicarea nemijlocită a Comunităţii Naţionale de Informaţii vizează următoarele aspecte:
- reformarea politicilor privind managementul resurselor umane ale partidelor;
- formarea elitelor politice să includă în mod obligatoriu pregătirea în domeniul securităţii naţionale;
- implicarea mediului academic (s.n.) în procesul de formare a elitelor politice în domeniul securităţii naţionale;
- accesul la informaţii clasificate – condiţie pentru înscrierea pe listele electorale;
- programe de formare continuă in domeniul securităţii naţionale a decidenţilor politici.” 
“Formarea culturii de intelligence (s.n.) reprezintă, în opinia noastră o prioritate a oricărui demers educativ prin cunoaştere, iar coordonarea factorilor iar coordonarea factorilor implicaţi ONG – uri, medii academice, instituţii cu atribuţii îndomeniu să devină o nouă responsabilitate a Comunităţii Naţionale de Informatii.” 
Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici"
http://documents.tips/documents/duvac-cultura-de-intelligence-a-decidentilor-politici-2007.html https://www.scribd.com/document/43797433/Duvac-Cultura-de-Intelligence-a-Decidentilor-Politici-2007

In sfarsit, poate ca problema nu este numai o opinie singulara aruncata pe Facebook si care ameninta un singur cetatean,  ci faptul ca :

„ ..avem aproape 2000 de doctori în știinte militare, ordine publică și informații (sMIOP), aproape 5000 de absolvenți ai colegiilor de apărare sau siguranță națională, câteva academii militare si o Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituție publică de interes național ”fără seamăn în lume.”, etc.,etc.
http://www.contributors.ro/administratie/puterea-politica-%C8%99i-securitatea-na%C8%9Bionala-la-inceput-a-fost-cuvantul/

Pe scurt , siguranta nationala a (re)devenit o securitate nationala care si-a arondat si o lege - Legea 51 a securității naționale - cu alte cuvinte vanatoarea de dusmani (re)devine un fel de sport national . Aici avem o mare surpriza . Dupa mai mult de un secol de democratie si dupa integrarea Romaniei in Europa , unii intelectuali romani  devin varful de lance al campaniei de demascare a dusmanilor de clasa  fiind ocupati si acum cu vanatoarea de ...legionari (http://adevarul.ro/news/societate/sfanta-batranete-legionara-ana-blandiana-disidentul-gabriel-liiceanu-1_56fb915d5ab6550cb8628285/index.html) , deci cei vanati nici nu mai stiu de cine sa se fereasca mai intai , de batranii securisti de altadata sau de „lupii tineri” de astazi.




Note

Niciun comentariu: