Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 24 noiembrie 2016

Un exemplu elocvent pentru presa "de opinie" din Romania ( 2)


Dupa articolul uluitor aparut in  "Evenimentul Zilei"  ( Simona Ionescu - Minciuna din jurul casetei filmate de la TVR în care ministrul Remeș ia mită | Dosarul Caltaboșul ) povestea continua.  Acelasi ziar si acelasi ziarist reia in ziua urmatoare aceeasi tema ( si tot fara argumente ! ) :

Sunt prezentate  "Concluziile Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR în cazul difuzării materialului filmat cu camera ascunsă în care sunt prezenţi Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan" care se rezuma in principal la urmatoarele constatari care se bat cap in cap:


Titrarea știrii cu „Flagrant” este incorectă 
3 Comisia apreciază că postarea de către TVR a titlului „flagrant", prezent pe toată durata selecţiei de patru minute difuzată în Jurnalul din 10 octombrie, este incorectă din punct de vedere al semnificaţiei juridice şi de natură să inducă telespectatorilor certitudinea săvârşirii unei infracţiuni.
Nu a fost încălcat dreptul la imagine a demnitarilor filmați 
5 Comisia consideră că nu a fost încălcat dreptul la imagine al celor prezentaţi în materialul filmat, aşa cum este acesta reglementat în articolul 19 din „Statutul ziaristului": Ziaristul din televiziunea publică are datoria de a respecta dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, şi dreptul la imagine al cetăţeanului. Statutul de persoană publică, precum şi funcţiile care presupun un impact public, justifică, în condiţiile legii, o investigaţie jurnalistică extinsă şi în sfera vieţii private a celor în cauză, dacă faptele lor afectează viaţa cetăţeanului. 
Caseta nu a fost obținută prin mijloace imorale sau ilegale 
6 Comisia nu a identificat în probele aflate la dispoziţia sa elemente care să susţină ideea că imaginile ar fi fost obţinute de către TVR prin mijloace imorale sau ilegale, fapte interzise în articolul 14, alineatul 1 din „Statutul ziaristului". 

In esenta, nu rezulta nici acum  de ce flagrantul este "mincinos" ( dar fara sa fie aduse argumente in acest sens si fara sa fie negata veridicitatea imaginilor ) , nici de ce titrarea stirii cu "flagrant" este incorecta din moment ce imaginile sunt reale . 
Singura concluzie este ca asistam la derularea unei campanii la ordin care nu are nici o legatura cu deontologia jurnalistica.

Niciun comentariu: