Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Declinul Occidentului intre „fin de siècle”, „mal du siècle” , „moral insanity” , Rusia , Trump si „taharrush”

 " Problema nu e atât că s-ar putea ca dl Trump să fie excesiv de rău, ci aceea că Occidentul este mult mai slab în aceste zile, și într-un mod de care nu ne dăm seama întotdeauna (s.n.)." " Suntem înglodați în datorii, dezbinați și strâmtorați. Un motiv în plus ca să strângem rândurile cât mai mult și pe timp cât mai îndelungat." Edward Lucas – Nu-l boicotati pe Trump
„Este mult mai ușor să te opui “putinismului” în străinătate, decât acasă. Aceasta este lecția pentru țările care au apărut (sau au re-apărut, cum e cazul țărilor baltice) după colapsul Uniunii Sovietice și pentru aliații lor”Edward Lucas – Nu o sa invingem putinismul daca putinizam societatea in care traim. Reflectii la aniversarea a 25 de ani de la colapsul URSS

Este uimitor cum  Europa si Occidentul in general nu realizeaza nici in ultimul ceas ca marea lor problema nu este in realitate Putin, Trump sau Daesh , ci declinul civilizatiei europene si occidentale intrata in vrie exact atunci cand ar fi trebuit sa se inalte,  mai exact dupa dezmembrarea  URSS si revolutiile din fostele state comuniste care pareau ca se alatura Occidentului.
Daca regimurile comuniste au condus la o dezumanizare a societatilor transformandu-le in penitenciare sociale  ca parti ale unui lagar politic generalizat , Occidentul a intrat de buna voie si nesilit de nimeni intr-un proces sinucigas de decivilizare taindu-si singur radacinile si distrugandu-si valorile pentru care tot el a luptat sute de ani.
Pe de alta parte , asa cum Europa a refuzat sa-si revendice radacinile crestine  si sa condamne comunismul ca o forma de fascism ( Uniunea Europeana a refuzat sa voteze  rezolutii in acest sens ), la fel si Occidentul  a neglijat fostul adversar din Razboiul Rece respectiv  URSS („ Imperiul Raului”) , adversar considerat invins in pofida tuturor avertismentelor venite de la tarile foste comuniste si in special de la fostii disidenti si detinuti politici.
Ca intotdeauna in viata , pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti si acum Occidentul plateste pretul neglijarii razboiului infernal , informational si psihologic dus pe toate fronturile si pe toate planurile impotriva civilizatiei occidentale de catre ideologia bolsevica care , sub o noua infatisare, si spre deosebire de democratia occidentala  care se autosaboteaza cu deplin succes , a ramas identica cu sine urmarindu-si scopurile cu si mai multa incrancenare  , dar sub o noua infatisare. 
In ultimul sfert de secol URSS a disparut in mod formal  pentru Occident si odata cu el „Imperiul Raului”. In realitate , acesta  a renascut de fapt  din propria cenusa sub o noua infatisare mult mai periculoasa si mai toxica (http://www.evz.ro/operatiunea-golgota-planul-secret-al-kgb-de-dezmembrare-a-uniunii-sovietice-video-955993.html) .
In realitate , cel care s-a prabusit este de fapt  Occidentul care nu mai crede in propriile sale valori  si se autosaboteaza in aplauzele si ranjetul lui Putin ridicand  mingea la fileu Rusiei care pur si simplu a renascut si isi consolideaza pozitia pe toate planurile razboiului informational total,  si nu in ultimul rand in plan militar.
Pe de alta parte , criza Occidentului este mult mai periculoasa decat o criza militara pentru ca este in primul rand o criza a valorilor si o criza morala in care acesta si-a taiat singur tendonul lui Ahile. Corectitudinea politica a demoralizat si demobilizat complet Occidentul care nu mai stie nici pentru ce  lupta din moment ce isi repudiaza propriile valori construite in secole si actioneaza inconstient si iresponsabil oferind fara sa vrea un  cal troian lui Putin si asigurandu-i implicit rolul de „salvator si cavaler al crestinismului si al valorilor traditionale” abandonate si repudiate la nivelul continentului european.
O recenta cercetare a aratat  ravagiile inspaimantatoare produse asupra emisferei nordice de catre cei 75 de ani de comunism , indoctrinare bolsevica  si dezumanizare concretizate in lipsa de empatie si insensibilitatea la suferinta celorlalti (http://www.livescience.com/56557-most-and-least-empathetic-countries.html ).
Pe cealalta faţă a lunii, Occidentul a intrat de unul singur intr-un proces de decivilizare si de „moral insanity” in care disparitia tandretii , sentimentelor , uciderea sufletului si a traditiilor vine la pachet cu tranformarea oamenilor in obiecte sexuale, disparitia familiei , propuneri de legalizare a adictiilor , sexului in grup , incestului , pedofiliei , necrofiliei ,etc. :

„Incest can be considered unusual and disgusting, but the law cannot stem from it being disgusting ”
 Cecilia Johnsson,
president of LUF Stockholm
(http://www.independent.co.uk/news/world/europe/incest-and-necrophilia-should-be-legal-youth-swedish-liberal-peoples-party-a6891476.html)
Rezultatul este punerea sub acuzare a intregului sistem occidental care genereaza o societate alienata in care oamenii devin victime  :

Georges Monbiot -  There Is Such a Thing As Society
http://www.monbiot.com/2016/10/12/there-is-such-a-thing-as-society/

In aceasta societate alienata nu mai este o surpriza  prigonirea comportamentului civilizat si de tip crestin chiar la el acasa si intr-o Europa care are de fapt radacini crestine  in favoarea manifestarii celui musulman de exemplu care duce implicit la ocultarea , tolerarea  sau chiar incitarea  comportamentelor animalice de tipul „taharrush” (http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2374/german-police-it-s-an-arab-rape-game-called-taharrush-and-now-it-has-come-to-europe.html

Poate ca acum este momentul ca Occidentul sa reciteasca cu alti ochi relatarile lui Kenneth Goff despre  „Cursul de psihopolitica” deschis de L.P. Beria din 1936 la Universitatea Lenin din Moscova ( http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/grosu/spcreier/) ca sa inteleaga de ce si cum a ajuns la starea de fapt de acum  , iar ca sa inteleaga ce se va putea intampla cu fiecare parte a sa care va reintra intr-o forma sau alta sub menghina ruseasca sa reciteasca „ Directivele NKVD din 1947 pentru tarile din orbita sovietica ” (Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB: The Inside Story of its Foreign Operations from Lenin to Gorbachev) .
Razboiul total impotriva Occidentului a inceput inca din 1917 si nu a incetat de fapt niciodata . Rusia investeste acum si cu o inteligenta diabolica exact acolo unde nu este nevoie de arme clasice si unde este mai fragil Occidentul respectiv in zona mentalitatilor , credintelor , valorilor si sperantelor . Aici lovitura rusilor a fost una naprasnica si efectul ei se vede  abia acum in adevarata sa dimensiune.
Universul planetar a basculat deja spre stanga . Demobilizarea adversarului prin propriile lui forte arata ca razboiul hibrid  declansat de Rusia la nivel global este deja castigat in plan virtual ,  planul militar fiind unul cu totul secundar si nu neaparat necesar. Cat de dramatica este schimbarea in raportul de forte si in special al statutului Rusiei se poate vedea printr-o comparatie cu situatia URSS din  anii `80 :

„La 10 ianuarie 1983, Viaceslav Daşicev, membru al Academiei de Ştiinţe a URSS, a înaintat secretarului general al PCUS, Iuri Vladimirovici Andropov, un raport asupra politicii externe sovietice în care avertiza asupra faptului că toate marile puteri ale lumii, cu excepţia Indiei, s-au aliat împotriva Uniunii Sovietice, iar a opune rezistenţă acestui enorm potenţial depăşeşte în mod periculos capacitatea URSS. ”
Sursa :  http://www.evz.ro/operatiunea-golgota-planul-secret-al-kgb-de-dezmembrare-a-uniunii-sovietice-video-955993.html

Ceea ce s-a intamplat ulterior arata ca in realitate URSS a plecat doar pentru a ramane , dar sub o noua infatisare in care in loc de dusmani ai „Imperiului Raului”( acum „ disparut ” ) pare ca in noua sa calitate pescuieste intr-o veselie aliati si prieteni mult mai mult decat Occidentul. Acesta ,  printr-o gigantica operatiune de maskirovka si manipulare la nivel planetar,  a devenit el acum  „Imperiul Raului” si inca nu a inteles acest lucru …
Dupa ritmul uluitor in care au evoluat lucrurile in acest sfert de secol care a trecut deja si care a schimbat complet faţa Europei si Occidentului ( dar deloc a Rusiei ) se pare ca Occidentul care nu mai crede in propriile sale valori si-a pierdut busola si singura solutie posibila ar fi  reintoarcerea catre valorile clasice ale civilizatiei si culturii pe care le-a creat ,  sau poate alege prabusirea , decivilizarea si  recaderea in primitivism.
Aici pun umarul chiar ganditori occidentali care pledeaza insistent cauza unei societati alienate 
respectiv pentru o natura umana care ar fi inclinata din start catre mimarea onestitatii si nu catre practicarea ei :  

„ suntem glauconieni ( personaj dintr-un dialog al lui Platon )  , preocupati cel mai adesea de aparenta virtutii , nu de realitate ” 
Jonathan Haidt , psiholog
“ …ca performeri, indivizii nu sunt preocupati de problema morala a realizarii standardelor ci de problema amorala a producerii acelei impresii convingatoare conform careia aceste standarde sunt realizate”. Altfel spus nu aplicarea standardelor morale conteaza ci impresia ca aceste standarde sunt realizate. De aici importanta acordata “managementului impresiilor “ domeniu inca prea putin aplicat in studiul actual al comunicarii sau in strategiile utilizate in relatiile publice .”  
Erwing Goffman , sociolog

Rezultatul practic este aparitia  cinismului politic , a mega-ingineriei psihologice si a mercenarilor care utilizeaza profile psihografice pentru a impune un anumit candidat :
 http://www.smh.com.au/world/us-election/donald-trumps-comeback-plan-includes-building-a-psychographic-profile-of-every-voter-20161028-gsd266.html

Din acest punct de vedere utilizarea amorala a stiintelor sociale in Occident  incepe sa semene semene periculos de mult cu declaratia sefului KGB din anii `90 care spunea ca cercetatorii rusi nu au fost limitati in activitatea lor de limite deontologice .

In esenta , odata declansata aceasta spirala infernala nici macar nu mai este nevoie de Putin . Daca tendintele actuale se vor mentine ( iar la orizont nu se intrevad decat caricaturile unui  Ronald Regan sau  Margaret Thatcher) in  cel mult un sfert de secol de aici inainte Rusia poate redeveni ce a fost URSS si mai mult decat atat , deoarece in razboiul total pe care l-a pornit lupta cu un Occident demoralizat care nu mai crede in propriile valori si se faulteaza singur.

Niciun comentariu: