Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 24 noiembrie 2016

Un exemplu elocvent pentru presa "de opinie" din Romania




Un articol aparut in ziarul "Evenimentul Zilei " ( Simona Ionescu - Minciuna din jurul casetei filmate de la TVR în care ministrul Remeș ia mită | Dosarul Caltaboșul ) ne demonstreaza incepand chiar cu titlul fara acoperire in text , cum pot fi utilizate ambiguitatea , imprecizia termenilor, subiectivismul si paralogismele pentru a ridica dubii asupra unor fapte sociale :



"Nici azi nu putem să spunem cu mâna pe inimă că Decebal Traian Remeș e vinovat ( asta stabileste justitia, nu presa - s.n.), deși Înalta Curte l-a condamnat pentru asta ( s.n.). Au apărut, între timp, alte decizii ale instanțelor favorabile fostului deținut și neau zdruncinat convingerile. O să vedem ce va spune și CEDO, fiindcă deja a admis dosarul !"

"Am sărit într- o mașină a TVR cu nea Costică Iancu (D-zeu să îl ierte!). Ne-am dus pe Calea Victoriei, între Palatul Regal și Biserica Kretzulescu, la statuia lui Coposu. În fața seniorului aşteptam nerabdător şi optimist. Mă gândeam cum ar fi să pun mâna pe imaginile cu Remeş. Când văd că se apropie un tip cu glugă, cu hanorac: «Pentru tine!» şi îmi întinde un DVD. Când am ajuns în redacţie, să cad într-adevăr din picioare. Remeş era ministru şi şi-a dat demisia după acele imagini ( s.n.)”.

"S-a dovedit că, de fapt, a fi un colaj de imagini difuzat cu mult înainte de începerea urmării penale ( nu rezulta ca erau false -s.n.)."

"Alexandru Sassu a declarat, ieri, în exclusivitate pentru EVZ, că are informații certe și că, atunci, în 2007, când TVR a difuzat imaginile cu presupusa mită, acestea ar fi provenit de la sediul Freedom Hause . "Cred, sincer ( deci este vorba numai de o opinie -s.n.), că deși caseta a fost luată de la sediul unui ONG(s.n.), redactorul nu putea să intre în posesia ei decât dacă cei din conducere decideau asta. Adică șeful DNA (n.r. - pe atunci Daniel Morar) sau Procurorul General al României (magistrat Laura Codruța Kovesi) ar fi dispus acest lucru”.

Deci, unde este minciuna ?! Mai mult decat atat, articolul ridica dubii asupra actului de justitie, desi nu furnizeaza argumente ca Inalta Curte l-ar fi condamnat pe nedrept pe cel in cauza !! In realitate, acest articol ataca ( direct sau indirect) Freedom House, DNA , seful DNA de atunci ( Daniel Morar ) si Procurorul General al Romaniei de atunci incearcand sa reabiliteze persoane compromise moral .



http://www.evz.ro/minciuna-din-jurul-casetei-filmate-de-la-tvr.html
https://www.facebook.com/sergiu.simion.96/posts/10209766791501654:0

Niciun comentariu: