Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 16 noiembrie 2016

" Participă la cel mai mare efort cetățenesc de identificare și arătare cu degetul a celor mânjiți de fapte de corupție, indiferent de formațiunea politică pentru care candidează."

Acest mobilizator mesaj public care poate fi gasit pe Facebook   mi-a atras atentia si am vrut sa vad cine sunt cei care il promoveaza si cum. De aici incolo incep surprizele. Site-ul care l-a promovat (https://www.de-clic.ro/despre-noi ) se prezinta in termeni foarte magulitori (" prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România ").
Statutul acestei asociatii este foarte interesant deoarece este finantata prin granturi , dar in egala masura vrea si donatii individuale :

" de-clic.ro urmărește să se finanțeze din donații individuale. Pentru faza de inițiere a platformei, Asociația Efectul Fluture a desfășurat un proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, finalizat în martie 2016."
https://www.de-clic.ro/despre-noi#sthash.qQ83UB1c.QlVPxioy.dpuf

La fel de intrigant este anonimatul acestei asociatii condusa prin ...prenume :

" Claudia, Dan, Luminița, Oana, Alina, Raluca, Roxana, Sorana și Tudor formează echipa de-clic.ro. Suntem campaigneri, web-designeri, graficieni, activiști, dar, mai presus de asta suntem, împreună cu voi, o comunitate."
https://www.de-clic.ro/despre-noi#sthash.qQ83UB1c.QlVPxioy.dpuf


In consecinta am postat pe Facebook un comentariu acid despre aceasta situatie cu nelamuririle si intrebarile de rigoare :


" ... de-clic.ro este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. de-clic.ro este spațiul unde cetățenii se pot întâlni pentru a dezbate probleme de interes comun, cum ar fi protejarea mediului, drepturile omului sau multi-culturalism. Aici, cele mai stringente probleme ale societății românești își caută rezolvarea prin presiunea colectivă exercitată de comunitate."
https://www.de-clic.ro/despre-noi#sthash.qQ83UB1c.dpuf 

" De-Clic.ro este o comunitate de cetățeni ce militează pentru o societate mai dreaptă. Punem puterea în mâinile oamenilor pentru a consolida democrația din România și reunim forța comunității pentru echilibrarea balanței de putere dintre cetățean și stat."
https://www.de-clic.ro/https://www.de-clic.ro/doneaza 

Nice... Adica ?! Doneaza (cu nume , adresa, telefon , email )...CUI ?! Nici un nume de asociatie, nici o adresa , nici un fel de date de identificare... Concluzia este clara.
" A venit ceva in lume fără chip si fără nume" ...dar care vrea si bani pentru o cauza nobila :))
In țara fantomelor " undercover" si a " societatii civile in civil" , altă țeapă cat Everestul...


Rezultatul poate fi vazut in discutia interesanta de mai jos  : 


Sergiu Simion "... de-clic.ro este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. de-clic.ro este spațiul unde cetățenii se pot întâlni pentru a dezbate probleme de interes comun, cum ar fi protejarea mediului, drepturile omului sau multi-culturalism. Aici, cele mai stringente probleme ale societății românești își caută rezolvarea prin presiunea colectivă exercitată de comunitate."
https://www.de-clic.ro/despre-noi#sthash.qQ83UB1c.dpuf

" De-Clic.ro este o comunitate de cetățeni ce militează pentru o societate mai dreaptă. Punem puterea în mâinile oamenilor pentru a consolida democrația din România și reunim forța comunității pentru echilibrarea balanței de putere dintre cetățean și stat."
https://www.de-clic.ro/

https://www.de-clic.ro/doneaza

Nice... Adica ?! Doneaza (cu nume , adresa, telefon , email )...CUI ?! Nici un nume de asociatie, nici o adresa , nici un fel de date de identificare... Concluzia este clara.
" A venit ceva in lume fără chip si fără nume" ...dar care vrea si bani pentru o cauza nobila :))
In țara fantomelor " undercover" si a " societatii civile in civil" , altă țeapă cat Everestul...
Laura Paunescu dvs sunteti administratorul ?
Adrian Spinei conform rotld consulta si efectulfluture.ro ei dețin de-clic
Sergiu Simion Serios ? Asa o fi, dar unde scrie asta pe de-clic.ro si de unde ati aflat dvs ? Si cine are timp in vremurile acestea sa stea cu orele pe Internet si sa caute acul in carul cu fan ? Pe scurt , la noi informatiile publice nu sunt de fapt publice , dar donatiile se fac cu nume si prenume unor societati anonime si in buzunare anonime iar asta se numeste dupa unii " patriotism si spirit civic" .
Adrian Spinei A durat cam 2 minute. Informația e publică pe rotld, putea să facă un cont anonim pe .com dar ei au ales .ro. Pe site-ul lor efectulfluture.ro ei își fac publică afiliearea cu de-clic.ro

Nu cred că mai e ceva de adăugat. Mie-mi place site-ul pentru că mă va ajuta să iau o decizie de vot....Vezi mai mult
Sergiu Simion "..ei au ales .ro. Pe site-ul lor efectulfluture.ro ei își fac publică afiliearea cu de-clic.ro
Nu cred că mai e ceva de adăugat. Mie-mi place site-ul pentru că mă va ajuta să iau o decizie de vot." Va mai explic o data , pe de-clic.ro nu scrie nimic !...Vezi mai mult
Sergiu Simion Adrian Spinei N.B. Ati omis sa raspundeti la intrebarea " Care ei ?" pentru ca in realitate este vorba o asociatie cu o conducere netransparenta, cu sediul intr-un apartament de bloc si cu un singur numar de mobil :

->efectulfluture.ro/sample-page-> Roxana Pencea, mobil: 0723.024300.


Misiunea inițială a organizației, de informare, educare și constientizare a publicului larg asupra problemelor de mediu din România și din întreaga lume a fost completată în anul 2013 prin noi direcții de acțiune. Acestea se încadrează în principal în contribuții menite să solidifice poziția societă...
EFECTULFLUTURE.RO
Adrian Spinei Foarte multe ONG-uri au spații în blocuri și sunt conduse de persoane fizice. Ar fi un pic suspect dacă o firma ar administra un ONG...

Puteți da un telefon sau chiar face o vizita dacă sunteți in zona si dacă va interesează cu adevărat.

Nu cred ca speculația pe Facebook este productiva.
Adrian Spinei Judec site-ul dupa ideea lui care mi se pare foarte bună. Conținutul încă este foarte puțin. Vom vedea.
Sergiu Simion Nu este nici o speculatie, sunt intrebari logice care merita discutate in spatiul public. In ceea ce priveste ONG-urile de apartament si conduse de persoane fizice am rezerve ca si la firmele de apartament. Un exemplu este suficient : " Bumbeş spune că tocmai cei de la CEE Trust (cu sediul central în Polonia) i-au sugerat să facă studiul: „M-au chemat acolo şi mi-au spus că ar trebui să fac o cercetare, «fă un studiu sociologic, să vii cu nişte măsuri să redeştepţi tinerii. Vezi exact unde e problema». Am făcut şi ei mi l-au finanţat " ( 30.000 de dolari-n.n.) :))
http://adevarul.ro/.../adevarul-despre-noii.../index.html . In sfarsit, nu dau telefoane si nu fac vizite ( au altii aceasta grija ) , dar dupa 26 de ani sectorul civic ar fi trebuit sa fie mai transparent decat domeniul politic . Sanatate.



Niciun comentariu: