Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 8 noiembrie 2016

Mircea Toma si Vasile Ernu sau invectiva contra romanilor

Traim vremuri bizare in care fundamentele civilizatiei moderne sunt puse sub semnul intrebarii iar sistemele de valori nationale , culturale si morale construite cu atatea sacrificii de-a lungul secolelor si care tin de identitatea popoarelor care au construit aceasta civilizatie se afla sub asediu .
In societatea romanesca exista convingerea ( sau mai exact,  prejudecata ) ca intelectualii publici, personalitatile culturale, directorii de constiinta si liderii societatii civile si liderii de opinie in general sustin in totalitate sistemul de valori nationale, culturale si morale al acestei societati. Nimic mai fals. Direct sau indirect , ura viscerala  poate fi promovata la nivel national atat de politicieni  , cat si de unii intelectuali publici si lideri civici.
In mod paradoxal , cele mai puternice atacuri la sistemul de valori care constituie coloana vertebrala a societatii romanesti nu sunt date de catre politicieni ( este adevarat, acestia au cu totul alte prioritati ... ) ci de catre unii intelectuali "antisistem" si lideri ai societatii civile ( sau , dupa caz, in civil ) de la noi care fac totul pentru a compromite  si ideea de decenţă publică , si  ideea de societate civila trecand cu o usurinta uluitoare de la unul/unii,  la toti si etichetand in mod condamnabil si in termenii propagandei viscerale din anii `50, nu numai intregi zone si categorii sociale, ci si o intreaga natiune .
Cel mai recent exemplu il gasim in ziarul "Adevarul" intr-un articol provocator si diversionist scris in maniera tipica Securitatii de altadata :

„ Asta pentru că cei mai autentici români, oamenii care, cufundaţi în puritatea culturală a satului, au ştiut să păstreze cheia de aur a românismului: mănâncă mămăligă, taie porcul, înfig plugul, fierb pruna, se închină cu dichis ortodox la Dumnezeu şi put. Put, da (s.n.): România este lider absolut – spun, an de an, cercetările Eurostat - la toalete amplasate în fundul curţii, iar consumul de săpun este cel mai mic din ţările membre ale Uniunii Europene.”
" Avem 26 de ani de când s-au dărâmat zidurile „lagărului socialist” şi uite că aleşii poporului se chinuie să le ridice la loc, să nu cumva să se aerisească closetul naţional (s.n.)."
Mircea Toma - Romania pute de romani
http://adevarul.ro/news/politica/romania-pute-romani-1_5821ae655ab6550cb85064c5/index.html

Foarte interesant este ca aceasta opinie in care primeaza ura viscerala fata de romani   nici macar nu este una originala fiind  in realitate colportata dupa un personaj bizar care ,   "nascut in URSS" cum a a scris cu mandrie,  dar adoptat  fiind de Romania,  a preferat sa o înjure si la propriu si la figurat ( "Romania este un stat artificial" *) cu romani cu tot si in cea mai pură manieră bolşevică:

” În tradiţia culturală romînească există o dominaţie a unui discurs elitist, conservator şi rupt de talpa ţării (s.n.). Establishmentul cultural românesc chiar dacă este încălţat de o generaţie, maxim două (s.n.), se comportă de parcă sînt toţi fii de aristocraţi, se cred aleşi şi cu sînge divin. Şi-a trădat total menirea şi lupta pentru a reprezenta interesele şi nevoile paturilor de jos în faţa puterii. Ei au devenit parte a puterii. Ţăranii, bunicii lor adică, sînt leneşi, beţivi şi put (s.n.)”  
Vasile Ernu - Cuvîntul “ortac” sună aproape ca numele unor eroi antici care între timp au fost diabolizaţi de presa mainstream de la noihttp://www.criticatac.ro/27993/cuvintul-ortac-sun-aproape-ca-numele-unor-eroi-antici-care-intre-timp-au-fost-diabolizai-de-presa-mainstream-de-la-noi/


Aceasta ura viscerala fata de romani specifica mentalitatii de tip securist , dar venita de la intelectuali publici care , teoretic,  ar trebui sa sustina cauza tarii in care traiesc , este cu atat mai socanta cu cat poate fi pusa in balanţă cu modul in care sustin cauza Romaniei , a traditiilor ei si a romanilor in general , strainii atasati in mod natural de Romania si care  nu pot fi acuzati,  sub nicio forma,   de "primitivism" si nationalism ingust. In acest sens , deloc surprinzator,  cauza Romaniei a fost sustinuta la nivelul Uniunii Europene de un irlandez atasat exact de ceea ce urasc unii intelectuali publici de la noi :

Peter Hurley - Scrisoare deschisă către Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Ruralăhttp://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/scrisoarea-unui-irlandez-comisar-european-romania-tara-ultimei-civilizatii-rurale-autentice-europei-ue-asista-cea-mai-marenedreptate-sociala-1_550d351c448e03c0fdc39a83/index.html

Raman totusi cateva intrebari. Daca unii straini au ajuns sa apare din proprie initiativa valorile , interesele  si cauza Romaniei , iar unii intelectuali publici de la noi au ajuns sa le saboteze pe toate , ce se intampla de fapt in societatea romaneasca ? Raspunsul este nelinistitor. Ne aflam  intr-o lume complet intoarsa pe dos mai exact intr-o societate aflata in stare de parabioza in care are loc o resetare generala si o rasturnare  a sistemelor de valori deoarece societata este condusa de o clasa politica ( in mare parte ) penala :


Generarea starii de parabioza , rasturnarea sistemului de valori si confuzia morala din societatea romaneasca

In acest caz , "legitimarea" unei clase politice penale nu poate fi facuta decat prin "delegitimarea" populatiei conduse , a culturii , valorilor si traditiilor ei .
De unde provin atunci aceasta ura viscerala fata de romani si valorile lor , aceste interesante idei  si care este de fapt scopul lor ? Aici avem o mare supriza si un "arc peste timp"deoarece explicatia nu o gasim in prezent, ci in trecut.
Matricea  generala a acestui comportament antisocial este continuta in "DIRECTIVELE NKVD din 1947 pentru ţările din orbita sovietică" **) , un foarte straniu document despre deznationalizare ( respectiv unul dintre primele manuale de inginerie sociala ) care arata metodele bolșevice prin care poate fi desfiintat fundamentul unei societati ,  pot fi anihilate valorile , traditiile si trecutul ei,  iar in final,  prin ceea ce astazi se numeste "razboi hibrid" , un stat poate deveni captiv.
In contrast cu acest comportament clar antisocial , mai exista inca in societatea romaneasca voci echilibrate care pledeaza pentru traditii, continuitate , civilizatie, cultura, normalitate sociala si europeana :

" Să ne amintim dezbaterile de acum nu mulți ani în urma cărora Uniunea Europeană a optat să refuze sintagma „rădăcinile creștine al Europei”, infirmându-și astfel propria istorie și propria definiție culturală. Ni se va răspunde că Europa crede în libertate. E adevărat. Dar libertatea este o noțiune cu margini nesigure, în stare să producă orice, dar nu și să scuze orice."
" O altă temă pe care prezentul o preia din istorie, istoria relativ recentă de data aceasta, este aceea a poziției față de ideea națională. Laborioasa construcție a secolului 19 care a dat coeziune și sens statelor naționale a fost introdusă în baia de acizi a demitizării și deconstrucției, pentru a se putea înălța pe terenul pustiit un alt edificiu, dictatura mondială a proletariatului,ieri, sau satul planetar,azi.. Satanizarea noțiunii de națiune, naționalitate, naționalism de către internaționalismul proletar sau de către political correctness, chiar dacă are scopuri diferite, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: tradiția, mândria moștenirii din bătrâni și solidaritatea cu cei din neamul tău, neamul însemnând în același timp popor, dar și familie. Pentru că, deși pare că nu are legătură, primele semne de îmbolnăvire gravă a unei societăți apar la nivelul celulei ei de bază, prin slăbirea legăturilor de familie despre care vorbește David Cooper în „Moartea familiei”. Totalitarismele secolului trecut au încercat să pună ideologiile deasupra coeziunii familiale temându-se de sâmburul dur al tradiției pe care aceasta îl conținea."

Ana Blandiana - Istoria ca viitor
http://s3-eu-central-1.amazonaws.com/pressone/wp-content/uploads/2016/03/24175425/Discursul-Anei-Blandiana-de-acceptare-a-DHC-UBB-Cluj.pdf

Din fericire, in pofida acestor dezinformari si manipulari grosiere care provoaca exact contrariul reactiilor scontate , societatea romaneasca dispune inca de suficiente resurse interne de contracarare a acestor intoxicari de care romanii s-au saturat de peste un sfert de secol ajungand acum sa sufle si in iaurt.
La acestea se adauga forta diasporei care intotdeauna a reprezentat o amenintare pentru orice clasa politica corupta  , si nu in ultimul rand strainii care din proprie initiativa  au inceput sa invete limba romana , sa inteleaga cultura romana , si sa apere cauza Romaniei ***).
Problema este ca la noi de peste un sfert de secol nimic nu este de fapt clar , totul a evoluat numai la limita si pe muchie de cutit , iar aceasta la randul ei este foarte subtire. 



Note

*) Vasile Ernu - De ce România şi Republica Moldova sunt state artificiale şi când va exploda bomba socială în Europa?
( http://adevarul.ro/moldova/social/de-romania-republica-moldova-state-artificiale-exploda-bomba-sociala-europae-1_52e262f0c7b855ff56c2958d/index.html)

**) Cristopher Andrew ; Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov,  Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492

Niciun comentariu: