Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 21 decembrie 2016

Dreptul teoretic la informatie corecta si adevaratul rol al mijloacelor de informare in masa

                                                        
Una din premisele fundamentale ale statului de drept este aceea ca cetateanul are acces la lumea in care traieste cu alte cuvinte el primeste o informatie corecta asupra realitatii sociale cu care se confrunta si asupra prezentului istoric .
In teorie,  acest drept este prevazut si in Constitutia Romaniei cu mentiunea necesara ca el nu este si garantat, si nu exista prevazuta nici o sanctiune daca acesta nu este asigurat :



Sursa : http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba31



Ce se intampla in realitate ? Mijloacele de informare in masa se prevaleaza doar de libertatea de exprimare prevazuta tot in Constitutia Romaniei :









Rezultatul este o presa care oculteaza dreptul cetatenilor la o informare corecta asupra realitatii in care traiesc , respectiv  o presa tabloida care denatureaza ,  dezinformeaza si manipuleaza pentru ca se adreseaza in primul rand emotiilor si visceralului amestecand stirile cu divertismentul , senzationalul , etc.
Un instantaneu din presa de mare tiraj ( 10 noiembrie 2016 ) realizat cu doua publicatii  de nivel national este  elocvent deoarece incalca fara nici o consecinta cele mai elementare norme ale deontologiei jurnalistice , si in primul rand articolului 31 din Constitutia Romaniei.
In cazul de mai jos, doua publicatii diferite si de anvergura nationala , prezinta in aceeasi zi acelasi tip de "stire" pentru marele public ( deci nu pentru un public specializat ) :





Sursa : Evenimentul Zilei , 10 noiembrie 2016





Sursa : Adevarul , 10 noiembrie 2016



Intrebari elementare pentru jurnalisti, editori, personalitati culturale, intelectuali publici, lideri civici, societatea civila , stat ( care teoretic nu poate functiona incalcand Constitutia )  si nu in ultimul rand pentru juristi, sociologi, psihologi, etc. :

1. De ce se tolereaza de 26 de ani melanjul intre presa de stiri ( obiectiva ) cu presa de opinie, tabloida si aceasta dezinformare si manipulare generalizata care mentine cetatenii captivi mental si intr-o societate aflate in  stare de parabioza ?
2. Cum pot accepta acesti actori sociali o situatie in care isi fura reciproc caciula si in realitate ii delegitimeaza pe toti ?
3. Cui prodest ?
4. Daca societatea civila si reprezentantii ei nu au (re)actionat la o situatie anormala pentru un stat de drept si o democratie , inseamna ca sunt de acord cu aceasta ?


Intrebarile sunt retorice , desigur, dar concluziile le trage fiecare.

Niciun comentariu: