Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 3 aprilie 2023

Marea fractura sociala - 31 ianuarie 2017, ora 22.00. Cetateni versus Politicieni, Stat , Guvern

 

In urma cu cinci ani celebra ordonanta de urgenta OUG 13 publicata imediat in Monitorul Oficial incercand sa legalizeze coruptia " noaptea ca hotii ",  a scos in strada sute de mii de oameni in Capitala si in marile orase aratand integii lumi marea fractura sociala existenta intre guvernanti si cetatenii acestei tari. 
Pentru ca sa nu existe nici un dubiu si pentru ca hartia de turnesol  sa se inroseasca in mod inexorabil, purtatorul ei de drapel Florin Iordache*) respectiv cel care a adresat parlamentarilor si cetatenilor un gest obscen la promulgarea ordonantei in 2017 , recidiveaza in 2019 cu aceeasi atitudine sfidatoarea la adresa cetatenilor **) 
Marionetele acestei manevre , nu numai ca nu au fost indepartate, ci au fost promovate exact dupa directivele NKVD de alta data ***).
Toate aceste complicitati tacite si de mare adancime care au condus la marea fractura sociala sunt consfintite cu putere de simbol de catre Curtea Constitutionala a carei busola morala functioneaza dupa alte fundamente ale moralei umane decat cele ale cetatenilor de rand platitori de taxe si fara pensii speciale . Aceasta institutie care ar trebui sa fie fundamentala pentru un stat de drept a acceptat sa fie numit pe viata si in Consiliul Legislativ exact cel care a purtat stindardul care a scandalizat intreaga tara ****).
Dupa mai mult de trei decenii de dublu discurs si manevre oculte care nu mai pacalesc pe nimeni,  nu este de mirare ca aceasta tara atat de dorita de guvernanti este parasita masiv de cetatenii ei care isi cauta norocul unde vad cu ochii si in cele patru zari. 


 

Reactia  morala a societatii romanesti la promulgarea OUG 13
Foto AFP



Florin Iordache exersand limbajul non-verbal in Parlamentul Romaniei la promulgarea celebrei OUG 13
Foto Curs de Guvernare




Cozile de topor ale OUG 13. Sorin Grindeanu (stanga) , Florin Iordache (dreapta)
Foto Hepta 


Florin Iordache - Alta intrebare ?!

( Youtube )



Note 

*) Cine e, totuși, Florin Iordache și de ce nu mai scăpăm de el?

https://www.vice.com/ro/article/n7vwzx/cine-e-totusi-florin-iordache


**) Florin Iordache, la Digi24: Aș mai da o dată OUG 13. Săptămâna viitoare, dezbateri la Codul Penal

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/florin-iordache-la-digi24-as-mai-da-o-data-oug-13-1091155


***) Directivele NKVD pentru tarile din Europa de Est :


42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare( s.n.)".

Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov , Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492



Ce s-a întâmplat cu principalii actori din spatele OUG 13 care a scos sute de mii de români în stradă

https://ziare.com/sorin-grindeanu/principalii-actori-oug-13-scos-sute-mii-romani-strada-1797631?utm_source=ZiareCom-https%3A%2F%2Fziare.com%2Fvlad-cosma%2Faudiere-vlad-cosma-dosar-achitare-mircea-negulescu-1797619&utm_medium=BN-NW-1797631-Ce+s-a+%C3%AEnt%C3%A2mplat+cu+principalii+actori+din+spatele+OUG+13+care+a+scos+sute+de+mii+de+rom%C3%A2ni+%C3%AEn+strad%C4%83&utm_campaign=BN-NW-ZiareCom-2023-04-03


****) CCR a respins sesizările împotriva numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

https://cursdeguvernare.ro/ccr-a-respins-sesizarile-impotriva-numirii-lui-florin-iordache-la-consiliul-legislativ.html


Niciun comentariu: