Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 23 iunie 2024

Regresul Romaniei

 

Doar 34 de ani de democratie au fost suficienti pentru a reseta total spatiul cultural , social si politic romanesc. Caderea comunismului a fost o uriasa sansa pentru societatea romanesca , dar aceasta sansa a fost irosita pentru totdeauna printr-o prestidigitatie istorica nemaintalnita in evolutia unei societati prin care exteriorul a fost redecorat in alta culoare , iar centrul a revenit treptat la vechile setari.
Cea mai recenta confirmare este data de mentalitatea studentilor care din motorul transformarii politice,  civice, sociale si culturale in 1990 a devenit exponentul celor mai reactionare comportamente in 2024.



Piata Universitatii , Bucuresti, iunie 1990 


https://evz.ro/frumoasa-si-tragica-poveste-a-ligii-studentilor-cea-mai-vocala-entitate-civica-de-acum-30-de-ani.html
https://www.europafm.ro/22-aprilie-1990-incepea-fenomenul-piata-universitatii-28-de-ani-de-la-golaniada/



Cu aprobarea guvernului  minerii, Militia , Securitatea si Armata masacreaza demonstrantii in cea mai sangeroasa mineriada din Romania :


https://evz.ro/sa-nu-uitam-mineriada-sangeroasa-din-13-15-iunie-1990-s-a-facut-dreptate-dezbaterea-zilei.html




Universitatea Bucuresti, iunie 2024 

 " Purtați măști! " 

„ La fel a zis Ion Iliescu minerilor în 1990 "


Protestele studentilor devin caricaturi ale protestelor din 1990 si sunt incurajate de catre politicieni traseisti *). 


https://hotnews.ro/purtati-masti-studenti-de-la-universitatea-din-bucuresti-se-organizeaza-sa-ocupe-o-facultate-la-un-protest-pro-palestina-pe-modelul-celor-din-sua-reactia-universitatii-912134
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ultimatumul-universitatii-bucuresti-impotriva-manifestatiei-pro-palestiniene-din-campus-acuza-vandalizarea-monumentelor.html




https://buletin.de/bucuresti/occupy-psihologia-continua-amendati-de-jandarmerie-studentii-ignora-somatia-universitatii-si-raman-in-corturi/



https://hotnews.ro/europarlamentarul-nicu-stefanuta-despre-interventia-jandarmilor-in-cazul-protestului-pro-palestina-de-la-universitatea-bucuresti-la-fel-a-zis-ion-iliescu-minerilor-in-1990-1525788


Oare acesti studenti si acest europarlamentar care compara miscarea pro-Palestina de la Universitatea Bucuresti din 2024 cu Piata Universitatii si Mineriada din 1990 , cunosc masacrul asupra Israelului din 7 octombrie 2023 , adevaratul rol al Hamas care si acum refuza sa elibereze ostaticii israelieni , adevarata situatie din Gaza si adevaratul rol al UNRWA ? Probabil , dar nici nu mai are importanta deoarece comportamentul lor este suficient de elocvent .

Protestele pro-Palestina din universitatile americane si europene, la fel ca miscarile pro-Palestina din Europa si America sunt sustinute de  propaganda islamista finantata de Iran si in egala masura de catre Rusia care mentine puternice relatii cu Iranul , talibanii din Afganistan  inclusiv cu miscarea Hamas. 


https://en.wikipedia.org/wiki/2024_pro-Palestinian_protests_on_university_campuses


Daca in cazul studentilor occidentali comportamentul poate fi inteles prin lipsa de informare, naivitate , spiritul de fronda,  indoctrinare si eventuale avantaje promise, in cazul studentilor romani ( si in special al celor de la psihologie ) situatia este  diferita.
Studentii anilor `90 erau mai bine informati decat politicienii momentului fiind in acelasi timp principala forta de opozitie a societatii  la toate presiunile clasei politice si la incercarile de restaurare a practicilor vechiului regim comunist, dar aceasta forta colosala a fost decimata si risipita in cele patru zari. 
Mineriada din 1990  a vanat prin definitie "studenti si intelectuali" ( daca adaugam si legionarii reali sau inchipuiti am definit marea obsesie a Securitatii )  si a provocat prima mare migratie a romanilor si in special a celor tineri care aveau in jur de 30 de ani atunci si au in jur de 70 de ani acum, deci a trecut deja o viata de om.
Generatiile actuale de studenti  s-au format in alt registru, iar ruptura fata de anii `90 este totala din punct de vedere politic, civic si cultural :

„Majoritatea studentilor mei isi doresc un lucru simplu: 1) sa fie angajati la stat si 2) daca se poate, in structurile militarizate!"




" Studenții Facultății de Filosofie a Universității din București sunt anunțați oficial de instituția de învățământ superior că își pot începe o carieră în Serviciul Român de Informații (SRI). Facultatea de Filosofie le-a transmis propriilor studenți că pot candida “pentru încadrarea ca ofițeri operativi și ofițeri analiști” în SRI" 





https://web.archive.org/web/20120719104519/http://ionduvac.ro/2012/03/13/fisa-de-inscriere-workshop-17-03-2012/



Odata sparta gheata, infiltrarea si parazitarea mediului universitar si academic de catre structuri straine acestora s-a derulat in cascada.
Universitatile au devenit brusc interesate de viitorul natiunii ( recte de securitatea ei ) aderand cu entuziasm patriotic la acest nou curent iar studiile si masteratele de securitate au explodat :

https://sas.unibuc.ro/ro/search/for?keyword=studii+de+securitate
http://hiphi.ubbcluj.ro/licenta/securitate.htm 
https://fpse.unibuc.ro/wp-content/uploads/Planuri%20invatamant/Master/Psihologie/P_M_PADSN.pdf


Odata cucerita reduta universitara , reduta parlamentara a intrat in aceeasi hora si s-a predat singura. Cercul de creta caucazian s-a inchis atunci cand paznicii cetatii au devenit de fapt instructorii ei : 


„ Credem că optimizarea formării culturii de intelligence a decidenţilor politici (s.n.)  prin implicarea nemijlocită a Comunităţii Naţionale de Informaţii vizează următoarele aspecte: 
- reformarea politicilor privind managementul resurselor umane ale partidelor;
- formarea elitelor politice să includă în mod obligatoriu pregătirea în domeniul securităţii naţionale (s.n.);
- implicarea mediului academic (s.n.) în procesul de formare a elitelor politice în domeniul securităţii naţionale;
- accesul la informaţii clasificate – condiţie pentru înscrierea pe listele electorale (s.n.);
- programe de formare continuă in domeniul securităţii naţionale a decidenţilor politici.”

Formarea culturii de intelligence (s.n.) reprezintă, în opinia noastră o prioritate a oricărui demers educativ prin cunoaştere, iar coordonarea factorilor iar coordonarea factorilor implicaţi ONG – uri, medii academice, instituţii cu atribuţii îndomeniu să devină o nouă responsabilitate a Comunităţii Naţionale de Informatii.”

Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici"

https://www.scribd.com/document/43797433/Duvac-Cultura-de-Intelligence-a-Decidentilor-Politici-2007

Cu toata " cultura de intelligence" a politicienilor , Romania a reusit performanta sa trimita in Parlamentul European inclusiv 6 reprezentati ai unui  partid extremist ca AUR **) .  
Pe cale de consecinta , desi a trecut prin cea mai sangeroasa revolutie , timp de 35 de ani Romania s-a invartit in cerc , iar acum incepe sa faca si pasi inapoi, iar dupa cum se manifesta noile generatii de studenti si tineri , din ce in ce mai repede. 




Note 

*) Nicu Ștefănuță are un CV la fel de stufos si eclectic ca si convingerile sale in care Mineriada din 1990 de la Bucuresti  este echivalenta intr-un anumit sens cu miscarea pro-Palestina din 2024 de la Universitatea Bucuresti :


" În anul 2007, Nicu Ștefănuță era membru al Partidului Democrat Liberal (PDL) și asistent al Monicăi Iacob Ridzi ( judecata si condamnata pentru coruptie -n.n.) . A fost șef al departamentului pentru politică europeană al PDL.[3]

În 2019, Nicu Ștefănuță a fost ales europarlamentar din partea USR PLUS. După patru ani de mandat, timp în care a făcut parte din grupul Renew Europe, a demisionat din partidul din care a fost ales, devenind eurodeputat independent și membru în Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European (PE), în martie 2023.[4] În decembrie 2023, a fost ales Vicepreședinte al Grupul Verzilor din Parlamentul European (PE).[5] În urma alegerilor europarlamentare din 2024 a fost reales ca independent, cu un procentaj de 3,06%, tot în Grupul Verzilor.[4]



**)
BREAKING Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI și fost consilier prezidențial de securitate: ”AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești din țară și din străinătate. Sunt evaluările mele personale”


 Are AUR legături cu Rusia? De ce a tăcut Hellvig până acum?

Niciun comentariu: