Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 30 iulie 2009

Cunoastere, frica, autoritate

"…invatarea poate exista numai cand mintea este proaspata, cand nu spune "eu stiu". Asa ca trebuie sa diferentiem, sa separam invatarea de dobandirea de cunostinte. Dobandirea de cunostinte va face niste automate, insa invatarea face mintea foarte tanara, proaspata, subtila. Dumneavoastra nu puteti invata daca urmati numai autoritatea cunoasterii. Invatarea ia fiinta numai cand nu exista frica, cand nu exista autoritate. Frica este inclusa in mod esential in concurenta, frica de a fi un nimic, de a nu ajunge, de a nu avea succes, se afla la radacina concurentei. A invata fara a deveni un automat, ceea ce inseamna a invata fara frica cuprinde eliminarea oricarei concurente. In acest proces al concurentei dumneavoastra va conformati si treptat distrugeti finetea, prospetimea, tineretea creierului. Cand nu exista frica invatati mult mai bine, mintea devine extrem de vie. Asa ca problema care se pune este atat pentru profesor cat si pentru elev, este de a invata fara presiunea autoritatii, de a dobandi cunoastere fara a perverti sau a nauci creierul, si de a elimina frica."

Gabriela Pintilescu
(http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=433&catid=17)

Niciun comentariu: