" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
marți, 22 septembrie 2009
Megamasina sociala. Principii
" Va asigur ca in prezent nu mai exista oameni care controleaza serviciile . Daca ar mai exista , fiti siguri ca as reactiona "
Traian Basescu
“Inca mai conteaza presiunea sociala in Romania de azi si curajul moral e destul de rar. Sa indraznesti sa gandesti si sa te exprimi altfel decat cei mai multi nu e o chestiune pe care sa si-o permita oricine, chiar si intr-o societate democratica. “
Lucian Boia, istoric
" Doar daca stam un sfert de ora intr-un minister ne putem da seama ca sunt prea multi angajati si prea putine sarcini de serviciu. Din punctul meu de vedere in mod voit nu se doreste o reformare a sistemului. Nu cred ca este atat de complicat sa aduci lucrurile acolo unde ar trebui sa fie in mod normal " .
Matei Paun, proprietarul firmei de consultanta BAC Investment
1. Cine suntem ?
Aproximativ 7.000.000 de cetateni ordinari ( contribuabili, justitiabili, etc.) adica supusi ordinelor, fara trecut, fara prezent, si fara viitor , prinsi in malaxorul unui urias angrenaj ineficient care la suprafata se numeste stat .
O Administratie Financiara din Bucuresti. Aproape de cetateni…
( http://sergiusimion.blogspot.com/2009/04/man-and-system-lost-in-transition.html )
2. Cine sunt ?
Cei care ne apara interesele ( " sub acoperire " ) , nu se stie de cine ,... :
- 30.000 de lucratori in serviciile secrete...
“România are acum şase ( n.n.- dupa unele afirmatii, sapte... ) servicii secrete: SRI, SIE, UM0962, STIS, SPP, DGIA, încadrate cu 30.000 de ofiţeri. În 1978, un ofiţer supraveghea 1466 de cetăţeni români. Acum supraveghează doar 732 de cetăţeni. SRI, care acoperă o populaţie de 22 de milioane, are 12.000 de ofiţeri. Echivalentul său francez acoperă o populaţie de trei ori mai mare şi are 6000 de ofiţeri, iar cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane”
(Sursa : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855856/De-ce-a-ramas-Romania-in-zodia-Securitatii/ )
...si a anumita filozofie a " apararii " :
“Securitatea este esentială vieţii indivizilor, colectivitaţilor si statelor. Practic, orice domeniu al vieţii individuale si sociale are nevoie de securitate (s.n.).”
( Conf.dr. I.N. Sava, sociolog )
Cei care ne apara interesele ( nu se stie cum ) la lumina zilei... :
- 50.000 de angajati inutili la stat ...
" Dupa calculele noastre, se ajunge undeva la 50.000 de posturide conducere inutile in tot sistemul de stat. O simpla miscare din pix ar putea solutiona multe dintre problemele legate de lipsa resurselor financiare "
Dumitru Costin
presedintele BNS
" O ordonanta emisa anul trecut ( 228 /2008 ) , stabileste :
- la 5 executanti exista un sef de birou
- la 7 lucratori exista un sef de serviciu
- la 15 angajati exista un director
- la 25 de angajati exista un director general
( ...inainte era si mai rau, schema de personal fiind ceva de genul un sef la trei
salariati )
Prin comparatie, in mediul privat exista :
- la 30 de lucratori, un sef de echipa
- la 100 de angajati , un maistru
- la 2ooo de angajati , 7 directori "
Sursa : Padure de sefi in curtea statului - Stefania Enache
Saptamana financiara, luni, 7 septembrie 2009
Cei care ar putea cu adevarat sa ne apere interesele ...:
- 149 de bursieri romani straluciti trimisi la cele mai bune universitati din lume dar respinsi , toti , cu toate 5 mil. de euro care au fost cheltuite cu ei de statul care pretindea ca are nevoie de ei :
Intentia : "Bursa Specială „Guvernul României“ a fost lansata prin Legea nr. 157/2004 “în scopul formării de manageri care se angajează să desfăşoare activităţi de răspundere în cadrul instituţiilor publice, regiilor autonome, agenţilor economici cu capital majoritar de stat ori în cadrul structurilor sau al organismelor internaţionale, în calitate de reprezentant al statului român“.
Motivatia : „Legislaţia nu prevede termene pentru repartizarea absolvenţilor. Cei care nu au fost repartizaţi se pot angaja oriunde, dar în momentul în care sunt chemaţi pentru angajare în serviciul statului român trebuie să răspundă pozitiv“,
Finalul : Bursierii „sunt o cicatrice pe obrazul Guvernului român, mascată cu un fard de proastă calitate. Când venim în România suntem umiliţi, trimişi de la un birou la altul şi, în final, nu se întâmplă nimic“.
Explicatia “ Un lucru este cert: în tot acest hăţiş birocratic, în care se intersectează interesele mai multor instituţii ale statului, Guvernul nu utilizează resursele umane pe care le-a trimis la cele mai bune universităţi din lume pe banii contribuabililor români.“
Sursa :
http://www.capital.ro/articol/trasi-pe-sfoara-de-guvern-bursierii-statului-roman-viseaza-slujbe-in-africa-114422.html
De ce nu are nevoie statul, de ei ... :
" Un studiu al Forumului Economic Mondial a realizat un clasament pe baza performantelor a 133 de tari.Conform studiului, Romania se afla :
...pe locul 112 la eficienta cheltuirii banului public.
...pe locul 117 la onestitatea criteriilor pe baza carora autoritatile iau decizii.
...pe locul 122 la nivelul taxarii.
...pe locul 128 la transparenta deciziilor guvernamentale.
...pe locul 129 in lume la calitatea drumurilor."
( Doar patru tari au drumuri mai proaste decat noi: Paraguay, Timorul de Est, Bosnia si Mongolia ) ."
Sursa : http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-14&id=258507
No comment.
3. Ce-i de facut ?
" Avem o problema ca trebuie sa se termine si cu generatia asta, pe care eu o apreciez, generatia tanara, dar sunt pe la unele televiziuni oameni iresponsabili. Si eu cred ca iresponsabilitatea nu are ce cauta a fi promovata in mediul public prin televiziuni, fie ele si private. Ati vazut cum vorbesc ca le e scarba de Romania, ca ar vrea sa plece"...
"Uitati-va cum se vorbeste despre stat, uitati-va ca sunt ticalosi care si-au permis sa-l acuze de terorism pe seful statului, numai pentru ca primesc doi bani de afara sau dinauntru. Uitati-va ca vedeti in fiecare seara aproape la talk-showuri: 'Mi-e scarba de Romania, de stat, de institutii'. Trebuie sa ne promovam in exterior, dar si in interior. Ce pot sa inteleg eu de la un ziarist care merge atat de departe incat sa-si denigreze propria tara si propriul stat, inteleg in primul rand ca nu-si cunoaste tara, nu-i iubeste pe romani "
Traian Basescu
Sursa : http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-09-22&id=39195
La intrebarea numarul trei, ca intotdeauna, conu' Iancu ramane de-a dreptul etern. In traducere libera , el are intotdeauna un raspuns pentru noi dar si o intrebare pentru patrioti :
“ Eu cu cine votez ?! ?! “
Sincer vorbind, chiar are importanta in jocul de-a baba oarba jucat la noi de oamenii mari care se procopsesc mereu saracii , de 20 de ani , cu o aceeasi stafidita Marie . Pentru ca e o democratie ( dar cu o alta palarie ... ) in care conteaza numai votul, nu si votantii. S-auzim de bine...
Sergiu SIMION
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu