" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
duminică, 13 septembrie 2009
Statul-jandarm versus cetateanul-infractor
Statul-jandarm versus cetateanul-infractor
O stire cotidiana ne prezinta "in vivo" mentalitatea si comportamentul autoritatilor romanesti si modul in care inteleg sa aplice aici ( in goana dupa amenzi si vanatoarea de oameni ) ce fac altii pe alte meleaguri, altfel :
"Politia controalelor medicale
Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a anuntat, ieri, la Targu Mures, ca, de la 1 ianuarie 2010, va institui o "politie a concediilor medicale". Metoda nu este una inovativa, ci se aplica, cu succes, in Italia, fata de cei care isi iau concediu medical. Adica ministrul va trimite politia sa-i verifice pe cei care au concedii medicale daca sunt acasa, in caz contrar "mincinosii" urmand sa fie amendati."
Sursa : http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-12&id=258487
In acelasi ziar, un comentariu de la sursa al unui cetatean care a trait pe pielea lui ce fac autoritatile italiene in acest caz amendeaza cu umor , dar fara drept de apel, logica unui ministru care are nevoie de politisti ca sa faca ordine in sistemul civil pe care il conduce de drept :
" silvia178 (...@yahoo.com, IP: 78.134.17...)
2009-09-13 08:38
Cum politia?
Ha ha, care politie?!!!! Locuiesc in Italia si am avut de doua ori ocazia sa primesc acasa controlul cand am avut concediu medical. Controlul vine ori la cererea angajatorului, ca sa-si controleze angajatul, si in cazul acesta plateste sute de euro pentru asta, fie vine direct la initiativa celui care plateste concediul medical adica ministerul sanatatii.
Din cate tin eu minte cei care mi-au venit la usa erau medici care m-au si consultat sa vada daca pot incepe serviciul dupa ce termin concediul medical sau daca sa mi-l prelungeasca. Deci nici urma de politie. Erau medici ai institutiei INPS. Si veneau in control ca sa stie daca plateste concediul medical sau nu. Nici vorba nu era ca te amendeaza. Si chiar daca nu te gaseste acasa, iti lasa o instiintare prin care in termen de atatea ore de la vizita te poti prezenta la ei la birou cu justificarea absentei de la domiciliu. Poate ai fost sa-ti cumperi medicamentele de pe reteta de la medic. Sau locuiesti singur si nu ai mancare in casa. Bolnav nu inseamna doar sa zaci la pat, ci inseamna ca ai dureri de spate foarte mari si nu mai poti ridica greutatile de la munca sau nu te poti apleca. Dar doate astea nu le judeca "domnii" din sistemul sanitar romanesc. Adica eu imi iau concediu medical doar daca am cazut mort la pat? Pai atunci imi cumpar direct cosciug, nu mai iau concediu medical.
Auzi la ei, sa te amendeze daca nu te gaseste acasa. Apropos! In Italia orele de vizita ale medicilor (atentie, medici nu politisti) la domiciliu sunt intre 10-12 dimineata si 17-19 dupa amiaza."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu