Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 30 septembrie 2009

Romania , raiul tortionarilor

Romania, paradisul tortionarilor aparati si dupa moarte de stat si structurile lui


"SRI a interzis accesul la inmormantarea tortionarului Nicolae Plesita


Tortionarul Nicolae Plesita, fostul sef al al Departamentul de Informatii Externe (DIE), a fost inmormantat miercuri, in orasul natal Curtea de Arges, la cimitirul parohial Sf. Dumitru, fiind condus pe ultimul drum de aproximativ 50 de persoane, informeaza Realitatea TV.
Slujba de inmormantare s-a tinut la biserica Sfantul Gheorghe din cartierul Capu Dealului si printre cei care au tinut sa-si ia ramas bun de la generalul Nicolae Plesita s-au numarat fosti colegi din structurile de Securitate din perioada comunista. Accesul in biserica a fost restrictionat de catre ofiteri SRI si nu au avut avut voie sa-l vada decat rude apropiate sau fosti colegi din Cluj, Ramnicu Valcea sau Pitesti.
Printre cei care au facut parte din cortegiul funerar s-a aflat si generalul Gheorghe Andreescu, fost sef al Inspectoratul Judetean Valcea al Securitatii Statului. Fostii subalterni de la Cluj Napoca au trimis o coroana funerara, la fel si o unitate din cadrul SRI, dar si generalul Iulian Vlad, ultimul sef al Departamentul Securitatii Statului.(s.n.) Fiul generalului Plesita a refuzat sa faca orice fel de declaratie si pentru ca starea de sanatate nu i-a permis sa stea in biserica, barbatul a preferat sa stea in timpul slujbei pe o banca in curte.
Ofiterii SRI nu au permis accesul decat pana la poarta cimitirului, motivand ca asa este dorinta familiei.
Generalul de Securitate Nicolae Plesita a murit luni intr-un sanatoriu, al SRI, din Bucuresti, in urma unor afectiuni cronice."
( s.n.)


Sursa : http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-10-01&id=40142

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dumnezeu sa-l ierte!

Sergiu Simion spunea...

Asta trebuie sa o spuneti in biserica daca o respectati cu adevarat. Aici e vorba de o problema laica si de judecata omeneasca. Crimele de pe Pamant se judeca dupa codul penal nu dupa milostenia crestina.