Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois, Steven van Groningen, Leslie Hawke, Peter Damian Hurley

miercuri, 17 februarie 2010

Psihosociologia crizei ( scolare )

Psihosociologia crizei ( scolare )

Sursa : Ziarul GANDUL

" TULBURĂRI Ce probleme au copiii, viitorul României

Generaţia crizei. Unul din zece elevi merge la psiholog din cauza depresiei sau violenţei
de Raul FLOREA, Adrian POPESCU | 15 FEBRUARIE 2010

În timp ce numărul elevilor care apelează la psihologul şcolar este în continuă creştere, Ministerul Educaţiei aşteaptă. Aşteaptă noua lege a învăţământului ce prevede instituirea unor centre de consiliere special destinate problemelor cu care se confruntă elevii .

“Din calculele Gândul reiese că numărul elevilor români care solicită, anual, consiliere psihologică ar putea fi de peste 300.000, având în vedere păstrarea proporţiei de 10% din numărul total de 3,3 milioane de elevi. Aceasta în condiţiile în care numărul specialiştilor din domeniu este de două ori mai mic decât normele legale”

Sursa : http://www.gandul.info/scoala/generatia-crizei-unul-din-zece-elevi-merge-la-psiholog-din-cauza-depresiei-sau-violentei-5518955


Concluzie. In loc sa propuna identificarea cauzelor care provoca “depresia” si violenta la elevi, ziaristii se ocupa numai de efecte si trimit elevii la psihologi. Nu-i rau , dar e degeaba, pentru ca violenta din scoli nu se trateaza cu psihologi( acestia nu au solutii “psihologice” pentru pestii si traficantii de droguri din scoli si nici pentru depresia sociala ) la fel cum tuberculoza nu se trateaza cu frectie de menta…
Sa ne delectam cu cateva opinii pro si contra ale cititorilor anonimi
:

“Postat de Alexandra la 15.02.2010 15:54

Cateva comentarii la articol si la parerile unora dintre distinsii co-cititori...
1. La psiholog nu merg "nebunii", ci cei care au o anumita problema si vor s-o rezolve. Deci, psihologul sau consilierul scolar nu este psihiatru si nici logoped (apropo de un alt comentariu)
2. Probleme au existat intotdeauna, nu sunt ceva nou. In ultima vreme probabil oamenii (inclusiv copiii si adolescentii) sunt mai deschisi in a le accepta si a incerca sa le rezolve. Mersul la psiholog nu este "fitza" mai mult decat mersul la medic in loc de a lua singur medicamente...
3. Asistenta oferita de psihologii / consilierii scolari este gratuita pentru toti cei implicati in invatamantul preuniversitar (elevi, parinti, profesori)
4. A mai fost o perioada cand cineva s-a revoltat impotriva psihologilor si a desfiintat facultatile, si in care de altfel nici nu avea nimeni probleme, ca nu era potrivit...
5. In unele tari discutia cu consilierul scolar este obligatorie pentru toti elevii.“

“Postat de psi la 15.02.2010 06:35
Apelează la consilierul psihologic cei care au comportament inadecvat la şcoală!!!!!!!!!!

Deci cine ramane fara consiliere????????????? ”

“Postat de Ardeal la 15.02.2010 08:35
Poveşti vânătoreşti, menite să justifice angajările de "psihologi" în şcoli !
Vin promoţiile de "absolvenţi" de "privată" pe bandă-rulantă, şi trebuie să li se asigure locuri de muncă călduţe şi bine plătite, ca doar sunt fiicele, fiii şi nepoţii cui trebuie...
Elevii nu se duc la "psihologi" fiindcă ar avea nevoie de gonziliere psihologică, ci pentru că apare "psiholoaga" în clasa lor, însoţită de directoare, şi le dă să facă un test crretin pe hârtie, după care îşi dă maximă importanţă şi-i cheamă la cabinetul pisicologic pe cei pe "care vrea muşchii ei"... ! De acolo cifrele astea aiuritoare !
Şi asta fără ştirea, şi FĂRĂ ACORDUL, părinţilor elevilor !
Mergeţi în orice şcoală şi veţi vedea că asta este realitatea ! Iar "pisicoloaga", dacă nu este "nepoată", atunci veţi vedea că poartă fuste foarte chic, pe placul directorului-adjunct aflat în pragul pensionării, fost inspector şcolar de înaltă clasă (...cu două clase mai mult ca trenul...), care-şi mai mângâie şi el ochii şi pălmuţele asprite de la atâta muncă 'telectuală cu elevii nerecunoscători... !
Articolul o fi fost comandat şi plătit de maestrul magician Bondrea, că-i ies curviştinele din "fabrică", cu hârtii igienice cu parafă, şi nu au nici un viitor în afară de centura Bukale-ului sau alipirea lângă un directoraş de şcoală... sau de un politician din P.S.D./P.N.L. ... “

“ Postat de Ardeal la 15.02.2010 09:28
Când fiica mea era în ultimul an de grădiniţă, m-am trezit că, de unde până atunci vorbea foarte corect şi normal, dintr-odată a început să se bâlbâie : spunea fraza până la jumătate, apoi brusc se bloca şi o relua de la început ! Am devenit procupat de situaţie, dar nu aveam nici o explicaţie. Asta până în ziua când am mers întâmplător la grădiniţa ei în timpul programului, n-am găsit-o la grupa ei şi am fost informat că este la "logopedă", la programul de "corectarea vorbirii", şi că va veni în minutele următoare... Motivul "logopedizării" : că fetiţa nu l-ar pronunţa pe "R" pe-gustul-lor, aşa că făceau cu ea exerciţii interminabile de repetare a cuvintelor cu "R" : "Rrrablă" sau mai-ştiu-eu-care... De acolo, tendinţa nou-apărută a fetiţei de a se poticni în mijlocul frazei fiindcă, din cauza terorizării psihologice la care era supusă zilnic, deja avea impresia că orice cuvânt în care există un "R" trebuie să-l repete, fiindcă nu l-ar pronunţa bine !
Deci, şi faceau "logopedizare" fără acordul meu, şi îi şi consumau pauza, după o întreagă oră de terorism "ştiinţifik" ! Când fetiţa a revenit, însoţită de "logopedă", am pus câteva întrebări răstite, de au început să dea-din-colţ-în-colţ şi directoarea, şi educatoarea, şi "logopeda"... Le-am comunicat la final că LE INTERZIC să mai facă aşa ceva, pentru că fetiţa mea a început să se bâlbâie ca urmare a crretinităţilor făcute fără acordul meu de respectivele "competente" ! Programul suplimentar inventat de ele s-a încheiat şi apoi mi-a trebuit UN AN ŞI JUMĂTATE pentru a anula efectele produse de iddioatele alea ! Aproape un an şi jumătate mi s-a bâlbâit, încă !
Aşa că, "dragi părinţi" (aşa vi se adresează "factorii de răspundere" din şcoala rrromîneaskă, când au nevoie de voi, înainte de a va lua PRIN ŞANTAJ, ILEGAL şi NE-IMPOZITAT, "fondul şcolii" şi "fondul clasei"...), daţi-vă copiii pe mâna cretinoidelor din sistem ! “

“ Postat de Maria la 15.02.2010 12:35
Ce pshihologi ca cei scolari nu au abilitatii si atestate pe pshihologie scolara La fata mea la liceu era o studenta la pshihologie . Dar cati copii ajung in pshihatrie din cauza profesorilor nu ziceti ??
Asta au vina si parintii si profesorii ai trateaza ca pe niste obiecte si sunt dezinteresati.O mai venit si vremea sinuciderilor . Nu le pasa Schimbarile din politica si schimbarile in scoala si favorizarea unor colegii sunt multe motive ce duce la depresie si pshiholog De multe orii nici el multe nu paote schimba nimic in scoala Ziceti toto gandul daca ziceti nu partial “

“Postat de Gherman Adrian la 15.02.2010 13:09
pe draqu. si... pe vremea lui Ceausescu, ce faceau astia sensibilosi? dar pe timp de razboi? ai ma... astea is deja fitze.”

"Postat de Mishu la 15.02.2010 15:09
psihologii - ce gluma buna- )
Sunt mai nebuni decat nebunii adevarati!
ps: DOAR SA ISI FACA DE LUCRU SA IA BANUL ...in rest sunt "varza"!
Astia dau verdicte total aiurea - de rau despre oamenii normali si de bine despre cei cu adevarat nebuni!Distrug vieti aiurea!

“Postat de Elevii fitosI: Vezi Formula AS nr.891- Scrisoarea sapta la 15.02.2010 15:22
Copiii mei nu sunt stresati de volumul temelor pt acasa si nici din cauza calculatorului (cel mare, clasa a 6 - a , are acces numai 0,5 ore/ zi, iar fetita , cl a 4,-a nu are inca voie la calculator), ci de faptul ca nu se duc la scoala cu placere, sunt tristi si deja plictisiuti de viata Una dintre cauze : colegii fitosi si smecheri cu bani de buzunar nu servesc ,,cornul si laptele", ci isi aduc de acasa alimente rafinate si rad de saracii care intind mana la pomana scolii...., plus ca nu au nici cel mai banal celular, adica exact ca in articolul din revista Formula AS.
Ar trebui sa avem curajul sa cerem ca fitosii si derbedeii sa fie trecuti in clase separate, lucru ce ar fi bine venit in special pt ambele categorii de elevi. O ierarhizare a valorilor ar fi la fel de bine venita in cazul in care ,,graul este amestecat cu neghina"

“Postat de Delawari la 16.02.2010 09:21
"Din calculele Gândul reiese că numărul elevilor români care solicită, anual, consiliere psihologică ar putea fi de peste 300.000, având în vedere păstrarea proporţiei de 10% din numărul total de 3,3 milioane de elevi. Aceasta în condiţiile în care numărul specialiştilor din domeniu este de două ori mai mic decât normele legale "

Pardon, de unde ati scos cifrele astea ?! Pe baza metodei inductive a lui Marius Chicos Rostogan ?Cine va spus ca se ingramadesc elevii la psiho/logii/loagele facuti/facute la norma de o institutie parazita sicondusa de paraziti care scoate bani de la fraieri si care inventeaza boli ca sa trateze "bolnavi" ? Normele "legale" sunt inventate cu ajutorul aceleiasi institutii si MEC pentru ca sa-si justifice activitatea. In loc sa prezentati cauzele care conduc la aceasta stare patologica in scoli aruncati totul in spinarea copiilor unde se vede efectul . Se poate ?!”

“Postat de anda la 16.02.2010 10:16
cabinetele de consiliere psihopedagogica ar trebuii sa se regaseasca in fiecare scoala/liceu si chiar gradinita. ele sunt destinate copiilor cuprinsi in invatamantul de masa, copii normali dar care pot intampina diferite si diverse probleme care adesea interfereaza cu viata lor scolara. premisa de la care se pleaca nu este aceea a bonavului psihic, acei elevi nu sunt bolnavi psihici, lor li se ofera aceasta posibilitate de sprijin in mod gratuit....
sunt parinti care nu isi dau acordul pentru consiliere psihopedagogica....sa ca pustiul nu poate fi consiliat
serviciile acestor cabinete scolare sunt la dispozitia tuturor actorilor vietii scolare, fie ei elevi, profesori sau parinti.....”
Sursa : http://www.gandul.info/scoala/generatia-crizei-unul-din-zece-elevi-merge-la-psiholog-din-cauza-depresiei-sau-violentei-5518955

Niciun comentariu: