Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 17 februarie 2010

Santierul numit Romania

Dupa 20 de ani...





1. Santierul este considerat obiectiv special.
2. Paza si protectia au statut special.
3. In incinta santierului fotografiatul este interzis.
4. Totul trebuie sa fie gata ...ieri.
5. Activitatea de conducere ( care are statut special ) si productia primeaza, orice alte activitati in afara lor fiind considerate nesemnificative (“pompieristice”).
7. Oamenii (si problemele lor) sunt considerati intotdeauna o problema “secundara” .
8. Orice activitate trebuie sa fie este legal autorizata.
9. Oamenii se impart numai in sefi si executanti.
10. Sarcinile se executa , nu se discuta.
11. Pe santier se urla si se injura.
12. Nu vorbesti decat in numele tau .
13. Nu e treaba ta ce face sau nu face celalalt.
14. Nu te imprietenesti cu nimeni.
15. Fisele posturilor exista numai pentru inspectii ( pe hartie ).
16. In realitate nimeni nu stie clar ce are de facut ( si in primul rand sefii ) dar toata lumea este vinovata pentru ca n-a facut ceea ce nu stia ca trebuie sa faca.
17. Fiecare angajat semneaza periodic fise de “protectia muncii” pe care nu le citeste pana la capat niciodata dar declara pe propria raspundere ca a fost instruit cu privire la protectia muncii si sanatatii.
18. In caz de accident mortal, mortul e de vina.
19. Angajatul semneaza zeci de alte hartii la ordinul sefilor ( “semnam, dar nu stim ce semnam”).
20. Normele sunt special concepute ca sa fie imposibil de cunoscut si respectat in totalitate , deci oricine poate fi amendat in permanenta pentru orice dar in special executantii care sunt de vina tot timpul pentru haosul din mintea sefilor .
21. Cand nu te angajeaza nimeni in alta parte , pe santier esti oricand binevenit ( ca analfabet , necalificat, calificat , titrat, inclusiv ca infractor sau fost puscarias ).

Niciun comentariu: