Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 18 iulie 2010

La ordine, cetateni !

Urmarind la intamplare un post TV am remarcat opinia exprimata de un invitat la acea emisiune :






" Orice familie normala ar trebui sa aiba un avocat, un psiholog si un preot "

M.Pieleanu
sociolog




Sursa : Antena 3 - " La ordinea zilei" (17.07.2010)






Regret ca nu am vazut decat atat din emisiune, dar si numai atat a fost edificator. Trec peste faptul grav ( sau comic !) ca domnul sociolog a uitat sa mentioneze un contabil, un psihoterapeut de familie ( fara gluma, am citit in presa si despre o astfel de propunere ! ), un sociolog, un astrolog, un bodyguard sau politist, etc. , dar ideea ramane in esenta cam aceeasi. Dupa aceasta opinie , romanii , chipurile, nu mai stiu ( sau nu mai pot... ) sa traiasca singuri . De aceea, in locul statului care alta data "ocrotea si garanta" gratuit , ei trebuie asistati acum de cohorte de specialisti altruisti deoarece cam toti cetatenii au ( sau pot avea ) probleme de natura juridica , psihologica sau metafizica desi nu e clar de loc care este sursa lor. Cu alte cuvinte, problemele societatii romanesti s-ar rezuma practic la problemele individuale ale cetatenilor ei , care , pe cale de consecinta , ar trebui sa primeasca ajutor specializat. In aceasta viziune particulara asupra societatii si viitorului, suntem pe cale sa devenim o natiune de cetateni europeni dar asistati bio-psiho-social si legal pentru a face fata provocarilor societatii si viitorului . Cum am facut fata provocarilor trecutului , am vazut deja .

Niciun comentariu: